Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś przyszedł komunikat jakoby sprzedawcy wraz z allegro dla dobra klientów od 2 listopada wysyłali przesyłki smart za pobraniem .Nikt się mnie nie pytał jako sprzedawcę czy mi się to podoba i czy się pod tym podpisuję .Sam nic nie wysyłam za pobraniem i wysyłać w taki sposób bym nie chciał bo mi taki bałagan nie jest potrzebny. Mam nadzieję że nie będzie to przymusowe i ci co nie będą chcieli realizować wysyłek pobraniowych na tym nie ucierpią. jak wam się podoba ten ich kolejny genialny pomysł ?
No genialny pomysł nie dla sprzedających tylko dla tych co liczą zyski z prowizji. Nikt nikogo nie pyta bo po? Zrobią swoje a i tak będą dalej sprzedawać jak nie ty to inni.
Drugi super pomysł to widocznie Poczta Polska miała lepsza ofertę dla Allegro
Od kiedy: 4 stycznia
> Z listy metod dostawy Allegro Smart! usuniemy Paczkomaty 24/7
[...]
> Klienci uwielbiają zakupy z dostawą Allegro Smart!
???
Potrafi to ktoś wytłumaczyć? 🙂
Uprzedzam, sklepy mają swoje umowy na Paczkomaty
Tłumaczę "UWIELBIAJĄ" to znaczy za darmo, koszty zawsze może ponieś sprzedawca - czyż nie?
Chyba że Inpost sprzeda "się" Poczcie Polskiej - były już rozmowy w wrześniu.
cytuje:
Właściciel InPostu rozważa różne opcje we współpracy z Citigroup, a wycena firmy może przekroczyć 2 mld euro (ok. 9 mld zł).
@DarkStoorM Ja też mam umowę z InPost na paczkomaty i nie przeszkadza mi to nadal wysyłać paczkomatami, jako Allegro Paczkomaty Inpost, więc nie wiem gdzie tu problem.
Nie będzie za darmo, zależy ile wysyłasz. Klient zapłaci albo sprzedawca.
@TATLOK Chodzi o to, że ci, co wynegocjowali sobie w umowie paczkomaty 8 brutto (czasem i mniej), będą musieli przejść na (lub dodać) Allegro InPost za 8,99, żeby mieć smart.
Mam tylko nadzieję, że nie będzie takich konfliktów w cennikach, że ma ktoś Paczkomat 24/7 8zł, po tych zmianach będzie trzeba dodać Allegro Inpost 8,99zł, a zaczną się trafiać kupujący, którzy wybiorą droższy paczkomat (mimo, że to jest to samo) i oceny będą spadać.
Wiem, to tylko złotówka, ale robi ogromną różnicę przy zamówieniach w setkach paczek
@mwmonety oczywiście wysyłka przesyłek za pobraniem nie będzie obowiązkowa - nadal udostępnienie tej opcji to decyzja sprzedawcy.
@msniezek No to mnie trochę uspokoiłeś sam sobie nie będę strzelał w kolano udostępniając taką formę wysyłki i mam nadzieję że coś z naszych pomysłów niebawem spróbujecie wprowadzić zwłaszcza tych które mogły by pomagać a nie tylko utrudniać naszą pracę.