Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od jutra nie dodacie do cenników dostaw poniższych metod rozliczanych sposobem Allegro Standard:
A edycja cenników dostawy, w których udostępniacie te opcje przesyłek, nie będzie możliwa.
25 kwietnia 2023 r. zostaną one całkowicie usunięte.
W Waszych cennikach zamienimy automatycznie te metody na metody Pocztex z nowego portfolio Poczty Polskiej.
Dotychczasowa metoda dostawy |
Nowa metoda, która 25 kwietnia zastąpi dotychczasową w Twoim cenniku |
|
Allegro Pocztex Kurier 48 |
Allegro Kurier Pocztex |
|
Allegro Pocztex Kurier 48 pobranie |
Allegro Kurier Pocztex pobranie |
|
Allegro Punkty Poczta, Żabka |
Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex |
|
Allegro Punkty Poczta pobranie |
Allegro Odbiór w Punkcie Pocztex pobranie |
@nat_not to co tu jest grane ??? 15minut temu ko_alka napisała ,,
Jeśli masz konto firmowe i chcesz, aby Twoje oferty po 25 kwietnia pozostały Smart!, udostępnij w nich przynajmniej 2 z poniższych metod dostawy:
@mdrogeria Dzisiaj jeszcze możecie dodać do cenników wskazane przeze mnie metody dostawy. Jeśli będą widoczne w Waszych cennikach do czasu zmiany, 25 kwietnia automatycznie zamienimy je zgodnie z tabelą wklejoną wyżej.
@nat_not w dalszym ciągu nasówa mi się pytanie ,, PO CO ? << dodawać
to jest magia allegro, dodaj 2 metody, które póxniej staną się jedną, ale żeby mieć smarta musisz mieć 2, tylko co zrobić, skoro z dwóch metod zostanie jedna 🤣
To pikuś. Sama usługa nie działa, od dawna. Trzeba ją konwertować (przynajmniej używając EN).
Jeżeli to działa jakoś w WzA to sorka, nie używam.
Że się podepnę. List priorytetowy też został skasowany? Wysyłam dość dużo drobnych przedmiotów właśnie listami musiałam wyłączyć ten sposób wysyłki gdyż wszędzie był komunikat ż nie ma już tego rodzaju przesyłki. Poczta nic o tym nie wie.
Zwykły priorytet pozostanie (na szczęście !!) - jeśli się nie mylę, natomiast usuną polecony priorytetowy ...czego NIE ROZUMIEM ☹️
Bo tego na trzeźwo nie da się zrozumieć.
Likwidują polecony ekonomiczny oraz priorytetowy w zamian zmuszają do droższych form wysyłki gdzie kupujący musi się liczyć z narzuconym kosztem dostawy minimum 9,99zł za Pocztex odbiór w punkcie. Tłumacząc to tym że klient woli dostać przesyłkę szybciej niż taniej.
Akurat polecony rzadko jest tańszy, zwłaszcza, że cena listu to cena netto (tylko operator wyznaczony jest zwolniony z VAT).
Ekonomiczny jest za 6.80 zł netto to nawet z podatkiem jest taniej a jest to u nas druga pod względem ilości wysyłanych przesyłek za InPostem.
Gabaryt S wychodzi taniej. Za to wysyłanie poleconym w gabarycie L wychodzi już drożej niż Pocztex
List polecony ekonomiczny gabaryt L- 15,60 netto (19,19 zł brutto)
List polecony priorytetowy gabaryt L - 18,20 netto (22,51 zł brutto)
Pocztex Kurier S - 12,20 zł netto (15,00 zł brutto)
Pocztex Kurier Koperta - 11,38 zł netto (14,00 zł brutto)
Pocztex doręczenie pod adres i nadanie z etykietą, ceny standardowe.
My nie wysyłamy dużych kopert , 99% wysyłek to gabaryt S pozostały 1% to paczki do 1 kg.
Skąd ta wiadomość ? Przecież polecony ekonomiczny zostaje !! Tak samo zwykłe priorytetowy i chyba ekonomiczny też !! Więc proszę nie straszyć ....
Pytałem na czacie i potwierdzili że listy polecone też usuwają a jak będzie czas pokaże .
To jak wysyłać drobne rzeczy ? Kuriera za 18 zł mam zamawiać dla prywatnej sprzedaży drobiazgu małego za 10 czy 20 zł ??
Nie mam możliwości wysyłki w punkcie czy paczkomacie !!
Nie każdy klient tak woli !!
Nie każdy ma możliwość odbioru w punkcie czy paczkomacie !!
Nie każdego stać na kuriera i lubi czekać na takiego z pół dnia, albo cały !!
Na szczęście poleconego ekonomicznego nie zlikwidowali !! I oby nigdy nie !! Choć w przypadku takiej tragedii w przyszłości, chyba tylko pozostałaby opcja "dostawa przed sprzedającego" i opisywanie w treści o co chodzi, tzn. że to wysyłka listem ...
OK, ale co Wam przeszkadzał list polecony priorytetowy? Dlaczego go likwidujecie, skoro jest w gestii umowy własnej sprzedawcy z PP?
pozdro
Tomek