Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę o wyjaśnienie co jest nie tak z tymi ofertami bo dostałem już kolejne ostrzeżenie o niby nie prawidłowych ofertach a już mam dosyć waszego czepiania się dosłownie o wszystko, na początek:
"
Powody naszego działania:
Opis i/lub tytuł Twojej oferty zawierają informacje, które nie dotyczą oferowanego przedmiotu. Możliwe też, że nie wszystkie zdjęcia w Twojej ofercie przedstawiają sprzedawany produkt.
W tytule i opisie przedmiotu wpisz wyłącznie informacje o oferowanym produkcie. Nie zamieszczaj tam zapisów niezwiązanych z samym przedmiotem, dla nich stworzyliśmy osobne zakładki:
szczegóły dostawy zamieść w zakładce Dostawa i płatność,
warunki gwarancji przedstaw w zakładce Gwarancja,
sposób reklamacji opisz w zakładce Reklamacje,
informacje o odstąpieniu od umowy i warunki zwrotu przedmiotu dodaj w zakładce Zwroty,
swoje dane kontaktowe, godziny pracy oraz adres do odbiorów osobistych, opisz w zakładce O sprzedającym.
Na zdjęciach w galerii przedmiotu nie umieszczaj napisów. Możesz tam podać jedynie:
liczby i jednostki,
logo marki/producenta towaru,
nazwy kolorów/wzorów graficznych,
logotypy technologii użytych w towarze,
zdjęcia/skany certyfikatów dotyczących produktu (nie firmy/sklepu Sprzedawcy)."
A teraz oferty:
https://allegro.pl/oferta/swiatlo-led-12v-bialy-cieply-14325413184
https://allegro.pl/oferta/chodnik-h0-kraweznik-na-makiete-202mm-x-21-70mm-13577172992
https://allegro.pl/oferta/krzaki-krzewy-gabka-krzaczki-na-makiete-zielen-14818386244
https://allegro.pl/oferta/dioda-led-3mm-12v-z-przewodami-20cm-pomaranczowa-13579800013
https://allegro.pl/oferta/ludziki-postacie-figurki-h0-siedzace-100-sztuk-13604771270
plus jeszcze kilkanaście innych ale podobnie wyglądających.
@ADM_media musisz usunąć z tych ofert dwie rzeczy:
@_HolaOla_ czyli logotyp jest problemem? A co z ofertami produktów, których to ja jestem producentem jak ten chodnik?
Które aukcje dotyczą tego problemu? "i/lub tytuł Twojej oferty zawierają informacje, które nie dotyczą oferowanego przedmiotu." ?
to proste
zamiast podawać informacje w umowie, przewidziane w ustawie konsumenckiej jako klauzule informacyjne - masz je ukrywać w okienkach
na allegro nie możesz podawać informacji, które mogą ci pomóc w uniknięciu niechcianych zwrotów - typu skontKTUJ SIĘ Z NAMI i opisz do czego potrzebujesz tego produktu
bo jesteś traktowany jak złodziej, który może pozbawić serwis należnego zarobku
właśnie policzyłem, że mieliśmy 5% zwrotów sprzedanych towarów za styczeń
było by ich mniej, gdyby Kupujący wiedzieli o możliwości konsultacji przed zakupem potrzeby zakupu danego towaru ale po co - niech biznes allegro się kręci
typowe odpowiedzi kupujących- nie znam się, nie wiedziałem, że wy się znacie, kupowałem na pałę i itp
Zdjęcia też muszą być odpowiednie - nie mogą obrazować użycia produktu i itp - patrz regulamin allegro
"Zdjęcia też muszą być odpowiednie - nie mogą obrazować użycia produktu i itp - patrz regulamin allegro"
"regulamin brzmi tak:
1.5.
Zdjęcia zamieszczone w Ofercie muszą dotyczyć wyłącznie oferowanego Towaru. Dozwolone jest przedstawienie Towaru w kontekście jego zastosowania lub aranżacji."
czyli można
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ co z powyższym pytaniem?
@ADM_media Wczoraj ostrzeżenie dostały oferty: 13577172992; 13577984956; 13578042765; 13579800013; 13580335161; 13580861651; 13580864630; 13580868611; 13581026492; 13604771270; 14325413184; 14818386244; 14818446321; 14818336359; 14982536446; 15031381797.
