anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

podjazd kuriera one/ups

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Jest opcja żeby dla zlecenia podjazdu kuriera podać inny numer telefonu niż na etykietach?

Oczywiście chodzi mi o zlecenia przez WzA, wolałbym żeby kurier dostał prywatny numer bo często pojawiają się już po zamknięciu a tak to muszę trzymać firmowy włączony przy sobie jak czekam na podjazd.

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

mix-mce
#14 Krzewiciel#

I jeszcze jedno pytanie, po co podaję własny numer referencyjny jak na etykietach UPS do One Box się on nie drukuje??

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mix-mce Numer telefonu do kontaktu dla kuriera możesz zmienić w książce adresowej, która znajduje się tutaj

W kwestii numerów referencyjnych bardzo mi przykro, ale w przypadku etykiet UPS/Allegro One nie jest to błąd. Ze względów technicznych nie ma możliwości, aby te numery umieścić na etykiecie.

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@w_kiwi to już zmieniłem ale numer telefonu też się drukuje na etykietach a nie chcę tam dawać prywatnego numeru. Każdy znany mi operator umożliwia podane innego numeru do zlecenia odbioru niż na etykietach.

Z tym numerem ref to jakaś porażka, między wydrukowaniem etykiety a naklejeniem jej muszę wszystko sprawdzać w trzech miejscach.

Moglibyście zrobić chociaż jakieś zestawienie/listę którą można wydrukować gdzie były by numery paczek i numery ref i nie trzeba by było tyle klikać.

Mam nadzieję że będę miał jak najmniej przesyłek na ups/one bo to zbyt czasochłonne.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@mix-mce Przykro mi, ale otrzymałam informację, że nie ma możliwości, aby gdzieś indziej wskazać numer do kontaktu. 

Kwestię sugestii o dodaniu takiego raportu do wygenerowania możesz zgłosić w specjalnej zakładce  "zgłoś swój pomysł". 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

upromexbydgoszcz
#8 Zapaleniec#

Brak tej funkcjonalności to skandal biorąc pod uwagę że wszyscy chcący mieć smart zostali zmuszeni od 25.10.2023 do wybrania Allegro One jako obowiązkowej formy dostawy i teraz nie mają jak dopasować etykiet do paczek lub dokumentów bo sobie UPS samo pola ref1 i ref2 wypełnia.
Totalny babol i przeoczenie. mam nadzieje, że zostanie to szybko poprawione!

oznacz moderatorów

mix-mce
#14 Krzewiciel#

@upromexbydgoszcz sprostowanie, nie ups tylko allegro. UPS odpowiednie pola udostępnia, allegro w nich wpisuje swoje bzdury tak że sprzedającemu nic nie zostaje

oznacz moderatorów