anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oferta wyróżniona niewidzialna w allegro prosze o rekompensatę

-PRORIDE-
#12 Orędownik

Proszę o przyznanie rekompensaty gdyż wyróżniłem ofertę, a ona nie jest widoczna na allegro jako oferta wyróżniona. Od trzech dni sprawdzam allegro i nie ma jej w aukcjach promowanych. Sprawdzałem na kilku przeglądarkach i w telefonie. BRAK oferty. Po co płacę za promowanie skoro jej nie widać. Proszę o zwrot kosztu promowania za te kilka dni.

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@-PRORIDE- konsultuję temat, wrócę do Ciebie z odpowiedzią.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik

tik tak tik tak czas leci dni mijają, a dalej płacę za coś co nie działa. Jest promowanych w tej kategorii 110 ofert, a trafność pokazuje 102 oferty. Czyli 8 ofert sprzedawców jest ukryta mimo że są promowane. Inni sprzedawcy zapewne nie wiedzą że płacą za promowanie choć nie ma ich ofert na liście. Czy trafność to bot z własną AI że nie macie wpływu co zablokuje ? Panie Marcinie Kuśmierz co tu się wyprawia na tym Allegro ? Ktoś to jeszcze kontroluje czy tylko wypłata co miesiąc się liczy ? Poprzedni szef Roy Perticucci zarabiał 900 tysięcy na miesiąc to można oszaleć co robić z taką fortuną mam nadzieję że nowy CEO Pan Marcin wyciągnie rózgę i zacznie bić po łapach informatyków którzy coś znowu namieszali w kodzie źródłowym allegro że trafność blokuje moje wyróżnione aukcje 🤓

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik

Wystawiłem kolejną aukcję 12431198338 jako promowana i jest na samym końcu ostatniej szóstej strony. Dlaczego całe moje konto firmowe tak traktujecie ? Po co jest to promowanie skoro oferty są na końcu ? To forum działa chyba jak w Matrixie żyje własnym życiem można sobie pisać i pisać.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

@-PRORIDE- otrzymałem informację oferta jest widoczna jako promowana. Promowanie nie daje gwarancji, że oferta znajdzie sie np. na pierwszej stronie.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik

Oczywiście jeżeli pod jednym eanem jest 50 ofert tego samego produktu to na pierwszym miejscu będzie ta najtrafniejsza. Ale moja oferta jest tylko jedna pod eanem.

Co daje wyróżnienie ?

Twoje oferty będą wyświetlane na górze listy ofert połączonych z Katalogiem produktów - nad ofertami, które nie są promowane. Kupujący przejdzie do listy ofert, gdy kliknie [porównaj X ofert] na liście produktów.

Jest jasno napisane nad ofertami, które nie są promowane
Aukcja nie wyświetla się nad ofertami które nie są promowane.

Po sortowaniu od najtańszych, najdroższych, z dostawą od najniższej i najwyższej, popularność ofert, czas do końca, czas dodania oraz ocena produktu w tych sortowaniach oferta jest na pierwszym miejscu.
Tylko sortowanie automatyczne trafność nie pokazuje oferty na pierwszym miejscu. Wina jest w trafności.

Nadal nie działają moje aukcje wypromowane 😵
oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik

KOLEJNY DZIEŃ ILEŻ MOŻNA CZEKAĆ KIEDY TO NAPRAWICIE ? 😫

oznacz moderatorów

Biale_Stokrotki
#12 Orędownik

Nie liczyłabym na to, ja miałam podobnie, wyszukiwarka bardzo często nie pokazuje ofert promowanych nie tylko w tym przypadku. Konsultowałam to juz wielokrotnie z kont paru klientów i za każdym razem odpowiedzi były w ogóle nie w temacie. Regulamin wyróżnień mówi jedno a rzeczywistość to rzeczywistość 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

@-PRORIDE- muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość, ponieważ wyjaśniam tę kwestię. 
Informacja, jaką przytoczyłeś tutaj dotyczy ofert podpiętych pod dany produkt, Twoje oferty to top oferty, jedyne połączone z produktem, więc wyświetlają się pierwsze. 
Od 1 lipca w sortowaniu po trafności nie prezentujemy produktów promowanych w osobnych sekcjach, ale nadal produkty promowane, które odpowiadają zapytaniu kupującego, mają zdecydowanie większe szanse znaleźć się wyżej w wynikach wyszukiwania niż produkty niepromowane. Nie jest to błąd.
Natomiast w przypadku wskazanych promowanych ofert, poprosiłam o sprawdzenie jakości miniatur, ponieważ mają one wpływ na kolejność ofert w sortowaniu po trafności.
Wrócę z informacjami, gdy tylko otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik

To po co wyróżniać oferty ? Kompletnie nie opłaca się płacić za wyróżnienia skoro tak to ma działać. Jakoś nie chce mi się wierzyć że Allegro pozbawia się dochodu z wyróżnień 20zł na 10 dni oraz wyższej prowizji ? To jest abstrakcja co za geniusz wpadł na taki głupi pomysł. To chyba najgorsza zamiana na niekorzyść allegro w tym roku. To lawinowo sprzedawcy będą rezygnować z promowania. Sądzę że 95% sprzedawców nawet nie wie jeszcze że tak działa teraz promowanie. Kompletny i-d-i-o-t-y-z-m 😵

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#12 Orędownik

To już wiadomo o co chodzi o jak największą kasę od sprzedawców aby ich wydoić maksymalnie. Poprzedni szef allegro zarabiał w 2023 roku ok 1 milion miesięcznie to jakoś muszą zarobić na takie pensje. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Pensje-pracownikow-Allegro-wzrosly-Prezes-zarobil-miliony-w-2023-ro...

Od 1 lipca w sortowaniu po trafności nie prezentujemy produktów promowanych w osobnych sekcjach

Do tej pory wystarczyło wyróżnić ofertę za 60zł miesięcznie. Teraz aby to zrobić trzeba skorzystać z Adsów gdzie już koszt wzrasta od 10zł dziennie x ileś aukcji robi się 50-100zł za dzień. Na allegro zostaną tylko producenci, a małe firmy upadną bo zostaną zmiecione przez ogromne koszty jakie trzeba wydać na reklamę za dzień bo bez tego sprzedaż jest tragiczna. Jeszcze jak ktoś mieszka w dużym mieście lub blisko sortowni paczek to może sobie ustawić zamówienia jak kupimy do 20:00 to dostawa na kolejny dzień to też dużo daje. Ja jestem w strefie Inpostu D czyli tej najwcześniejszej trasy i od 13 do 20 godziny allegro nie wyświetli moich ofert i trafność je usuwa. Jak można być tak zachłannym na kasę i mieć pensję milion złotych miesięcznie dla jednej osoby 😁 Jak tak dalej będą sobie podnosić pensje to już niedługo prowizja na allegro nie będzie 15%, a 50%. Żadna firma tego nie utrzyma i Allegro zbankrutuje.

oznacz moderatorów

la_nika

@-PRORIDE- wracam z odpowiedzią w sprawie zdjęć w Twoich ofertach.
Wspomniane oferty 12431198338 i 17564865613 mogą być dalej na liście, ponieważ pierwsze zdjęcia zawierają przykładowe tablice rejestracyjne, które nie stanowią elementu produktu. W takiej sytuacji polecamy, abyś użył jako miniaturkę w ofercie takiego zdjęcia, które przedstawia tylko sprzedawane produkty bez nadmiarowych treści, czyli np. bez  tablicy rejestracyjnej, dowodu rejestracyjnego itd.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów