Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Paczka o wymiarach 25x20x15 i pojawia sie w śledzeniu taka informacja
"Nie przekazana do punktu Pickup - Paczka nie spełnia wymogów"
Tutaj nie tak prosto. Kupujący to obcokrajowiec, więc też trochę inne standardy...a co gorsza kupował neon "will you marry me". Takich rzeczy nie kupuje się od tak... No i wbił nam zwrot "paczka nie dotarła na czas". To po pierwsze.
Po drugie nie cierpię jak ktoś mi nawija makaron na uszy i zwyczajnie farmazony sprzedaje. Nikt nie wie, jakie gabaryty ma żabka...kompromitacja. Poza tym, co mnie to niby obchodzi? To nie jest mój problem - ani z gabarytami (system alegro puścił przesyłkę), ani tym bardziej z miejscem w żabce. Podpisują umowy z takimi p i e r d o l n i k a m i , to niech się martwią...Można by bardzo roszczeniowo napisać - płacę to wymagam.
Powiem Ci sytuację, u mnie niedaleko jest żabka, akurat byłem tam jak przywieźli dostawę i jednocześnie podjechał kurier z paczkami. Całe wolne miejsce zawalone kartonami, nie było nawet jak dostać się do kasy. Część paczek kurier nawet nie wynosił z samochodu bo nie było nawet gdzie postawić.
To nie jest do końca tak że żabki robią na złość po prostu czasem jak mają wybierać między miejscem na towar a miejscem na paczki to wybierają towar. Nie wiem czy nie jest tak że jak ma się żabkę to jednocześnie w umowie jest narzucona obsługa paczek, wątpię żeby dało się z tego zrezygnować.
PS: nie zamierzam nikogo bronić, po prostu punkt widzenia zależy od punku siedzenia. Wiedząc jak coś działa od drugiej strony łatwiej jest coś wymyślić.
Cześć, @GreTrans. Skontaktujemy się w tej sprawie z przewoźnikiem i wrócimy do Ciebie z informacjami w korespondencji mailowej.