anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewidywany czas dostawy - sposób prezentacji

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

@San_set@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 
Witam
W swoich ofertach udostępniamy dwie "kombinacje" dostawy:
1. Paczkomat + Kurier
2. Kurier
W pierwszym przypadku, przeglądając teraz oferty (godz. 9:45) - przewidywana dostawa jest na jutro.

zadowolenie_pl_0-1784102010720.png

W drugim przypadku, na poniedziałek. 

zadowolenie_pl_1-1784102048453.png

Wysyłkę w terminie mamy na poziomie 95%, wg raportu dostaw, dla wysyłek kurierskich, od złożenia zamówienia do dostawy mija średnio 2 dni. Dlaczego zatem jest rozjazd w tym, co pokazują statystyki a tym co jest przy ofertach?

Próbowałem temat wyjaśnić poprzez kontakt mailowy, ale mam wrażenie, że Wasi pracownicy nie czytają wiadomości, nie potrafią się ustosunkować do konkretnie przedstawianego problemu/pytania tylko odpowiadają gotowymi formułkami.  

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@zadowolenie_pl 

Doradca zablokował Twoją sprawę i konsultuję ją, więc ja nie będę powielał tego samego. Otrzymasz odpowiedź mailową w tym temacie.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

Może ja jednak tu poproszę o pomoc, bo korespondencja mailowa nie przynosi żadnych rezultatów. Może tu będzie ktoś bardziej kompetentny i udzieli mi odpowiedzi.

W testowej ofercie mam podpięty cennik
https://allegro.pl/oferta/iiyama-monitor-27-cali-g2771hs-b1-0-4ms-fast-ips-dp-2xhdmi-240hz-350cd-186...

W konfiguracji cennika, w pozycji 

• Kurier, GLS mam Czas przewozu: 1 - 2 dni
  • DB Schenker mam Czas przewozu: 1 - 2 dni
  • Raben mam Czas przewozu: 1 - 4 dni

To jest chyba równoważne temu: https://help.allegro.com/pl/shipping-times 

W pozycji Przesyłka kurierska mogę edytować czas przewozu - wpisałem 1 dzień.
dlaczego w ofercie wygląda to tak jak wygląda
zadowolenie_pl_0-1784192935619.png

Widać że czasy dostawy dla GLSa, Shenkera i Rabena zgadzają się z tym co było w konfiguracji, dlaczego Przesyłka kurierska - mimo zmiany czasu przewozu na 1 dzień, dalej świeci 3-ema dniami? 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@zadowolenie_pl pamiętaj, że to, co ustawiasz ręcznie w cenniku, to dla systemu jedynie punkt wyjścia, jednak algorytm wylicza przewidywany czas dostawy dynamicznie, opierając się na realnych statystykach.

System bierze pod uwagę przede wszystkim:

• Twój rzeczywisty czas wysyłki z ostatnich 30 dni (czyli to, jak szybko faktycznie przekazujesz paczki kurierom, a nie tylko to, co deklarujesz w ofercie),
  • rzeczywisty czas przewozu danego przewoźnika (na podstawie historii dostarczeń),
  • godzinę zakupu oraz Twoje ustawienia wysyłki tego samego dnia.
   Basia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

Dzięki za odpowiedź, wysyłkę w terminie mamy na poziomie 95% (1 dzień), proszę o doprecyzowanie pkt 2

• rzeczywisty czas przewozu danego przewoźnika (na podstawie historii dostarczeń),

Która historia jest brana pod uwagę - nasza, sprzedawcy, czy to, co jest ujęte tu:
https://help.allegro.com/pl/shipping-times 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@zadowolenie_pl miałam na myśli czas przewozu, który deklarują przewoźnicy. Możesz go sprawdzić na stronie, którą wskazałeś

Basia
oznacz moderatorów

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź.
To jeszcze jedno pytanie, które tu padło:
Znalazłem w Waszych artykułach, że edycja czasu przewozu (np. dla formy dostawy Przesyłka kurierska) nie wpływa na obliczenia czasu dostawy - to po co ta edycja jest? 

zadowolenie_pl_0-1784200082837.png

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@zadowolenie_pl informacje dotyczące nadpisywania czasu przewozu w cennikach znajdziesz w tym artykule

Basia
oznacz moderatorów

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

O tym pisałem wcześniej. Ale tam nie ma odpowiedzi, po co jest ta edycja czasu przewozu. 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@zadowolenie_pl edycja umożliwia wydłużenie całkowitego czasu dostawy daną metodą.

Basia
oznacz moderatorów

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

No to możliwość skracania jest tu myląca, czemu to nie jest zablokowane po stronie edycji? 

oznacz moderatorów

zadowolenie_pl
#7 Wielbiciel

Znalazłem w Waszych artykułach, że edycja czasu dostawy nie wpływa na obliczenia czasu dostawy - to po co ta edycja jest? 

oznacz moderatorów