Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Sprzedałem towar o wartości 50zl a na konto bankowe wpłynęło 59,99, czyli plus opłata za przesył paczki, dlaczego?
Pewnie dlatego, że kupujący zapłacił za wysyłkę. To norma paczki smart mają wysyłkę za 0zł, a te za które klient płaci są wypłacane sprzedającemu.
Czyli kto ma opcję Smart, ja przy sprzedaży i dlatego te pieniądze, trafiają do mnie? Jestem na allegro 1 dzień i chyba nie mam takich opcji..
Jak Ci płacą za wysyłkę to znaczy że masz za te pieniądze opłacić wysyłkę - tu nie ma co kombinować.
Dla mnie koszt wysyłki wyniósł 0 zł. Gdzie mam ją opłacić? W moich opłatach widnieje tylko opłata za prowizje dla allegro 3,95zł
Dobra poddaje się. Ale coś kręcisz i ta wysyłka jednak 9.99 Cię kosztowała albo był jakiś błąd. Może moderacja to sprawdzi jak podasz im numer zamówienia. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Zacytuje klasyka tego forum - użyj wyszukiwarki. Rozpisywałem już proces zamawiania i rozliczania z InPost wszelkich przesyłek. Wystarczy poszukać. Poszukaj w moich postach.
Dlaczego miałaby nie wpłynąć? Przecież trzeba opłacić koszty przesyłki.
Dla mnie koszt wysyłki to 0zl.
To ze dla Ciebie to 0zł nie znaczy że klient też miał za 0zł. Była płatnoṥć za wysyłkę czyli zakup nie był z darmową dostawą. Klient zapłacił za wysyłkę, a allegro Ci te środki wypłaciło na pokrycie jej kosztów.
@Grzybuk a gdzie sprzedałeś ??? bo jak klient zapłacił to allegro po nadaniu w paczkomacie doliczy Ci do rachunku 9,99 zł 😄
Jak to gdzie sprzedałem? Opcja kup teraz.
Paczka została nadana i tuż po nim dostałem taki przelew.
Jak to było na lokalnym, to nie wysłałeś za darmo tylko to 9.99 zostało doliczone do rachunku allegro w momencie włożenia paczki do paczkomatu. Chyba że na głównym to tam jest inaczej. Tematu nie dałeś w lokalnym wiec ciężko zajarzyć było o co biega.
@Grzybuk sprzedaż miała miejsce na Allegro Lokalnie i wszystko przebiegło prawidłowo. Dostałeś od kupującego opłatę za przesyłkę 9,99 zł, ponieważ po wygenerowaniu etykiety, naliczymy Tobie tę kwotę na rachunek "rozliczenia z Allegro". Zatem wyjdziesz na 0 🙂
Paczka została wysłana. Rozumiem, że kwota zostanie naliczona do rozliczeń z Allegro w momencie odbioru paczki?
@Grzybuk w momencie włożenia do paczkomatu, nadania 🙂
@Grzybuk zazwyczaj opłata, jest naliczana już przy odbiorze przesyłki przez kuriera, ale może być małe opóźnienie. 🙂