anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z EAN

MAMY ROZWIĄZANIE!
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Witam, mam pewny problem, gdyż wystawiłem dzisiaj nowe oferty na Allegro, godzine później chciałem je edytować gdyż chciałem dodać sobie "Tagi" oraz zmienić zdjęcie tabeli z rozmiarami i nie mogę zapisać produktu gdyż wyskakuje informacja

" Podczas modyfikowania oferty wystąpiły błędy - Podany EAN (GTIN) jest niepoprawny. Podaj EAN (GTIN), który istnieje w bazie GS1. Dowiedz się więcej https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/parametry-w-allegro-K6Dv4K4KZsP#czym-jest-ean-gtin"

Co w tym przypadku mam zrobić ? 

oznacz moderatorów
36 ODPOWIEDZI 36
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans Cześć, a jakie to oferty? Czy mają uzupełniony (prawidłowy, zgodny z GS1) kod EAN?

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

W tamtym roku kupiłem 10tyś kodów i nigdy z nimi nie było problemu, przed chwilą również towrzyłem ogłoszenie i dodało się normalnie ale gdy chce zedytować to wtedy pojawia się ten komunikat 

Na przykład ta oferta -> Numer oferty: 15094832597

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans W produkcie połączonym z tą ofertą nie ma żadnego kodu EAN, spójrz sam: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/produkt/zglos-blad/a957af77-f986-4278-8f53-56c6879ed244 

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Ciekawe jak to możliwe, teraz kliknąłem edytuj i u mnie się pojawia Bez tytułu.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans W produkcie wciąż nie ma uzupełnionego kodu EAN: 

ko_alka_0-1706554388330.png

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Wpisałem go w teraz w "zgłoś błąd w produkcie" i muszę oczekiwać 2 dni na rozpatrzenie. 
Kwestia jest taka że zapłaciłem już za wyróżnienie na 2 dni i co w tym wypadku mam zrobić ? ogłoszenie się pokazuje w wyszukiwarce ? oraz klienci mogą go zakupić na ten moment ? czy jest one ukryte te ogłoszenie ? 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans Oferta jest widoczna na Allegro, ale do czasu wprowadzenia kodu EAN w produkcie nie edytujesz oferty 

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Okej, a czy to wpływa w jakikolwiek sposób na sprzedaż ? czy nie ma to znaczenia ? 

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

I dlaczego błąd nie pokazywał się przy dodaniu ogłoszenia ? dodatkowo gdzie mogę sprawdzić czy dane kody są nadal aktywne ? gdyz zakupiłem je kiedyś z certyfikatem właśnie na allegro, nie przez główną stronę GS1 poska 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans Nie, nie wpływa to na sprzedaż.

Generalnie problem zapewne wynika z tego, o czym piszesz w ostatnim zdaniu, czyli "je kiedyś z certyfikatem właśnie na allegro, nie przez główną stronę GS1 poska". Jedynym prawidłowym źródłem kodów EAN jest GS1. My weryfikujemy poprawność tych kodów i jeśli nie ma kodu w katalogu GS1, to go usuwamy.

Kod EAN musi znajdować się w bazie: https://www.eprodukty.gs1.pl/catalog 

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Jeszcze jedno pytanko,  jak wygląda sprawa ze starymi ogłoszeniami ? które były również zakładane na takie kody, również trzeba to pozmieniać ? 
Dajmy na to w przypadku tego starego ogłoszenia -> Numer oferty: 13682040852

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans Tak, wszędzie powinny być prawidłowe kody z GS1

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Dziekuje bardzo za pomoc, to tyle, pozdrawiam 🙂 

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans Również pozdrawiam (a w razie dodatkowych pytań zapraszam). 🙂 

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

W takim razie mam jeszcze pytanko, wykupiłem kody i zmieniłem już w jednym produkcie, czy teraz jest w porządku ? 

Numer oferty: 15094832597

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Z tego co widzę problem dalej występuje, edytuje produkt i dalej błąd a mam produkt wystawiony w bazie GS1 😕 
Numer oferty: 15094832597 a kod kreskowy to: 5906349700005Bez tytułu.jpg

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Shop4Fans Obecnie w bazie GS1 kod EAN 5906349700005, który podałeś, jest niedostępny:

ko_alka_0-1706600860075.png

oznacz moderatorów
Shop4Fans
#10 Popularyzator#

Trzeba było czekać na weryfikację 24h, już kod jest w bazie, lecz problem dalej występuje przy edytowaniu oferty 😕 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Shop4Fans Proszę Cię o ponowne sprawdzenie jutro. Jeśli problem będzie nadal występować, daj znać.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów