anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy system wysyłania z allegro

Budinpol
#7 Wielbiciel#

Nigdzie nie mogę znaleźć opcji wydruku Protokół nadania przesyłek tylko wydruk etykiety.

W starym systemie jest, a w nowym nie widzę, ponadto nie widzę też możliwości ponownego wydrukowania etykiety.

oznacz moderatorów
31 ODPOWIEDZI 31

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Budinpol dziekuję za wiadomość! Nie ma potrzeby generowania etykiety ponownie, możesz skorzystać z tej wygenerowanej. Pomimo tego, że została wygenerowana w nowym systemie, a jest w starym to możesz z poziomu "starego" Wysyłam z Allegro pobrać lub wydrukować etykietę i domówić podjazd kuriera. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

woolcomb
#10 Popularyzator#

a było tak prosto , kilkadziesiąt etykiet generowałem w kilka minut , teraz w tym nowym systemie to będą godziny ... zastanawiam się nad rezygnacją z poczty w ogóle bo inposty mogę generować z ich strony

oznacz moderatorów

Budinpol
#7 Wielbiciel#

czyli tak teraz ponownie mogę pobrać etykiety ze starego systemu ale po 15.02 w nowym już nie, a zanim ją przykleję i ona się zniszczy to jestem w czarnej d.. A co jest że mam już 5 przesyłek z wydrukowanymi etykietami a w systemie cały czas info czekam na aktualizacje systemu, na str dpd że błędny nr paczki

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Budinpol bardzo możliwe, że dane zaktualizują się tak jak pisze @esabrina, konsultuję tą sprawę i wrócę tutaj z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź. Ja również widzę taki sam komunikat na stronie DPD po wpisaniu tych pięciu numerów przesyłek. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

esabrina
#8 Zapaleniec#

@la_nika przesyłka, która widniała u mnie przez dobę jako nieprawidłowy numer została już odebrana od kuriera, jednak na Allegro nie mam niczego pod polem "Przesyłki" 😕 czy to jakiś błąd? Numer zamówienia a19162d1-81bb-11ec-afb8-8d34e1e53ab9

oznacz moderatorów

mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@esabrina, czy sprawdzałaś status zamówienia w nowym Wysyłam z Allegro z poziomu zakładki "Szczegóły zamówienia"?

Maja
   Moderatorka

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Budinpol przepraszam za czas oczekiwania na odpowiedź! Sprawdziliśmy, że status przesyłek się zaktualizował. Problemy wynikały z braku aktualizacji po stronie przewoźnika. Teraz wszystko powinno się zgadzać.  

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

esabrina
#8 Zapaleniec#

@Budinpol Miałam to samo, aktualizacja, że przesyłka została zarejestrowana w systemie  nastąpiła dopiero po 24 godzinach... 

oznacz moderatorów

medalik_2009
#17 Koryfeusz#

@ko_alka i po co pisać nieprawdę, napiszcie wprost, że nasze potrzeby macie w głębokim poważaniu a liczą się tylko oszczędności kosztów dla Allegro.

Specjalnie dzisiaj jedną przesyłkę DPD nadałem tym nowym, "cudownym" sposobem. Generuje się tylko i wyłącznie etykieta, brak protokołu nadania.

I bedzie brak, bo w tym nowym guano nie da się połączyć kilku przesyłek w jedno nadanie, by wygenerował się jeden protokół do np 10 przesyłek DPD. Jest to po prostu niedopracowany bubel!

oznacz moderatorów

woolcomb
#10 Popularyzator#

bo allegro też nie chciało być gorsze i zafundowało nam własny "Polski Wał"  ... było szybko i łatwo  nadawać  przez wysyłam allegro ?  to teraz będzie wolno i skomplikowanie bo ktoś musi zarobić w korporacji za innowacje

oznacz moderatorów

Moniaw5
#9 Pomysłodawca#

Podpowiedzcie proszę jak w nowym systemie pobrać etykietę A6, w starym mam ustawione i pobiera z automatu w nowym nie widzę opcji do zmiany i pobiera tylko A4

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Moniaw5 Cześć 🙂 Format etykiety zmienisz w zakładce "Wydruk Etykiet – Wysyłam z Allegro". Zmień format i kliknij "zapisz" - wtedy kolejne etykiety będą już automatycznie zapisywane w wybranym przez Ciebie formacie, czyli A6.

Do zakładki "Wydruk etykiet - Wysyłam z Allegro" przejdziesz przez zakładkę Zamówienia (wybierz "Ustawienia" w prawym górnym rogu):

ko_alka_1-1643974740966.png

ko_alka_0-1643974609553.gif

oznacz moderatorów