Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z tą oceną. Założyłem nowe konto, nie mam tam wielkiej sprzedaży, ale i nie mam tam praktycznie żadnych pytań od klientów. Z początku parametry były ok, ale ostatnimi dniami wszystko leci na pysk, pomimo braku pytań ze strony klientów. Z dnia na dzień leci ocena jakości, a szczególnie parametr szybkości odpowiedzi na pytania ? tak to wygląda, jak poniżej. codziennie spada jakość sprzedaży, a pytań od klientów nie mam ? o co w tym chodzi ?
@mikeza Ło matko, w jakimbądź kościele. To jeszcze będzie trzeba prosić klientów, o zadawanie pytań- bo średnia jest gwałcona?
O tym tu wielu i wiele razy pisano.
Witaj w klubie @mikeza ja wczoraj straciłem 1115 pkt. wszystko perfekt, przez jedno pytanie całe konto poszło się j... popsuło się 🙂
Ja w te statystyki już rok nie zaglądałem.
@DarkStoorM na jedno pytanie nie odpowiedziałeś, czy jak ?
Ja mam zagwozdkę, bo z dnia na dzień te parametry spadają, a nie mam żadnych nowych pytań. to co oni oceniają ??
Dokładnie, to cztery dni temu dostałem pytanie, wczoraj dopiero odpowiedziałem, i przeliczyło nowe statystyki. Pech chciał, że nie miałem otwartej poczty, akurat były inne obowiązki i dodatkowo dali połączenie kont, więc nie musiałem się już logować na inne konta, żeby obsługiwać oferty. Przez to nie wchodziłem to Centrum Wiadomości.
No i oczywiście na innym koncie była wiadomość 🙂
Z drugiej strony dziwne, że spadają Ci punkty, musiała być gdzieś jakaś wiadomość.
@mikeza nie odpowiedziałeś może na jakieś pytanie po pięciu dniach teraz?
@DarkStoorM, zadaj @mikeza pytanie i mu sie poprawią statystyki😁, a potem zamiana @mikeza zada pytanie @DarkStoorM i od razu bedzie lepiej😁
jest to jakiś pomysł, ale mimo wszystko chciałbym wiedzieć jak działa ta ocena, bo jeśli allegro jakoś fikcyjnie to liczy to jest bez sensu. Na razie przez 1-2 poobserwuję sobie te statystyki, jak będzie dalej spadać, to może faktycznie trzeba zrobić taki myk 🙂
@DarkStoorM wcześniej mogła być taka sytuacja, że potwierdziłem gościowi wysyłkę po 2-3 dniach, ale to była ze dwa tygodnie temu. Od kilkunastu dni nie miałem żadnych nowych pytań, nie rozumiem czemu spada mi ta ocena.
Byłem na urlopie i wysyłałem ludziom powiadomienia, że przesyłka się opóźni i mam wrażenie, że po tych moich mailach spadła mi ta ocena 🙂
U mnie już ciężki miesiąc minął po urlopie miałem sajgon wystarczyło że nie odpowiedziałem na pytanie które w sumie nim nie było bo klient tylko dziękował za transakcję ale że miałem urlop to pytań mało i jedno takie zj....ło statystykę ale teraz po miesiącu wszystko się wyczyściło .regulamin jest do bani .nie można spokojnie korzystać z urlopu trzeba niestety ciągle dla nich pracować.
@mikeza napisz ogłoszenie na FB - Szukam chętnych /charytatywnych / do zadawania pytań na Allegro, obiecuję szybko odpowiadać.
Ps: jak chcesz to wyślę ci jakieś pytanie, daj link do tego konta, lub na jakiś produkt.Pewnie za chwilę nie ogarniesz się z odpowiedziami.🤣
pomysł spoko, na razie poobserwuję co się będzie działo w kolejnych dniach, jak będzie dalej spadać bez pytań, to coś trzeba będzie zaradzić 🙂
@mikeza Nie bój, nie bój- nie takie manewry się przeprowadzało
Nie pierwszy to temat w tej chorej sprawie - i chyba najwyższy czas, żeby Allegro tu coś zmieniło.
Ilość punktów ujmowanych za ten aspekt działalności jest kompletnie nieadekwatna do niezbyt wielkiego znaczenia tej kwestii.
SUGESTIA: Należałoby wprowadzić to tego minimum logiki, czyli jakieś ramy czasowe. Ostatnio klient zadał pytanie o pierwszej w nocy, odpowiedziałem mu normalnie, około 8.30 rano. I do razu średni czas odpowiedzi w dół, punkty w dół. Naprawdę mamy pełnić całodobowe dyżury, żeby odpowiadać o 3-ciej w nocy na maile typu "kasa wysłana"?
@mikeza jeżeli nie wiesz dlaczego punkty spadają to wejdź do centrum wiadomości i zobacz komu nie odpisałeś
@dawal50 właśnie to zrobiłem, przez ostatni miesiąc na tym koncie miałem 3 zapytania, a od 2 tygodni żadnego. Nie rozumiem, dlaczego każdego dnia statystyki spadają, skoro na koncie nic się nie dzieje. Nie jest to do końca logiczne.
Hehe dobre!
Jak będę chciał wykończyć konkurencję to zadam 10 pytań w środku nocy, odpowiedzi przyjdą najwcześniej rano o 9:00 , czyli z opóźnieniem takim a takim i sprzedający jest w "czarnej d..."