anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oferty widoczne tylko dla firm

chmielna12
#11 Animator#

Czu istnieje prosty sposób filtrowania swoich własnych ofert żeby wyświetlały się tylko oferty z zaznaczoną opcją tylko dla firm?

Przez przypadek wystawiło mi się kilka z taką opcją i nigdzie nie znajduję w moim asortymencie takiego filtra żeby to poprawić.

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@chmielna12 Dopytuję odpowiedni zespół czy taka opcja filtrowania jest dostępna. Kiedy dostanę odpowiedź, odezwę się ponownie.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@chmielna12 Niestety obecnie nie ma takiej opcji filtrowania. Pozostaje sprawdzanie każdej z ofert.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

tomsyty
#10 Popularyzator#

Bezpośrednio na Allegro nie ma takiej opcji, ale w umiarkowanie łatwy sposób da się to zrobić przez API. Poniżej na animowanym gifie przykład i opis.

Postman-3.gif

Korzystam z programu Postman, jeden z popularniejszych do pracy z interfejsami API. Darmowy, ma wersję webową ale nie wiem czemu ten sam kod nie chce na niej działać, trzeba więc pobrać i zainstalować normalną wersję.

1. Po zainstalowaniu przejdź na stronę apps.developer.allegro.pl (na powyższym przykładzie korzystam z serwisu testowego z domeną allegrosandbox.pl bo nie mam aukcji tylko dla firm, więc na potrzeby tego przykładu wystawiłem jedną właśnie na serwisie testowym, ale Ty korzystać będziesz z normalnego serwisu bez końcówki .allegrosandbox.pl)

2. Zarejestruj aplikację wybierając rodzaj aplikacji ten drugi typ (Aplikacja działa w środowisku bez dostępu do przeglądarki lub klawiatury (np. aplikacja konsolowa lub na urządzeniu typu telewizor), zaznacz wymagane uprawnienia (allegro:api:sale:offers:readallegro:api:profile:read)

3. W programie Postman utwórz nowy workspace o dowolnej nazwie, następnie zaimportuj szablon allegro.postman_collection.json (do pobrania tutaj)

4. Uzupełnij dane w zakładce variables - parametry clientId i clientSecret. Parametr environment pomiń, użyłem go tylko na potrzeby serwisu testowego. Pamiętaj żeby zapisać zmiany.

5. Wykonaj pierwszy krok z szablonu, w wyniku tego otrzymasz kod potrzebny do logowania. Kliknij trzymając Ctrl na otrzymany wynik verification_uri_complete. Zostaniesz przeniesiony do strony logowania gdzie musisz udzielić zgody na działanie aplikacji.

6. Po zatwierdzeniu wszystkich informacji dotyczących logowania i wyrażeniu zgody wykonaj krok drugi, w wyniku czego otrzymasz token dostępowy (ważny 12 godzin) do wykonywania operacji przez API. Sprawdź poprawność wykonując krok trzeci - pobieranie informacji o zalogowanym użytkowniku. Jeżeli wszystko poszło poprawnie, zobaczysz m.in. swój login.

7. Wykonaj ostatni krok czwarty, następnie otwórz zakładkę console. Będą tam wyświetlone numery aukcji z zaznaczoną opcja sprzedaży tylko dla firm i tytuły tych aukcji.

oznacz moderatorów