Zdjęcie w galerii to nie jest miejsce na logo. Tutaj znajdziesz więcej informacji o logotypie i jak go dodać do konta Allegro: https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/promowanie-ofert/logo-na-stronie-oferty-oraz-na-listach-o...
Te miniaturki nie są prawidłowe przez to kółeczko ze zbliżeniem. Na miniaturze ma być wyłącznie oferowany produkt. Bez żadnych dodatków.
@ko_alka to jak mam rozróżnić, że dioda jest pomarańczowa a inna np czerwona? Przecież te "kółeczko" to jest właśnie ten produkt? Przecież potem jeśli te przedmioty jak są połączone to jest burdel. Kto ustalał te **piiip**yczne zasady, które nie mają sensu?
Jak to potem będzie wyglądać? Jak klient ma rozpoznać jaki wariant ma wybrać?
Jak nie będzie pokazanego koloru na miniaturce to klient ma zgadywać która to która?
Tu masz przykład waszych **piiip**ycznych zasad:
Jak klient ma wiedzieć czym się różnią poszczególne warianty?
https://allegro.pl/oferta/drzewko-na-makiete-choinka-drzewo-6-5cm-14818336359
@ADM_media W tytule masz informację, że światło jest pomarańczowe. Przykro mi, ale nie robimy wyjątków, wszystkich sprzedających obowiązują te same zasady.
Ja pytam o wielowariantowość, jak tam klient ma rozpoznać co ma kliknąć?
@ADM_media Klient musi przejść do odpowiedniego wariantu i podejrzeć ofertę. Ewentualnie możesz wykonać inne zdjęcia, na których kolor diody będzie widoczny. Z pewnością koloru nie możesz pokazywać tak, jak teraz.
Ale w wielowariantowości NIE MA możliwości ustawienia innego zdjęcia, brane jest to z głównej miniaturki, więc kolejny raz pytam - jak klient ma rozróżnić oferty w wielowariantowości?
@ADM_media Dla każdego produktu (jeden produkt = jeden kolor diody) powinieneś mieć osobny produkt ze zdjęciem. Twórz produkty z indywidualnymi miniaturami.
Kompletnie nic nie zrozumiałem co napisałaś, wytłumacz jeszcze raz jak mam zrobić 10 produktów - diody, które chce połączyć w wielowariantowość aby klient mógł zobaczyć inne kolory i aby to było dostępne z każdego typu.
@ADM_media Rozumiem, że masz zamiar połączyć swoje oferty z produktem w Katalogu, zatem rozmawiamy już o wielowariantowości produktowej, a nie ofertowej.
Wielowarianty produktowe tworzone są na podstawie produktów i na zdjęciach jak najbardziej mogą być przedstawione inne kolory diod (ale bez dodatkowych kółeczek czy innych grafik).
I oczywiście do każdego koloru musisz mieć osobny kod EAN (żeby utworzyć osobny produkt).
Nie, źle myślisz, żadnego katalogu, on jest beznadziejny i ŻADEN sprzedawca nie jest z niego zadowolony, to jest wasz wymysł, który jest bezsensowny.
Ja chcę wielowariantowość ofertową, tzn, klient wchodzi w jakąkolwiek diodę i widzi po prawej stronie różne opcje jakie mam dostępne. Tak samo z choinkami, wchodzi w jakikolwiek produkt i widzi po prawej stronie, że ma do wyboru choinkę 6,5cm, choinkę 8cm i choinkę 10cm,
@ADM_media W takim razie niestety Cię zmartwię, ponieważ na Allegro rezygnujemy z wielowariantowości ofertowej na rzecz wielowariantowości produktowej. Z tego też powodu nie rozwijamy już w ogóle wielowariantowości ofertowej, zatem żadne w niej zmiany nie zostaną już wprowadzone.
HAHAHAHA GRUBO!!! Gratulacje! Właśnie udowodniłaś, że allegro ma skopane pomysły i ma gdzieś sprzedawców i najlepiej ich gnębić aż do samego końca (ich) Czas rzeczywiście popatrzeć na konkurencyjne serwisy.
Na każdym zdjęciu można zmienić kolor diody no nie? Klient gdy będzie w danej ofercie i będzie widział na dole kilka wariantów to przesuwając kursorem po zdjęciach będzie widział różne warianty bez problemu.