anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ocena negatywna "Opóźniony zwrot pieniędzy" - allegro rozkłada ręce.

Official_Polska
#8 Zapaleniec

Kupujący odesłał towar, a zwrot środków został przez nas wykonany w terminie przewidzianym przez regulamin Allegro, tj. w ciągu 14 dni od otrzymania przesyłki zwrotnej. W tym konkretnym przypadku środki zostały zwrócone po 6 dniach, co mieści się w obowiązującym terminie, przy czym w tym okresie występowały również dni wolne (weekend), które naturalnie wpływają na realizację przelewów bankowych. Kupujący wystawił komentarz już po 5 dniach oczekiwania, a więc przed upływem regulaminowego terminu na zwrot, zarzucając „przeciąganie zwrotu” oraz brak realizacji przelewu. Takie stwierdzenia są nieprawdziwe i nieuzasadnione, ponieważ sprzedający nie miał obowiązku dokonywać zwrotu wcześniej niż przewidują to zasady Allegro. Dodatkowo treść komentarza sugeruje celowe działanie sprzedającego, brak chęci zwrotu środków oraz konieczność „ciągłego upominania się”, co nie odpowiada rzeczywistości, gdyż zwrot został wykonany prawidłowo i terminowo, bez naruszenia jakichkolwiek zasad.

Napisaliśmy do allegro pomoc mailowo ale rozkładają ręce i twierdzą że jest to jak najbardziej zasłużony komentarz  Dlatego mam pytanie po co jest ten wasz regulamin który wprowadza w błąd sprzedawców? 

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

TechartGSM
#14 Krzewiciel

@Official_Polska Oczywiście że zasłużony. Ja jeżeli nie otrzymam zwrotu w 6h od doręczenia do sprzedającego to wystawiam negatywa. Jak dla mnie 6h to mocno opóźniony zwrot.

oznacz moderatorów

zaproszenia-C13
#8 Zapaleniec

BO ? 🙂

oznacz moderatorów

Official_Polska
#8 Zapaleniec

Mam nadzieję że żartujesz 😅

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Official_Polska Na zwrot środków masz 14 dni od momentu złożenia oświadczenia o odstąpieniu od umowy. 
Możesz się wstrzymać ze zwrotem do momentu otrzymania towaru.

Nie wiem skąd wziąłeś te "14 dni od otrzymania przesyłki zwrotnej".

oznacz moderatorów

Official_Polska
#8 Zapaleniec

Mimo wszystko minęło 7 dni od daty zgłoszenia zwrotu. Wszystko terminowo. 

zwrot zgłoszony 28 stycznia

zwrot zrobiony 4 luty 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Official_Polska jakbyś się zainteresował informacją jaką klient otrzymuje w temacie od allegro to nie zakładałbyś tego wątku.......2 dni od otrzymania.... \

oznacz moderatorów

Official_Polska
#8 Zapaleniec

Jeżeli Allegro informuje kupujących o terminie 2 dni, a jednocześnie regulamin obowiązujący sprzedawców przewiduje do 14 dni na zwrot środków, to mamy do czynienia z rozbieżnością komunikacyjną po stronie Allegro. 

oznacz moderatorów