Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, jak w temacie, zostało nałożone ograniczenie na moim koncie z tytułu zadłużenia- i tu powstaje kolizja gdyż nie mam żadnego zadłużenia a monit który się wyświetla tyczy się innego konta allegro z którym nie mam nic wspólnego, nie mam pojęcia kto to jest... allegro nic z tym od wczoraj nie zrobiło co za tym idzie naraża mnie na straty gdyż nie mogę wystawić żadnej oferty- paranoja, nikt w tej sprawie nic nie robi...
Kiedyś była plaga niepłacących faktur sprzedawców albo naciągający klientów na towar, którzy po zawieszeniu konta zakładali nowe, nowe działalności i nowe spółki. Było kupowanie od siebie i wystawianie sobie pozytywów. Stąd takie procedury. Z drugiej strony jak weszło RODO to Allegro nie może udostępniać od tak sobie danych kont i robi się paragraf 22. Dlatego od razu do prawnika, podejrzewam, że można dość szybko uzyskać od sądu zabezpieczenie, albo nakaz ujawnienia danych powiązanego konta od Allegro i wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.
@chmielna12 "Kiedyś była plaga niepłacących faktur sprzedawców albo naciągający klientów na towar, którzy po zawieszeniu konta zakładali nowe, nowe działalności i nowe spółki. Było kupowanie od siebie i wystawianie sobie pozytywów" znaczy się teraz już nie ma? 🤣🤣🤣
No i po całym dniu doczekałem się odpowiedzi... niestety jak na cały dzień pracy nad tą sprawą to marne wypociny nie wnoszące nic do sprawy a wręcz ją cofając- widać jawą niechęć do rozwiązania tej sprawy. Co jest dziwne mimo kilkunastu wiadomości nie przedstawiono mi ANI JEDNEGO DOWODU NA RZEKOME POŁĄCZENIE KONT-ŻADNEGO... (treść ostatniej wiadomości) : dziękuję za kontakt - przepraszam też, że musiał Pan dłużej czekać na moją odpowiedź.
Rozumiem też Pana sytuację, natomiast prosi Pan o informacje o procesie wiązania kont. To z kolei wiedza wewnętrzna, która ma sens tylko wtedy, gdy jest niejawna. Pomaga nam tropić naruszenia i pozostawimy tę wiedzę i narzędzia sobie.
Jednocześnie nie mam też najmniejszych kompetencji, by w Pana imieniu składać oświadczenia woli i wzywać inne osoby do podjęcia konkretnych kroków, w tym właśnie regulowania świadczeń. Gdy użytkownik jest zadłużony - powiadomimy go o tym i to niejednokrotnie, finalnie kierując sprawę do windykacji, gdy takiej wpłaty nie otrzymamy. Działamy jednak w swoim imieniu.