Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
No cóż, zmuszony perspektywą wprowadzenia one do cennika dostaw, w związku ze smartem, zacząłem testować tą formę dostawy. W zeszłym tygodniu była jedna paczka. Mam w pobliżu zielony paczkomat, więc zostawiłem ją tam po godz. 13:00 w czwartek. Kurier odebrał ją z boxa w piątek ok. 11, dostarczona do punktu odbioru w poniedziałek. Założyłem, że kurier pewno odbiera paczki przed południem, więc w poniedziałek jak były 2 przesyłki, to wrzuciłem je o godz. 9:30, niestety zonk, nikt ich tam przez cały dzień nie podjął i dalej leżą sobie cały dzień w boxie. Nadmienię, że box nie jest na jakiejś pipiduwie, ale dużym osiedlu, przy uczęszczanej drodze, a kurierzy ups codziennie dotarczają tradycyjne paczki, więc dziwi mnie, że nie podjeżdzają po odbiór przesyłek z boxa ?
Oczywiście pomimo nadania paczek dzisiaj rano, klient allegro widzi na śledzeniu info, że przesyłka czeka na nadanie, co jest dla mnie nie do końca w porządku, bo ja paczkę już nadałem, więc czemu ma status, że oczekuje na nadanie ?
@mikeza ten ból jeszcze przedemną więc zaciągnę języka czy z tego poronionego automatu da się wyrwać papierowe potwierdzenie nadania ?
@mdrogeria Papierowe? Żarty jakieś 🤣 Nawet na ekranie Ci się nic nie wyświetli, żeby można zdjęcie zrobić (jak np. w InPost). Ogólnie od InPostu się toto różni jak Polonez od Mercedesa. Ani potwierdzenia (w InPost przychodzi na maila), ani infolinii (tylko tutejsze forum, na którym ktoś odpowiada, jak ma chęć, a jak nie, to nie), a odbiory z automatów są losowe (czasem tego samego dnia, czasem następnego, czasem pod 2-3 dniach).
@mikeza "pomimo nadania paczek dzisiaj rano, klient allegro widzi na śledzeniu info, że przesyłka czeka na nadanie" - to samo jest z przesyłkami Allegro UPS. Mimo, że nadałem w UPS Boxes przed 11-tą rano, a kurier odebrał ok. 17.00, na Allegro klient wciąż widzi status z piątku wieczorem "oczekuje na nadanie".
Było pisane ze 100 razy, ale zamiast poprawić ten oczywisty bug, Allegro woli wymyślać kolejne "usprawnienia", które tylko komplikują użytkownikom życie...
to jest faktycznie jakiś dramat. Moje 2 przesyłki, które włożyłem dzisiaj w ok 9:30 do boxa nie zostały z niego wyjęte przez cały dzień i status dla klienta jest czeka na nadanie. A jaki to ma wpływ na statystyki allegro, według nich też nie nadaliśmy paczki ?
wymagacie stosowania allegro boxa, to przynajmniej usprawnijcie całą otoczkę wokół tego tworu i zróbcie coś na zachętę, żeby z tego korzystać.