Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ograniczymy liczbę mejli dotyczących zamówienia, które dostają kupujący
Od kiedy: 1 lipca 2021
Uporządkujemy automatyczne powiadomienia transakcyjne, które dostają kupujący. Wyeliminujemy powiadomienia wysyłane przez sprzedających z zewnętrznych narzędzi, które dublują informacje wysyłane przez nas. Oznacza to, że sprzedający nie będzie mógł wysyłać do kupujących wiadomości, w których:
Dlaczego wprowadzamy tę zmianę
Kupującym przeszkadzają zdublowane informacje i duża liczba powiadomień w skrzynkach mejlowych. Dzięki tej zmianie znacznie ograniczymy liczbę takich mejli.
Cel zmiany: usprawnienie działania serwisu i obsługi użytkowników (artykuł 14.1 Regulaminu Allegro, litera d).
Z jakiej racji jest blokowana taka możliwość, nie chce bazować na wiadomościach, które WY sobie ustawicie, chce zrobić to po swojemu, dodać dodatkowe informacje odnośnie dostawy, sprawdzenia paczki i ewentualnych reklamacji. Chce poprosić o ocenę, jednocześnie dziękując za nią Kupującemu, z dodatkowym info odnośnie skopanego systemu gwiazdek, że ukrucanie ich sprawia że leci mi jakość sprzedaży
I wiele wiele więcej, wasze maile nie są mi znane i nie mogę w nie ingerować bo to wasze maile, ale czemu chcecie ingerować w moje?
Podejrzewam że jest to spowodowane kombinatorstem sprzedawców, którzy możliwe że chcą przerzucić sprzedaż z Allegro na inne swoje platformy, jednakże nie jestem jedną z takich osób i respektuję tą zasadę
Pomijam już fakt że maile są szyfrowane, macie do nich wgląd co jest jako tako naruszeniem prywatności, to moja sprawa o czym piszę z kimkolwiek na świecie i jakie informacje mu daje, to teraz jeszcze mówicie mi co mam pisać a czego nie? WTF?
@maxr01 celnie - jak raz kupiłem prywatnie to zniszczyła mnie liczba bzdurnych maili od allegro
@la_nika to może by tak trochę poedukować kupujących
bo będzie to skutkować negatywnymi komentarzami
ja jestem za bo niszczą nas telefony i zakładane w tym celu specjalnie spory w stylu nie dostałem maila typu
to co maiło pomagać przemienia się powoli w farsę
hahah BRAWO !!!!!!!!!!!! alegro to GŁÓWNY ROZSYŁACZ SPAMU !!!!!