Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Około miesiąc temu sprzedałem przez allegro lokalnie telefon iPhone. Gdy wchodzi się na stronę aukcji, która zakończyła się sprzedażą nie ma możliwości zadania pytania sprzedającemu o ten konkretny przedmiot - guzik napisz do sprzedającego, jest szary. Mimo to od około tygodnia dostaję regularnie wiadomości o tego iPhona z pytaniami, czy kosiarka jest aktualna, czy dalej mam na sprzedaż zagęszczarkę, bosha i bóg wie co jeszcze. W 95% przypadków odpisuję na te pytania po dosłownie 1 minucie, ale większość z tych osób nie odpowiada (są regularnie aktywni na allegro ale nawet nie wyświetlają). Tylko jedna z tych osób odpowiedziała, że chciała kupić jakiś traktorek ale wiadomość przekierowana została do mnie. Poprosiłem o link do tego traktorka, bo pomyślałem, że zgłoszę to do allegro, żeby mieć spokój. Otrzymałem podejrzany link, podobny do tego w allegro lokalnie ale nie nie było w nim "...allegro.pl" tylko jakieś liczby, cyfry,znaki. Dalej link wyglądał normalnie. Oczywiście po zgłoszeniu allegro uznało to za phising, próbę wyłudzenia danych. Przed chwilą sytuacja się powtórzyła. Zgłosiłem już sprawę do allegro kilkukrotnie ale zero kontaktu. Wracając do podejrzanego linku, jego dalsza część wyglądała tak: "traktorek-kosiarka-jonsered-husqvarna-briggs-stratton-18km-2cylindry-5afdc5". Więc pomyślałem, że łatwo będzie znaleźć tą aukcję i znalazłem - ale nie na allegro tylko na innym serwisie z ogłoszeniami lokalnymi w dodatku już ogłoszenie było zakończone (do mnie nadal słane były zapytania o ten traktorek). Myślałem, że ktoś wystawił po prostu jakiś traktorek na allegro i numer oferty nadany został tej aukcji taki sam jak w przypadku tej mojej z iPhonem, ale rozbieżność przedmiotów jakie ci ludzie chcą kupić lub nawet twierdzą ŻE ZAPŁACILI ZA NIEGO, wskazuje że jest to nowy sposób oszustwa i wyłudzenia danych. Sprawa powinna być potraktowana jako BARDZO PILNA.
Podaję również link do mojej aukcji (zakończonej) z iPhonem: IPhone XR 64GB 79% | Wrocław | Kup teraz na Allegro Lokalnie
Na wniosek policji, Allegro ma obowiązek udostępnić Twoje dane. Jeśli tego nie zrobią są narażeni na konsekwencje prawne.
Zostały udostępnione inne dane niż mam w allegro.
A skąd Allegro miałoby mieć dostęp do innych danych niż tych, które masz w Allegro?