Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam jak zawsze serdecznie - zgłaszajac problem otóz :
Kupujący dokonał 2 zakupów / jeden przedmiot - Licytacja / 2 - gi zaś w Formie Kup Teraz
W przypadku kazdej z tych ofert jest bardzo wyrazna informacja dotycząca kosztów dostawy dla wielu sztuk ( tak jak w tym przypadku ) i opłata jest stała wynosząc - 13 zł dla 5 zakupionych przedmiotów .
Tymczasem Kupujący informuje w mailu , że Allegro NIE POZWOLIŁO mu dokonać takowej wpłaty naliczając rozdzielnie koszta dostawy dla kazdej z tych pozycji . ( w sumie koszt takowej przesyłki wyniósł - 26 zł )
Zapłacił .. bedąc zaskoczonym taka sytuacją i poinformował mnie o tym .
Wszedłem w Zakładkę Finanse i próbowałem dla kazdej z tych ofert oddzielnie dokonać zwrotu kosztów dostawy / jednostkowo .... NIE DAŁO sie ... Nie działa Opcja - Edytuj Kwote Zwrotu stale pozostawiając kwote pierwotną dla naliczonych kosztów
Poprosiłem zatem o numer Konta na które błyskawicznie dokonałem zwrotu nadpłaty w kwocie 13 zł ... co po chwili zobaczył na swoim Koncie Bankowym .
Co się nasuwa w konkluzji tego co na szybko napisano :
To delikatnie mówiąc NIESYMPATYCZNA SYTUACJA ze strony Allegro / sugerująca na najprosciej mówiąc nieliche przekręty Finansowe na bazie jak to zawsze podkreślają " milonów Kont aktywnych ".
Sprawa dotyczy w tym przypadku obu stron transakcji zarówno Kupujacego ( ponoszącego straty ... co opisano powyzej ) jak i Sprzedającego ( jeśli dokona zwrotu drogą Bank - Bank i związane z tym dodatkowe koszta rozliczen ).
Nie wspomnę już o takich detalach jak podwójne naliczanie prowizji dla kilku ofert oraz kosztów dostawy .
Jak to wspomniał kiedyś Poeta z piekła Rodem : " gram do grama i mamy kilograma ".
Sprawe opisano już w zgłoszeniu poprzez Ticket wraz z dokładnymi screenami dla danej sytuacji oraz wydrukiem bankowym ..... ciekawym jednak jestem czy i inni zwócili uwage na ten detal niby MAŁY , ale w skali Total robiący niezły bałagan .
Pozdrawiając " Starych " i Młodych , Panny , Panienki , i wszelakie Dobro chodzące po tym Padole :):)
@Withershins Witaj Stary Padalcu (o ile dobrze pamiętam Człowieka Nie z Tej Ziemi) To Ty, we własnej osobie, czy ktoś inny?
Nie pomogę Ci, bo nóż mi się w kieszeni otwiera, jak takie czytam.
Witay .... witay gdzie bys nie była Ula / Ulaaaaala ... a jakze i tu mnie przywiało bo ciekawym świata jak zawsze choc w tym przypadku w małym wymiarze ......
Pozdrawiając jak zawsze nisko czoła chyląc znad brzegów wody ( nie wódy ) Wielkiej
Jurko
I co Najciekawsze otóż Nowe zasady naliczania prowizji jasno wspominają o zakupach w takiej formie a mianowicie :
Jak zostanie naliczana prowizja w przypadku zapłąty jedną płatnością za zakup w formie Licytacji oraz zakupu w formie Kup Teraz :
: " Prowizję naliczymy od kosztu dostawy, którą kupujący wybierze dla przedmiotu kupionego w ofercie kup teraz. "
A tu tymczasem ZONK " - Kupujący dostaje cios w plecy i czy chce czy nie zmuszon był 2 X płacic ....
- szczęscie , ze trafił na ot człeka co to ma wyobraznie i wiele dobrej chęci w takich sytuacjach i uczynił jak wyżej .
Jeszcze raz pozdróffka dla Całej Czeredy spod znaku dawnych dobrych czasów ....
@Withershins Mnie się wydaje, że kupujący zawalił. Nie powinien od razu płacić tego Kup teraz, tylko kupić, a po przeniesieniu do płatności, nie płacić, tylko wejść do zakładki Kupione, zaptaszkować obie aukcje i dopiero wtedy zapłacić razem. Nie byłoby problemu.
P.S Cieszę się, że znów tu jesteś 🙂
Hello , hello ....
O tym i Ty i Ja wiemy ... ale problemik jest w tym , że Allegro mimo określonych w ofertach warunków i kosztów dostawy ( co łatwo sprawdzić ) nie zastosowało również i tego co samo zapisało a dotyczyło jak wyżej napisano :
"
Jak zostanie naliczana prowizja w przypadku zapłąty jedną płatnością za zakup w formie Licytacji oraz zakupu w formie Kup Teraz ?
- Prowizję naliczymy od kosztu dostawy, którą kupujący wybierze dla przedmiotu kupionego w ofercie kup teraz. "
Taką opcję ponoć obrał i mimo tego - ZONK
i li tylko tyle w temacie na który nieśmiało pozwoliłem sobie zwrócić uwagę ......
Uciekając na Ryby ( a szczupce przepyszne w maśle 🙂 ) i grzybów początki - smakiem raczywszy Wszystkich głodnych i najedzonych coby jeszcze chcieli ...
Urkh`o