Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Dokonałem kilku zakupów na fakturę, do których potrzebuję przedstawić w urzędzie potwierdzenie wpłaty. Przy płatności automatycznej kartą przez Allegro na potwierdzeniu przelewu w banku jest tylko w tytule "Allegro". Czy i ewentualnie jak Allegro może mi w jakiś sposób wygenerować potwierdzenie wpłaty na dane konkretnego sprzedawcy z uwzględnieniem towaru, który zakupiłem? Ewentualnie jakie są inne sposoby, aby taki dokument uzyskać? Sprzedawcy twierdzą, że nie mogą wystawić żadnego KP, itp., bo jest to płatność przelewem przez Allegro
@kotylozaur, niestety nie wysyłamy takich potwierdzeń.
@kotylozaur a nie możesz do faktury dołączyc zamówienia ? z danymi przedmiotów, sprzedawcy oraz adnotacją " opłacone" ? Byc może to jakis sposób
no właśnie problem jest w tym, że urząd wymaga:
- potwierdzenia płatności z banku, a tam w tytule jest tylko "Allegro",
- albo potwierdzenia wpłaty od sprzedawcy, a sprzedawca przy płatności za pomocą Allegro nie może wystawić KP, ani innego tego typu dokumentu.
I pojawia się problem z rozliczeniem, a wydaje mi się, że kiedyś przy płatnościach Allegro w tytule były jakieś informacje dot. zakupu.
sprawdź w urzędzie czy identyfikator płatności z transakcji allegro nie wystarczy. Ja ostatnio do urzędu wysyłałem w formie wyciągu z wpłat PayU że te faktury zostały opłacone.
A skąd można to pobrać?
u sprzedającego jest możliwość wygenerowania zestawienia gdzie są wyszczególnione transakcje i sposoby opłacenia (PayU, przelewy24) możesz poprosić go o coś takiego albo zrobić zrzut ekranu z zakładki szczegóły zakupu: masz tam coś takiego
NUMER ZAMÓWIENIA
DANE DO FAKTURY
METODA PŁATNOŚCI
KWOTA PŁATNOŚCI
STATUS PŁATNOŚCI
IDENTYFIKATOR PŁATNOŚCI