anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nowy z defektem

MAMY ROZWIĄZANIE!
laptopypc
#8 Zapaleniec#

Witam,

Sprzedaję od wielu lat na portalu Allegro notebooki. I od pewnego czasu zmieniliście podkategorię dla notebooków z otwartym opakowaniem.

W jakiej kategorii mam wystawić nowego laptopa, którego rozbudowuje o dodatkową pamięć RAM czyli muszę otworzyć pudełko. Według obecnej sytuacji wychodzi na to że muszę go wystawić w z filtrem "nowy z defektem", a następnie wybrać filtr "otwarte opakowanie". Przecież to jest absurd bo ten sprzęt nie ma żadnego defektu (Słownik języka polskiego - "defekt" - wada lub uszkodzenie) !!. Dlaczego usunęliście podfiltr "otwarte opakowanie" z filtra "nowe" ?? Czy tak już zostanie bo filtr "nowy z defektem" kojarzy się jednoznacznie jako uszkodzony i klienci z założenia tego nie będą wybierać.

dziękuję.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@laptopypc napisz proszę czy filtr "odnowione przez sprzedawcę" lub "przepakowany" nie spełnia Twojej potrzeby? 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
laptopypc
#8 Zapaleniec#

Witam ponownie,

Sytuacja wygląda tak, że: otwieram nowego laptopa, dokładam pamięć RAM i zaklejam pudełko (opakowanie), więc jest to nadal nowy laptop, nie posiada żadnego defektu, a także nie jest "odnowiony" ani nie jest "przepakowany". Widzę że inni sprzedawcy wystawiają takie rozwiązania jako nowy, a w aukcji piszą że opakowanie zostało otwarte tylko w celu dołożenia pamięci RAM ale wtedy to nie jest zgodne z waszym regulaminem. Czyli w moim przypadku powinno być tak: filtr1: "nowy: podfiltr: "otwarte opakowanie" lub "rozbudowany" ale takiej opcji nie ma 😞

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@laptopypc dziękuję za odpowiedź! Dopytałam jeszcze dla pewności odpowiedni dział i otrzymałam informację, że dla takiego produktu prawidłowym parametrem będzie "przepakowany", ponieważ pudełko nie jest oryginalnie zapakowane (zostało otwarte, żeby coś dołożyć).

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
laptopypc
#8 Zapaleniec#

Dziękuję.

oznacz moderatorów