anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczkomat vs Appkomat - oznaczenia w systemie i na stronie

pinsplash
#21 Demiurg#

@InPost W jaki sposób rozróżniacie na stronie paczkomaty i appkomaty? Jakie znaki graficzne? Kupujący wybiera w jago mniemaniu paczkomat, nie ma aplikacji i zaczyna się problem.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

InPost
Ekspert InPost

@pinsplash 

Dobry wieczór, 

uprzejmie informuję, że Appkomaty są wyróżnione nazwą (xxxAPP). 
Dodatkowo, w opisach w Geowidget, są informacje, że jest to maszyna, z której najwygodniej korzysta się przy użyciu aplikacji mobilnej. W opisie API, podobnie jak w Geowidget, występuje informacja o używaniu aplikacji mobilnej do obsługi maszyny. 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@InPost Ludzie nie czytają drobnego druku! Patrzą na ikonki a te są takie same dla paczkomatu i appkomatu. I to jest problem.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@pinsplash ja wiem czy problem, i tak przychodzi na maila kodQR więc mogą odebrać jak pokombinują 🙂 Chodź oberwie się nam 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

StudioFAT
#1 Nowicjusz#

Gorzej, że allegro promując appkomaty, podmienia domyślne ustawienia. Jak ktoś wcześniej kupował i miał wybrany domyślny paczkomat cały czas ten sam, to nawet nie spojrzy, że pojawia się inny i... potem niemiła niespodzianka - ten promowany często nie jest tym najbliższym 😞

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@pinsplash @kostas11 A co to jest ten Appkomat i dlaczego ja nic o tym nie wiem, że podobno Allegro coś mi podmienia?

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@TomBanknoter Appkomat jest bez ekranu, musisz mieć aplikację żeby odebrać 🙂

________
Κώστας
oznacz moderatorów

lanstol
#8 Zapaleniec#

Nie musisz mieć aplikacji (choć to najwygodniejsza opcja). Wystarczy kod QR, który dostaje się na maila. Można go otworzyć na smartfonie/tablecie/laptopie i zeskanować w appkomacie.

oznacz moderatorów