Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
pojawił się nowy dopisek na stronie
o sprzedawcy
Odpowiedzialność za wykonanie umowy sprzedaży i wysyłkę ponosi w całości sprzedający.
Serwis kolejny raz chowa głowę w piasek
Kto przekazuje dane do sprzedaży podane od kupującego?
Kto prezentuje dane oferty w określonym formacie?
Kto narzuca parametry obowiązkowe oferty i prezentuje jej inny tytuł z produktyzacji?
Kogo są allegrowysyłki i kto jest ich operatorem?
Komu płaci i przez co płaci Kupujący? Kto rozdziela potem środki?
Czy taki zapis jest abuzywny z pkt widzenia ustawy konsumenckiej?
Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy a na siłę chce by za wszystkie błędy jakie stworzyli odpowiadał sprzedawca . Takimi działaniami pokazują dobitnie co myślą o tych co dla nich pracują.
@RED Czy taki zapis jest abuzywny z pkt widzenia ustawy konsumenckiej?
Oczywiście, że jest.
@RED Odpowiedzialność za wysyłkę ponosi w całości sprzedający.
To czemu allegro zmusza mnie do udostępniania dostaw które są problematyczne ???
Tylko potem w sądzie allegro by zamienilo sobie po rozprawie głowę z tyłkiem bo sąd nakopalby im tak głęboko że zad przemieściłby swoje położenie
@az1rael bzdury piszesz, gdyby tak było to już dawno ktoś by to zrobił i pozwał serwis.
Serwis zeby pozwac to musialby byc pozew zbiorowy by cos dalo ale jak za postepowanie zgodne z regulaminem kupujacy nabroi a sprzedawca go pozwie to sie reguly allegro zloza jak domek z kart
@kostas11 Możesz sprzedawać bez Smarta, nie ma tutaj żadnego musu. Smart to opcjonalna usługa.
@Client:112604949 napisał(a):
@kostas11 Możesz sprzedawać bez Smarta, nie ma tutaj żadnego musu. Smart to opcjonalna usługa.
Tak, ale nadal jest ta usługa i czy ona jest zgodna z prawem?
@Client:112604949 masz rację, dlatego niedługo go stracę 😞
Ale tu dochodzi grzebanie w ofertach za które sprzedawcy odpowiadają itp. 😞
@kostas11 dziś jak czytałem wymogi do Smarta to aż się uśmiałem po pachy, najlepiej Allegro zmusić Sprzedających do korzystania ze wszystkich kurierów aby mieć SMART a Ty sprzedający radź sobie sam...
Sprzedaż na Allegro leży i kwiczy a Ci jeszcze wymyślają 🙄