Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Hej,
sprawa jest dość pilna - prowadziliśmy w zeszłym roku (wrzesień-listopad) przedsprzedaż produktów, których premiera cały czas się przesuwała i... dziś dotarły. Kupujący chcą mieć je na jutro (przed weekendem) u siebie - ale nijak nie jesteśmy w stanie ich nadać - niezależnie od tego czy są SMART czy ktoś zapłacił za przesyłkę - otrzymuję komunikat:
Komunikat od kuriera:
{"status":400,"error":"validation_failed","message":"There are some validation errors. Check details object for more info.","details":{"receiver":[{"email":"allegro_order_not_found"}]}}
No i rzeczywiście - w Menadżerze Paczkomatowym kiedy wchodzę w "Zamówienia Allegro" to zamówienia tam nie ma - a to dlatego, że są tam wyłącznie zamówienia z ostatnich 4 miesięcy. Kiedy wchodzę w "Import Allegro InPost" zamówienie odnajduję bez problemu - próbując tamtędy nadać przesyłkę otrzymuję komunikat:
"Nie znaleziono takiego zamówienia Allegro"
Pomocy!
@NerdyTCG Na Twoim miejscu nadałbym te zamówienia w jakikolwiek inny sposób we własnym zakresie byle zamówienie doszło do klienta przed weekendem. Na rozwiązanie problemu możesz poczekać nie wiadomo jak długo...
liczę jeszcze na to, że jest jakieś proste rozwiązanie - z wysyłkami kurierskimi nie było problemu...
Próbowałem nadać też przez Wysyłam Allegro - i oczywiście wchodzę tam przez zamówienie, konfiguruję paczkę po czym otrzymuję komunikat...
Nie można zamówić wybranej paczki:Nie znaleziono zamównienia powiązanego z adresem email odbiorcy.
@NerdyTCG Nie chcę nikomu robić reklamy ale masz takie serwisy jak np. sendit oraz jemu podobne.
Jasne, tylko to w większości przesyłki Smart, jak nie znajdę rozwiązania w ciągu godziny to pewnie tak będę musiał zrobić.
@NerdyTCG Lepiej wysyłaj na własny koszt. Podejrzewam, że po niespełna roku na pewno nie da się tego zrobić przez zamówienia allegro.
@NerdyTCG Podaj proszę numery kilku przykładowych zamówień. Poproszę o sprawdzenie czy możemy pomóc w tej sytuacji.
@nat_not Przykłady:
a90ef2d4-2cd8-11ec-8f38-e764d2505934
69f7db32-3a3d-11ec-8f43-63edae7a9331
19f56b11-29e0-11ec-a910-d358d6f06660
@NerdyTCG Niestety nie będzie możliwości nadania przesyłek do tych zamówień przez Wysyłam z Allegro. Jeśli chcesz je nadać przez InPost, powinieneś to zrobić bezpośrednio ze strony przewoźnika, bez powiązania z zamówieniem Allegro, a w zamówieniach dopisać ręcznie numery przesyłek.
A co z przesyłkami SMART? Za które zresztą została pobrana opłata do rachunku Allegro?
@NerdyTCG nie będzie powiązania z zamówieniem nie będzie dopłaty do smart
@NerdyTCG Tak jak napisał @Client:44052296 dostawa Smart! nie zostanie uwzględniona. Po nadaniu napisz proszę na adres spoleczność@allegro.pl. Podaj numery wszystkich zamówień i nadanych przesyłek. Postaram się pomóc w sprawie naliczonych kosztów.