Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy allegro czasem nie przegina z tą karuzelą szataństwa dotyczącą zmian w abonamentach i podwyżek o 349% !!
Straszne zdzieranie na każdym możliwym kroku. Wysoka prowizja, spore dopłaty do Smart, podwyżka abonamentu jakby nie mogło być jak było.
Do tego koszty reklamy, koszty wyróżnień i najzabawniejsze jest to że bulisz za wyróżnienie i jeszcze za to musisz dopłacić do prowizji po sprzedaniu:) Nie ma jak być karanym za to że się płaci.
Totalnie nie rozumiem ciągłego kombinowania i ciągłych zmian, które zawsze wiążą się z czymś negatywnym dla sprzedających.
Sprzedający ponosi zdecydowanie zbyt duże koszty na Allegro.
Nazwijmy po imieniu "chore ceny tego wszystkiego są"
@WeebAll_pl @ETUISTA abonament nie jest obowiązkowy ....
@mdrogeria ja dostałam dziś ankietę o nowej wersji Abonamentów na Allegro, taką jak wyżej prezentuje @WeebAll_pl.
Wymieniono najważniejsze cechy nowej usługi i niestety jest zapis, że do wyboru 1 z 3 - OBOWIĄZKOWY dla sprzedawców.
----
Kinga
@mdrogeria napisał(a):
@WeebAll_pl @ETUISTA abonament nie jest obowiązkowy ....
@mdrogeria No to pierwsza zmiana - abonament będzie obowiązkowy 😉
Czyli pierwszy będzie darmowy
@Client:44052296 napisał(a):
Czyli pierwszy będzie darmowy
@Client:44052296 Darmowy, ciekawe na jak długo 😉
@drekenzes pisze na podstawie załączonych zdjęć przez @WeebAll_pl
@drekenzes ciekawy jestem w jaki sposób mnie zmuszą ? abonament oparty jest na regulaminie , którego nie mam obowiązku akceptować , allegro ma charakter platformy powszechnej więc ofert mi nie pousuwają , pozostaje tylko jedna forma nacisku co się zwie ,,zachęta,, .
@mdrogeria Powiem więcej: Allegro nie jest obowiązkowe 😋
Ale skuteczny. Miałam 2 konta, jedno bez abonamentu drugie z tym za 50 zł, zgadnijcie gdzie przez poł roku miałam 5 transakcji a gdzie ponad 500.. Niestety bez abonamentu się nie obejdzie. Z tymi cenami to już dawno mają nas za bydło dojne. Kiedy ja zarabiam na rzeczy 2 zł allegro w tym czasie 7.. chyba powinno być odwrotnie.. dla mnie to haracz za utrzymanie się na rynku jako takie...
@GaleriaAV W momencie, gdy Allegro zarabia na towarze wiećej niż sprzedawca, kończy się handel, a zaczyna niewolnictwo
Ja to ciągle mam wrażenie że Allegro sztucznie mnie blokuje. Jak zbyt wiele sprzedaje to potem kilka dni zastój żeby wyrównać stosunek % opłat do ilości sprzedaży.
To samo ma się ze zwrotami. Miesiąc w miesiąc mam tyle samo zwrotów od klientów. Jak dobiję do tej ilości w połowie miesiąca to potem trafiają mi się sami klienci którzy już nie zwracają towarów. Dziwne ale zaobserwowałem takie coś.
To samo z opisami itd produktów. Mam produkty które mają krótki opis itd i sprzedają się dobrze, a mam produkty które opisuję dokładnie mam sporo zdjęć i nie chcą nawet zaskoczyć z wyświetleniami pomimo reklamy i wyróżnienia. Chore trochę...
Na innych portalach nie mam takich problemów. Są gorsze i lepsze dni ale nie jest tak jak na Allegro że z dnia na dzień spadek sprzedaży 80%.
@ETUISTA To wcale nie jest niemożliwe. Kilka innych osób sugerowało już tutaj podobne działania ze strony Allegro
@TomBanknoter Ja Ci to mówiłem, mam podobnie 🙂
@ETUISTA u mnie tak samo jak dobrze idzie sprzedaż przez pół miesiąca potem tydzień spokój a na koniec miesiąca nagle po kilka zamówień w godzinę żeby dobić do pewnej kwoty i co miesiąc mam zbliżone przychody 😄
Pytanie tylko czy Allegro ryzykowałoby. Wydaje mi się że podlega to pod jakieś kontrole urzędowe i kary. Mało prawdopodobne, ale wnioski nasuwają się same po obserwacjach...