Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
a tam:
Jeśli nie spełniasz nowych warunków Allegro Smart! – przez najbliższe tygodnie Twoje oferty bez wymaganych metod dostawy będą stopniowo traciły oznaczenie Smart! Dlatego jak najszybciej dodaj te metody do swoich ofert. Dzięki temu utrzymasz swoje szanse na wysoką sprzedaż, a Twoje oferty pozostaną atrakcyjne dla kupujących. Jeśli nie chcesz, aby Twoje oferty były Smart!
To co, ktoś zdecyduje wyłączyć na razie One Boxa?
@serwis-texas lepiej stracić Smarta niż jak tracić zdrowie dodatkowo na OneBoxa
Na razie nie włączę drugiego kuriera, bo nie chcę być karana dodatkowymi opłatami za przesyłki powyżej 10 kg.
Jakie zamrożone, raczej wymagane 🥴
ja własnie tez mam problem że musiałem dodać drugiego kuriera z dostawą pod drzwi zeby nie stracic smarta , ale sa produkty gdzie dla Pocztex waga według przelicznika przekracza 30 kg i też dodatkowa opłata 19.99 i też nie wiem co zrobic zeby ludzie tego nie wybierali bo do tej pory mialem tylko DPD.
Szantażom i ciągłym utrudnianiem sprzedaży sprzedawcom mówimy stanowcze nieeee !!!!! Nie pozdrawiam ''miszcza'' twórcy ''Łanów''
@serwis-texas dziwisz się wejdź w supermrket - produkty spożywcze i jest tam 2 mln ofert jak zaznaczysz dostawę one box punkt ma ją tylko 1 mln, po zmianach połowa ofert będzie bez smarta, kupujący ich zjedzą bo kupili smarta a nie będą mieć gdzie z tego korzystać 😄
@kostas11 @serwis-texas będą stopniowo wyłączać, konkurencja wymusi . Wczoraj włączyłem , pomimo ostrego młynka od rana nie mam ani jednej ŁÓN-ki .... oby tak dalej .
Zobaczycie kolejny genialny pomysł Allegro to będzie odbiór osobisty w niedziele żeby mieć smarka.
@mdrogeria wydaje mi się że na razie, za duży szok by był, więc będą stopniowo wyłączać i patrzeć ilu sprzedawców to udostępni 😄 co by nagle połowa ofert nie została bez smarta 😄
@kostas11 mają katalog , mają dane , podejrzewam ,że wyłącznie zacznie się od produktów oraz ofert najpopularniejszych , brak smarta urwie sprzedaż , nie pozostanie nic poza dostosowaniem się do nowych warunków .
szczęscie ja mam 7 na 70 zamówień, wyłączam póki co dramat generowanie etykiet. Brak informacji o gabarytach i inne zabawy.
usun wszystkie **piiip**oły typu paczkomaty allegro one orleny żabki a wstaw zwykłego kuriera allegro dpd i allegro dhl i będziesz miał święty spokój
@darwik-firma przy małych przesyłkach luz. Problem się robi przy cięższych i większych gabarytowo. Szczególnie przelicznik gabarytówki DHL, to śmiech na sali. Najzdrowsze zasady nadawania paczek ma Pocztex.
Czekamy i patrzymy co będzie. Czy jest jakiś hack jak zachować SMARTa a nie obsługiwać ONE?
Jakie inne pomysły macie?
@Pulse myślę że najlepszym rozwiązaniem było by jak by jak najwięcej firm tego nie udostępniło to allegro by odpuściło tego twora a przynajmniej do czasu poprawy obsługi 🙂
Stąd jak zobaczyłem tą wiadomość to zaraz wyłączyłem i teraz będę twardy.
@Pulse jedyne wyjście to opóźnianie wysyłek, wygląda ,że będzie tego mało więc na jakość większego wpływu nie będzie miało ,ale na prezentację czasu realizacji już - tak , co będzie miało spory wpływ na wybór formy dostawy przez klientów .
Jako kupująca, zamawiałam np. hamak do zielonego automatu, doszedł bez problemu. Ale w drugą stronę, to nie wiem.
@CHECINIAKI tak ja też zamawiałem, kolegę namówiłem do testów i fakt dzień opóźnienia w porównaniu z InPostem ale doszło 🙂 problemem jest jakieś 5 % zamówień w mniejszych miejscowościach, gdzie są problemy z kurierami itp. 😞
Ja nie włączę One i co mi Pan zrobisz?
Jak wszyscy nie będą mieli smarta to będzie można wrócić do normalnych stawek za kuriera.
Dopłaty do smart i tak wliczone są w cenę produktu.