Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii.
w lipcu dostałam 2 negatywne komentarze oskarżające mnie o sprzedaż podróbek - oczywiście produkty są oryginalne, kupujący dostali wezwania przedsadowe na które nie zareagowali i w tej chwili prawnik pisze pozwy, które zostaną złożone jeszcze w tym tygodniu.
jedna z kupujących poza wystawieniem mi negatywa napisała także opinie o produkcie - ze to podróbka. Ponieważ produkt nadal mam w sprzedaży a te ocenę widział każdy potencjalny kupujący to zgłosiłam ja do usunięcia i UwAGA - została usunięta. Produkt miał 2 opinie o tym ze jest podróbka (jeden zakup u mnie, drugi u innego sprzedawcy) - oba zgłosiłam, oba usunięte. Skoro można usunąć opinie produktu to dlaczego ja muszę iść do sądu żeby wywalczyć usunięcie kłamliwych komentarzy? Zwłaszcza ze to są naprawdę oczywiste przypadki - jedna kupująca kupiła tusz do rzęs, kartonik został uszkodzony w transporcie (tylko kartonik) wiec dla niej to już dowód ze tusz jest podróbka. Druga kupiła próbki perfum i twierdzi, ze to podróbka bo ona używa tych perfum od 7 lat. I nie dociera do niej ze to nowa wersja wydana w tym roku.
Oceniając produkt opinia kierowana jest do wszystkich podobnych produktów w katalogu (również tych z Oficjalnego Sklepu Allegro) a ocena sprzedawcy jest tylko subiektywną opinią kupującego nie szkodzącą nikomu innemu . Jak masz pewność co do produktu to w sądzie powinni to uznać za pomówienie i koszty spadną na klienta . Mając wyrok allegro zapewne będzie w stanie usunąć opinie ,bo ekspertów od rozpoznawania oryginalności to mogą nie mieć.
@kolekcjoner608 oni maja ekspretow od tuszowania rzeczywistosci
Lapanka z ulicy na umowe zlecenie i klep kopiuj wklep ekspercie od reklamacji prawa konsumenckiego i pocztowego
Patrzac obiektywnie
Ap wyplacane z tylka na przekrety hurtem
Onebox porazka transportowa po nascie postow dziennie pt gdzie moja paczka
W dyskusjach co kto rozpatruje to z innej litanii i kazdy klepie takie kocopoly ze szok
Wmuszanie swojego dziadboxa na sile pod smarta uokik powinien sie przyjrzec
Wrozkowe terminy dostawy z algorytmow allegro pt przesylka teleportacyjna
Dopuszczanie komentarzy kupujacych bedacych jawnymi pomowieniami
Dopuszczanie obrazania publicznie sprzedawcy w dyskusjach
Regulamin wykluczajacy odpowiedzialnosc za wszystko
Etc etc
@kolekcjoner608 Ale opinie od miesiąca „wiszą” i obniżają mi jakość sprzedaży. Czy po wyroku Allegro mi to jakoś zrekompensuje? Oczywiście to ostatnie to była ironia 😉
Po wyroku ja bym im pozwem przywalił za pozwalanie na umieszczanie szkalujących opini na serwisie mimo zgłoszeń i proszenia się o ściągnięcie
@Health___Beauty tak naprawdę pozew powinien zostać skierowany przeciw allegro a nie kupującemu. To na stronie allegro widnieje ta opinia i Oni są jego administratorem.
@sl-aw-ek Na razie działamy przeciwko kupującemu - jednak to on pisze kłamstwa. Jak wygramy w sądzie pomyśle o dalszych krokach wobec Allegro.
@Health___Beauty przerobiłem , taki negatyw i nawet nie podjąem mediacji z klientem tylko napisałem odpowiedź i wyobraź sobie O DZIWO !! tuż po tym sprzedaż produktu wystrzeliła ponad dwukrotnie .
@mdrogeria Tak, produkt się nadal sprzedaje ale wszyscy wiecie jak taki komentarz wpływa na jakość sprzedaży, pozycjonowanie ofert itp - dwa takie komentarze w ciągu kilku dni i spadek jakości sprzedaży o ponad 100 punktów
@it24_pl no właśnie - moim zdaniem oskarżenie sprzedawcy o sprzedaż podróbek czyli de facto o przestępstwo podchodzi pod te sama kategorie co „oszust”, „złodziej” itp i jeśli kupujący nie ma twardych dowodów na poparcie swoich tez to Allegro nie powinno pozwalać na takie publikacje.
niezmiennie nie rozumiem czemu z oceny produktu Allegro usunęło takie stwierdzenie , a z oceny sprzedawcy nie.
Wszystko zależy na kogo trafisz, do tego dochodzi że kontakt ze strony allegro możesz mieć codziennie z kimś innym i nie sposób się dogadać. Mnie raz w dość długim sporze (gdzie byłem kupującym), rację przyznała dopiero 4 wypowiadająca się osoba z allegro (chyba ktoś wyżej, zaznajomiony z przepisami). Z poprzednimi nie szło się w żaden sposób dogadać.. pomimo że podpierałem się przepisami, czy stroną UOKiK.
"mam wątpliwości co do oryginalności tuszu, opakowanie pogięte i z pewnością nie pierwszy raz otwierane... chętnie bym zwróciła " ten komentarz masz na myśli?