Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć . Sprzedaję wyroby robione "pod klienta" (produktów może być nieskończona ilość wersji). Chcę wystawić nową aucję i allegro każe wpisać nr EAN-którego nie mam. Czy można to jakoś ominąć ? Ktoś miał już taki problem ? Będę wdzięczna za sugestie 🙂 @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@BOM-1 Cześć. Tutaj znajdziesz listę kategorii, w których kod EAN jest wymagany: https://assets.allegrostatic.com/popart-attachments/att-21c1f3b0-1875-4b9e-95c9-6e11e1e532e8. Jeśli wybrana przez Ciebie kategoria znajduje się na liście, to oferta musi być połączona z Katalogiem. W tej sytuacji mogę Ci zaproponować takie rozwiązania:
1. Wystąp o własny kod EAN (np. na wersję podstawową produktu)
2. Wystawiaj oferty na Allegro Lokalnie
Witam. Mam problem z wystawianiem produktów. Kupuje produkt z Niemiec, są to zwroty z europejskiej sieci **piiip**. Dlaczego nie mogę wystawić produktu, którego nie ma w katalogu produktów Allegro. Przykładowo mam zakupione 4 szt. czegoś co jest warte 50 zł dlaczego nie mogę sprzedać tego bez kodu EAN a kupno kodu EAN mija się z celem bo niby dlaczego mam dopłacać do interesu??
@eMKaNS W niektórych kategoriach (plik podlinkowałam wyżej) wymagamy dodania kodu EAN lub połączenia ofert z Katalogiem Allegro. W Twoim przypadku możesz skontaktować się z producentem i poprosić o EAN lub poszukać kodu na opakowaniu.
A jakim cudem mam się skontaktować z firmą kogucik w Chinach która wyprodukowała 200 szt czegoś i zwinęła się z rynku bo jej się to nie sprzedawało a mi w spadku przypadły 4 szt? Na opakowaniu mam np taki kod kreskowy X001AWJYTD, którego Allegro nie ma zamiaru przyjąć ponieważ to nie jest EAN?
@eMKaNS To nie jest kod EAN. Jeśli nie masz możliwości zdobycia kodu EAN, to wystaw towar na Allegro Lokalnie.
Jako firma ??
Z drugiej strony. Ktoś na Allegro przedaje identyczny produkt jak mój kupiony w Niemczech itd, (ma nawet te same zdjęcia ściągnięte z np. **piiip**a czy **piiip**s) wystawiam produkt ood jego EAN. Za dwa dni dostaje wiadomość że to jest jego prywatny EAN i mam usunąć ogłoszenie albo zgłosi to do Allegro u GS1.
lub
ten sam towar posiada 20 sprzedawców pod 30 EANami i jak mam wybrać który produkt może jest mój???
Pozdrawiam
@eMKaNS Konta firmowe również mogą sprzedawać na Allegro Lokalnie.
Allegro Lokalnie nie jest rozwiązaniem ale niech bedzie. A co z drugą częścią pytania?
@wasyljo Ofertę należy połączyć z odpowiednim produktem w Katalogu. Jeśli jest 20 podobnych pozycji, to ja tym bardziej nie pomogę Ci wskazać, który produkt w Katalogu najlepiej odpowiada towarowi, którym Ty handlujesz.
To również nie była odpowiedź na moje pytanie. Jest jeden produktsprzedawany pod 20 EANami. Wystawiam go pod jednym z nich a za 2 dni otrzymuje wiadomość od miłej Pani że jeżeli nie usunę swojej aukcji poda mnie do Allegro i GS1 za łamanie przepisów. Więc gdzie tu sprawiedliwość i niby pomóc w sprzedaży?
@wasyljo Czy możesz podać przykład tego produktu, który w Katalogu widnieje pod 20 EANami?
Nie nie mogę 😱 Pierwsze lepsze co przyszło mi na myśl to wpisz sobie SIATKA DO BAGAŻNIKA 90x40 Jeżeli nie spotkałaś się z czymś takim w swojej karierze to nic nie da, że podam Ci cokolwiek na talerzu. I nie odpowiadaj na pytania pytaniami proszę i za razem dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
@eMKaNS "Siatka do bagażnika 90x40" ma jakiegoś producenta czy inne zindywidualizowane parametry, zatem to nie jest wszystko jedno.
Poszukaj w Katalogu produktu, który rzeczywiście parametrami odpowiada Twojemu produktowi.
Jeśli go nie zlokalizujesz, to wystaw oferty na Allegro Lokalnie lub zdobądź kod EAN dla tego konkretnego produktu.
Siatka jest wyprodukowana przez PinYongSang czy inny WanSuchi jest przedawana na rynek europejski. W międzyczasie zmienia ona producentów marki i EANy. I nie podoba mi się że jedna osoba podszywa się pod producenta takiego produktu kupując sobie EAN chociaż nim tak na prawdę nie jest a Allegro uważa że wszystko jest w porządku.
Nadal nie odpowiedziałaś mi na pytanie o straszenie konsekwencjami przez innych sprzedawców Allegro. A wiem na 100% że nie jest producentem tego towaru tylko kupił sobie EAN w GS1
@eMKaNS Ktoś wykupił EAN w organizacji GS1, korzysta z niego na Allegro, ma do tego prawo.
Jeśli sprzedajesz ten sam produkt (czyli wszystkie dane w parametrach produktu w Katalogu się zgadzają), to możesz podpiąć swoją ofertę pod ten produkt w Katalogu.
Droga Olu
Życzę Ci udanego weekendu bo dalsza rozmowa z Tobą nie ma żadnego sensu.
Nie odpowiedziałaś w sumie na żadne z moich pytań; bo odpowiedź: BIAŁY na pytanie "ILE DRZWI MA MALUCH" z powodu mojej niezbyt wysokiej inteligencji jest dla mnie niezrozumiała.
Żegnam
Dzięki Olu za odpowiedź.
Oferty mam powiązane z katalogiem. Właściwie to chciałam edytować w aukcji koszty wysyłki (wcześniej nie miałam podanego EAN) i system nie chce puścić, sygnalizuje, żeby uzupełnić EAN 😞
@BOM-1 O którą ofertę chodzi?