Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nigdzie nie mogę znaleźć opcji wydruku Protokół nadania przesyłek tylko wydruk etykiety.
W starym systemie jest, a w nowym nie widzę, ponadto nie widzę też możliwości ponownego wydrukowania etykiety.
@Budinpol dziekuję za wiadomość! Nie ma potrzeby generowania etykiety ponownie, możesz skorzystać z tej wygenerowanej. Pomimo tego, że została wygenerowana w nowym systemie, a jest w starym to możesz z poziomu "starego" Wysyłam z Allegro pobrać lub wydrukować etykietę i domówić podjazd kuriera.
a było tak prosto , kilkadziesiąt etykiet generowałem w kilka minut , teraz w tym nowym systemie to będą godziny ... zastanawiam się nad rezygnacją z poczty w ogóle bo inposty mogę generować z ich strony
czyli tak teraz ponownie mogę pobrać etykiety ze starego systemu ale po 15.02 w nowym już nie, a zanim ją przykleję i ona się zniszczy to jestem w czarnej d.. A co jest że mam już 5 przesyłek z wydrukowanymi etykietami a w systemie cały czas info czekam na aktualizacje systemu, na str dpd że błędny nr paczki
@la_nika przesyłka, która widniała u mnie przez dobę jako nieprawidłowy numer została już odebrana od kuriera, jednak na Allegro nie mam niczego pod polem "Przesyłki" 😕 czy to jakiś błąd? Numer zamówienia a19162d1-81bb-11ec-afb8-8d34e1e53ab9
@esabrina, czy sprawdzałaś status zamówienia w nowym Wysyłam z Allegro z poziomu zakładki "Szczegóły zamówienia"?
@Budinpol przepraszam za czas oczekiwania na odpowiedź! Sprawdziliśmy, że status przesyłek się zaktualizował. Problemy wynikały z braku aktualizacji po stronie przewoźnika. Teraz wszystko powinno się zgadzać.
@Budinpol Miałam to samo, aktualizacja, że przesyłka została zarejestrowana w systemie nastąpiła dopiero po 24 godzinach...
@ko_alka i po co pisać nieprawdę, napiszcie wprost, że nasze potrzeby macie w głębokim poważaniu a liczą się tylko oszczędności kosztów dla Allegro.
Specjalnie dzisiaj jedną przesyłkę DPD nadałem tym nowym, "cudownym" sposobem. Generuje się tylko i wyłącznie etykieta, brak protokołu nadania.
I bedzie brak, bo w tym nowym guano nie da się połączyć kilku przesyłek w jedno nadanie, by wygenerował się jeden protokół do np 10 przesyłek DPD. Jest to po prostu niedopracowany bubel!
bo allegro też nie chciało być gorsze i zafundowało nam własny "Polski Wał" ... było szybko i łatwo nadawać przez wysyłam allegro ? to teraz będzie wolno i skomplikowanie bo ktoś musi zarobić w korporacji za innowacje
Podpowiedzcie proszę jak w nowym systemie pobrać etykietę A6, w starym mam ustawione i pobiera z automatu w nowym nie widzę opcji do zmiany i pobiera tylko A4
@Moniaw5 Cześć 🙂 Format etykiety zmienisz w zakładce "Wydruk Etykiet – Wysyłam z Allegro". Zmień format i kliknij "zapisz" - wtedy kolejne etykiety będą już automatycznie zapisywane w wybranym przez Ciebie formacie, czyli A6.
Do zakładki "Wydruk etykiet - Wysyłam z Allegro" przejdziesz przez zakładkę Zamówienia (wybierz "Ustawienia" w prawym górnym rogu):