Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wkrótce udostępnimy nową metodę płatności - odroczoną płatność dla firm. Klienci firmowi będą mogli robić zakupy i płacić za nie nawet po 2 miesiącach, a sprzedawcy otrzymają pieniądze już w dniu sprzedaży.
Kiedy skorzystasz z nowej formy zakupu?
Jeśli masz:
nowa opcja płatności jest właśnie dla Ciebie.
Ważne! Pamiętaj, że z Odroczonej płatności dla Firm skorzystasz wyłącznie w ofertach sprzedających, którzy aktywują u siebie usługę.
Jak udostępnisz przedsiębiorcom nową możliwość zakupu w Twoich ofertach?
Wystarczy przejść pozytywnie krótki proces weryfikacyjny i przystąpić do umowy faktoringu. Szczegóły znajdziesz na tej stronie.
Zachęcamy Cię do aktywacji Odroczonej płatności dla Firm już teraz. Aby to zrobić, wystarczy:
Aktywacja nie wymaga przedstawienia żadnych dokumentów finansowych ani wypełniania jakichkolwiek wniosków. Jest też całkowicie bezpłatna.
---
[Aktualizacja - 9.11.2020, 16:01]
Zachęcamy Was do wzięcia udziału w webinarze "Odroczona płatność dla Firm - nowa metoda płatności w Allegro". Szczegóły znajdziecie w poście.
@fix_promocje Jak rozumiem musiało dojść do błędu w przekazywaniu danych między systemem przewoźnika, a naszym. Nie jestem jednak w stanie tego tutaj potwierdzić. Będą to wiedzieć osoby, które zajmują się wyjaśnieniem Twojej sprawy. Jest w toku, więc ponownie proszę Cię o cierpliwość.
Mam otrzymać pieniądze, więc jest światełko w tunelu 🙂
Witam, nie mogę aktywować usługi odroczona płatność:
Allegro Zapłać Później jest niedostępne
Przepraszamy za niedogodności.
ad.4 z tego co wiem to przepisy się zmieniły i mechanik samochodowy kupując czajnik do gotowania herbaty na fakturę, jak najbardziej ma prawo do zwrotu, bo zakup nie jest związany bezpośrednio z jego działalnością, i nie jest w gestii sprzedającego decyzja czy ma taki zwrot przyjąć, bo musi go przyjąć. Proszę moderatorów, żeby najpierw dokładnie zapoznali się z problemem i z obowiązującymi przepisami, a potem udzielali rzetelnej odpowiedzi.
Jaki jest sent to uruchamiać ? Jedyny jaki widzę to allegro zgarnia dodatkową prowizję? Jak będę chciał to sam klientowi dam termin na fakturze po co mi do tego allegro ? Czy jako sprzedający mam jakiś realny bonus z tego?
Bez odroczonej płatności pieniądze mam od razu lub do kilku dni za pobraniem. A z tego co piszecie to tutaj muszę się wykazać by otrzymać płatność.
@marpit nie wiem, czy Tobie akurat ta opcja jest potrzebna. Jeżeli masz na tyle wysoką płynność, że jesteś w stanie odraczać kupującym płatności na 60 dni, a do tego wszyscy Twoi klienci regulują swoje odroczone zobowiązania w terminie - to rzeczywiście jej nie potrzebujesz.
A dlaczego w ogóle odraczać płatności kupującym? Głównie dlatego, że dzięki temu można zwiększyć swoją sprzedaż. Możliwość otrzymania przedmiotu od razu, a zapłaty z 60-dniowym opóźnieniem przyciąga nowych klientów.
@nat_not Jesteś w temacie więc może mi pomożesz jak to jest z tymi prowizjami .
Sprzedałem w piątek za 507,54 , dziś wysłałem - faktura nr. przesyłek udostępnione i zaakceptowane .
Teraz dostaję rozliczenie za transakcję od PragmaGo że mają do wypłaty dla mnie 444,39.
Trochę mnie to zaskoczyło skąd taka kwota prowizji , przecież miało być 0,5 procenta od kwoty transakcji plus vat a wyszło 10procent plus vat .
Czy ja czegoś nie wiem , czy coś źle liczę ?
@kmdm Podaj mi proszę numer zamówienia, o które chodzi. Skonsultuję tę sprawę.
@nat_not NUMER ZAMÓWIENIAadfce1d1-7da1-11eb-981e-67eac01dacb5
Już dostałem nawet na konto kwotę 444,39 - a więc zapłaciłem 63,15 zł prowizji - od kwoty 507,54 .
W sumie szybko ,sprawnie, przyjemnie PragmaGo działa żeby nie ten końcowy efekt.
@nat_not już wszystko wiadomo wyjaśnione , wygląda na to że prowizji nie zapłaciłem nic przy tej transakcji , a kwota potrącenia to za niedopłatę (współpracuję już z PRAGMAGO )
Trochę źle to zrobili ponieważ najpierw potrącają a na drugi dzień dopiero wysyłają pismo informujące o potrąceniu wynikającej z kompensaty rozliczeń między firmami.
Jak najbardziej kwota ta jest im należna jednak powinna być wcześniej informacja od nich że potrącą to z rozliczeń innej umowy.
@kmdm OK. Cieszę się, że wszystko już wyjaśnione, ponieważ otrzymałam jedynie informację, że PragmaGO przedstawiło w roliczeniu dane dotyczące potrąceń, więc mogłabym Cię jedynie tam odesłać.
@nat_not samo się wyjaśniło ponieważ później przesłali dopiero informacje o rozliczeniu , o kompensacie.
Ale nie uważasz że powinni to zrobić od razu tzn. poinformować że pobierają kwotę im należną wynikającą z innej umowy .
Witam.
Pisałem wcześniej o moich problemach z uzyskaniem pieniędzy z odroczeniem płatności. Kient dostał towar, było to potwierdzone, a mi nie chciano wypłacić pieniędzy z programu. W końcu po wielu diach bojów mi się to udało i zapomniałem o całej sprawie do dziś.
Dziś otrzymałem pismo od komornika ZAJĘCIE WIERZYTELNOŚCI Komornik z Jasła. I UWAGA dotyczy to sprzedaży przez allegro, jednej jedynej płatności odroczonej, po której zgezygnowałem z programu i co się okazało, wcześniej zero informacji list, email od PRAGMAGO, Sądu, Komornika i okazuje się, że dłużnikiem jest kupujący, a komornik chce ode mnie spłaty jego wierzytelności i to nie jest mała kwota.
Czyli człowiek płaci prowizję allegro, programowi odroczonej płatności prowizje od sprzedaży, a później nikt za nic nie odpowiada tylko Bogu winny człowiek sprzedający towar. To jest dopiero ... i każdemu kto ma u siebie tą formę płatności radzę się dobre zastanowić czy to jest czegoś warte i czy ma się jakieś korzyści.
Dzień dobry Zrobiłem po raz pierwszy zakup z odroczoną płatnością. Towar dotarł jak trzeba ale nie dostałem Fv za zakup . Dostałem jedynie FV z odsetkami od udzielającego kredyt. W szczegółach zakupu też nie ma Fv za kupiony przedmiot ? Gdzie o taką fakturę należy się upomnieć , u sprzedawcy czy udzielającego kredyt Pragma GO.
@biotina_pl, fakturę otrzymujesz od PragmaGo. Powinna być w szczegółach zamówienia (pod przyciskiem "zobacz faktury"). Fakturę za zakupiony przedmiot wystawia sprzedający.