Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Masakra 😞 dziś po raz kolejny zweryfikowałem swoje opłaty i sprzedaż 😞 za kabel kosztujący 20zl w opcji z wyróżnieniem i wysyłka paczkomatem place 6.2 prowizji 😞 a gdzie podatek , koszty zakupu i cło 😞
Dokładam do interesu 😞
Podjąłem chyba decyzję zamykam biznes na allegro 😞 czy ktoś może wie jak zmniejszyć koszty ?
😁
Normalnie już nie wiem co robisz sprzedaż tanich przedmiotów na allegro się nie opłaca 😞 a dodatkowo nie rozumiem pobierania opłaty za wysyłkę paczkomatem lub inną metodą. Dajmy na to place i postowi za etykietę 8.99 klient płaci mi 8.99 gdzie jest mój zysk ze allegro pobiera 1.6oplaty ?
Czemu nie pobiera się opłaty od zarobku. Czyli jeżeli ktoś wystawi wysyłkę 12 zł a placi i postowi 8.98 to od różnicy powinna być prowizja allegro !!!
@TopkKable Wiele powinno być a nie jest ,a to co jest ma przynosić zyski tylko nie sprzedawcą a tym którzy nimi manipulują ,narzucając im swoje reguły. Wyróżnienia nie zawsze się sprawdzają i często przynoszą straty .Tanie przedmioty to jedynie jeszcze można sprzedawać w zestawach lub próbować bez smarta ze swoimi kosztami nadania.
Ale Smart jest ok bo za wysyłkę place 1 zł idzie przeżyć ale jeżeli ktoś kupi poza smartem to opłata za paczkomat to aż 1.6!
wyróżniasz tylko to co ci schodzi, tak byś te 1.9 zł dziennie mógł zapłacić, to po pierwsze. Po drugie do ceny tej wyróznionej dodajesz prowizje i wystawiasz raz jeszcze już bez wyróznienia i z ceną podstawową. U mnie to tak działa, ze towar z ceną bazową 8,31 (bez wyróżnienia) odwiedziło w ciągu miesiąca 335 osób, sprzedane 307 sztuk. Drugą wersję z wyróznieniem za 8,97zł odwiedziło az 667 osób, sprzedałem...371 sztuk. Tak jest mniej więcej w każdym przypadku, dodam, ze wcześniej brałem w tym przypadku prowizję na siebie, ale jak Allegro podwyższyło znowu, to już było "hola". Nie widzę statystycznej zmiany. Jedno jest pewne, wyróżnienie robi tylko zwiększony ruch i wystawianie tylko wyróżnionej oferty to błąd, połowa uzytkowników Allegro kupuje po prostu po najniższej cenie (+pewne minimum renomy sprzedawcy).
Kolego sprzedałem przełącznik za 500zł a prowizja 45zł - 9%!!!! A mówią że banki mają wysoki WIBOR a tu jest dopiero lichwa