Dzień dobry,
Od jutra zmienia się regulamin Inpost. Czy w zwiazku ze zmainami Inpost dopuszcza wysylke w kopertach bąbelkowych?
@cosset_ A jest podane że koperty bąbelkowe są na "czarnej liście" opakowań?
Przeczytana przed publikacja posta jednak nie ma nic o kopertach bąbelkowych a jednie opakowaniach firmowych typu foliopak i koperta zwykła. Porównując do poprzedniego regulaminu to nic sie chyba nie zmienilo
dałem powyżej stare zasady tutaj nowe
@RED Na obrazkach są przykładowo pokazane pudełka ,ale skoro przy paczkomacie jest podana grubość minimum 1 mm to koperta się powinna łapać. Jest to dla mnie też bardzo istotne bo ok.90% wysyłek wysyłam InPostem w kopertach piankowych . Jakby przyszło za to dopłacać to wysyłki tą formą nie będą się opłacać.
@cosset_ myślę że koperty bąbelkowe przejdą bo są z papieru, problem na sortowni i dopłaty wynikają z folii która się zacina zatrzymuje, oraz kształtów które bujają się na taśmie i sorter zrzuca je od razu do ręcznego sortowania bo nie może zeskanować etykiety, stąd dopłaty 🙂
@kostas11 Też tak to widzę ,dodatkowo te wszystkie niekształtne paczki trudno układać na palecie co utrudnia pracę na sortowni (żona tam pracowała i nie raz wspominała ile się musiały narobić) .
jakie palety szare kraty z sortera do sortera żółte , tam nie ma czasu na układanie piknie wygląda tylko w reklamie swego czasu byłem prawie codziennie w inpost Radom i się napatrzyłem .Jedynie co to jeśli jest foliopak luźny to w rolki się wplątuje to jest problem wszystkich firm logistycznych
I co owijanie w folie strech będzie problemem?