Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o przyznanie rekompensaty gdyż wyróżniłem ofertę, a ona nie jest widoczna na allegro jako oferta wyróżniona. Od trzech dni sprawdzam allegro i nie ma jej w aukcjach promowanych. Sprawdzałem na kilku przeglądarkach i w telefonie. BRAK oferty. Po co płacę za promowanie skoro jej nie widać. Proszę o zwrot kosztu promowania za te kilka dni.
@-PRORIDE- konsultuję temat, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
⌚ tik tak tik tak czas leci dni mijają, a dalej płacę za coś co nie działa. Jest promowanych w tej kategorii 110 ofert, a trafność pokazuje 102 oferty. Czyli 8 ofert sprzedawców jest ukryta mimo że są promowane. Inni sprzedawcy zapewne nie wiedzą że płacą za promowanie choć nie ma ich ofert na liście. Czy trafność to bot z własną AI że nie macie wpływu co zablokuje ? Panie Marcinie Kuśmierz co tu się wyprawia na tym Allegro ? Ktoś to jeszcze kontroluje czy tylko wypłata co miesiąc się liczy ? Poprzedni szef Roy Perticucci zarabiał 900 tysięcy na miesiąc to można oszaleć co robić z taką fortuną mam nadzieję że nowy CEO Pan Marcin wyciągnie rózgę i zacznie bić po łapach informatyków którzy coś znowu namieszali w kodzie źródłowym allegro że trafność blokuje moje wyróżnione aukcje 🤓
Wystawiłem kolejną aukcję 12431198338 jako promowana i jest na samym końcu ostatniej szóstej strony. Dlaczego całe moje konto firmowe tak traktujecie ? Po co jest to promowanie skoro oferty są na końcu ? To forum działa chyba jak w Matrixie żyje własnym życiem można sobie pisać i pisać.
@-PRORIDE- otrzymałem informację oferta jest widoczna jako promowana. Promowanie nie daje gwarancji, że oferta znajdzie sie np. na pierwszej stronie.
Oczywiście jeżeli pod jednym eanem jest 50 ofert tego samego produktu to na pierwszym miejscu będzie ta najtrafniejsza. Ale moja oferta jest tylko jedna pod eanem.
Co daje wyróżnienie ?
KOLEJNY DZIEŃ ILEŻ MOŻNA CZEKAĆ KIEDY TO NAPRAWICIE ? 😫
Nie liczyłabym na to, ja miałam podobnie, wyszukiwarka bardzo często nie pokazuje ofert promowanych nie tylko w tym przypadku. Konsultowałam to juz wielokrotnie z kont paru klientów i za każdym razem odpowiedzi były w ogóle nie w temacie. Regulamin wyróżnień mówi jedno a rzeczywistość to rzeczywistość
@-PRORIDE- muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość, ponieważ wyjaśniam tę kwestię.
Informacja, jaką przytoczyłeś tutaj dotyczy ofert podpiętych pod dany produkt, Twoje oferty to top oferty, jedyne połączone z produktem, więc wyświetlają się pierwsze.
Od 1 lipca w sortowaniu po trafności nie prezentujemy produktów promowanych w osobnych sekcjach, ale nadal produkty promowane, które odpowiadają zapytaniu kupującego, mają zdecydowanie większe szanse znaleźć się wyżej w wynikach wyszukiwania niż produkty niepromowane. Nie jest to błąd.
Natomiast w przypadku wskazanych promowanych ofert, poprosiłam o sprawdzenie jakości miniatur, ponieważ mają one wpływ na kolejność ofert w sortowaniu po trafności.
Wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź.
To po co wyróżniać oferty ? Kompletnie nie opłaca się płacić za wyróżnienia skoro tak to ma działać. Jakoś nie chce mi się wierzyć że Allegro pozbawia się dochodu z wyróżnień 20zł na 10 dni oraz wyższej prowizji ? To jest abstrakcja co za geniusz wpadł na taki głupi pomysł. To chyba najgorsza zamiana na niekorzyść allegro w tym roku. To lawinowo sprzedawcy będą rezygnować z promowania. Sądzę że 95% sprzedawców nawet nie wie jeszcze że tak działa teraz promowanie. Kompletny i-d-i-o-t-y-z-m 😵
To już wiadomo o co chodzi o jak największą kasę od sprzedawców aby ich wydoić maksymalnie. Poprzedni szef allegro zarabiał w 2023 roku ok 1 milion miesięcznie to jakoś muszą zarobić na takie pensje. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pensje-pracownikow-Allegro-wzrosly-Prezes-zarobil-miliony-w-2023-ro...
Od 1 lipca w sortowaniu po trafności nie prezentujemy produktów promowanych w osobnych sekcjach
Do tej pory wystarczyło wyróżnić ofertę za 60zł miesięcznie. Teraz aby to zrobić trzeba skorzystać z Adsów gdzie już koszt wzrasta od 10zł dziennie x ileś aukcji robi się 50-100zł za dzień. Na allegro zostaną tylko producenci, a małe firmy upadną bo zostaną zmiecione przez ogromne koszty jakie trzeba wydać na reklamę za dzień bo bez tego sprzedaż jest tragiczna. Jeszcze jak ktoś mieszka w dużym mieście lub blisko sortowni paczek to może sobie ustawić zamówienia jak kupimy do 20:00 to dostawa na kolejny dzień to też dużo daje. Ja jestem w strefie Inpostu D czyli tej najwcześniejszej trasy i od 13 do 20 godziny allegro nie wyświetli moich ofert i trafność je usuwa. Jak można być tak zachłannym na kasę i mieć pensję milion złotych miesięcznie dla jednej osoby 😁 Jak tak dalej będą sobie podnosić pensje to już niedługo prowizja na allegro nie będzie 15%, a 50%. Żadna firma tego nie utrzyma i Allegro zbankrutuje.
@-PRORIDE- wracam z odpowiedzią w sprawie zdjęć w Twoich ofertach.
Wspomniane oferty 12431198338 i 17564865613 mogą być dalej na liście, ponieważ pierwsze zdjęcia zawierają przykładowe tablice rejestracyjne, które nie stanowią elementu produktu. W takiej sytuacji polecamy, abyś użył jako miniaturkę w ofercie takiego zdjęcia, które przedstawia tylko sprzedawane produkty bez nadmiarowych treści, czyli np. bez tablicy rejestracyjnej, dowodu rejestracyjnego itd.