Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, mam pewny problem, gdyż wystawiłem dzisiaj nowe oferty na Allegro, godzine później chciałem je edytować gdyż chciałem dodać sobie "Tagi" oraz zmienić zdjęcie tabeli z rozmiarami i nie mogę zapisać produktu gdyż wyskakuje informacja
" Podczas modyfikowania oferty wystąpiły błędy - Podany EAN (GTIN) jest niepoprawny. Podaj EAN (GTIN), który istnieje w bazie GS1. Dowiedz się więcej https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/parametry-w-allegro-K6Dv4K4KZsP#czym-jest-ean-gtin"
Co w tym przypadku mam zrobić ?
@Shop4Fans Cześć, a jakie to oferty? Czy mają uzupełniony (prawidłowy, zgodny z GS1) kod EAN?
W tamtym roku kupiłem 10tyś kodów i nigdy z nimi nie było problemu, przed chwilą również towrzyłem ogłoszenie i dodało się normalnie ale gdy chce zedytować to wtedy pojawia się ten komunikat
@Shop4Fans W produkcie połączonym z tą ofertą nie ma żadnego kodu EAN, spójrz sam: https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/produkt/zglos-blad/a957af77-f986-4278-8f53-56c6879ed244
Ciekawe jak to możliwe, teraz kliknąłem edytuj i u mnie się pojawia
Wpisałem go w teraz w "zgłoś błąd w produkcie" i muszę oczekiwać 2 dni na rozpatrzenie.
Kwestia jest taka że zapłaciłem już za wyróżnienie na 2 dni i co w tym wypadku mam zrobić ? ogłoszenie się pokazuje w wyszukiwarce ? oraz klienci mogą go zakupić na ten moment ? czy jest one ukryte te ogłoszenie ?
@Shop4Fans Oferta jest widoczna na Allegro, ale do czasu wprowadzenia kodu EAN w produkcie nie edytujesz oferty
Okej, a czy to wpływa w jakikolwiek sposób na sprzedaż ? czy nie ma to znaczenia ?
I dlaczego błąd nie pokazywał się przy dodaniu ogłoszenia ? dodatkowo gdzie mogę sprawdzić czy dane kody są nadal aktywne ? gdyz zakupiłem je kiedyś z certyfikatem właśnie na allegro, nie przez główną stronę GS1 poska
@Shop4Fans Nie, nie wpływa to na sprzedaż.
Generalnie problem zapewne wynika z tego, o czym piszesz w ostatnim zdaniu, czyli "je kiedyś z certyfikatem właśnie na allegro, nie przez główną stronę GS1 poska". Jedynym prawidłowym źródłem kodów EAN jest GS1. My weryfikujemy poprawność tych kodów i jeśli nie ma kodu w katalogu GS1, to go usuwamy.
Kod EAN musi znajdować się w bazie: https://www.eprodukty.gs1.pl/catalog
Jeszcze jedno pytanko, jak wygląda sprawa ze starymi ogłoszeniami ? które były również zakładane na takie kody, również trzeba to pozmieniać ?
Dajmy na to w przypadku tego starego ogłoszenia -> Numer oferty: 13682040852
@Shop4Fans Tak, wszędzie powinny być prawidłowe kody z GS1
Dziekuje bardzo za pomoc, to tyle, pozdrawiam 🙂
@Shop4Fans Również pozdrawiam (a w razie dodatkowych pytań zapraszam). 🙂
W takim razie mam jeszcze pytanko, wykupiłem kody i zmieniłem już w jednym produkcie, czy teraz jest w porządku ?
Z tego co widzę problem dalej występuje, edytuje produkt i dalej błąd a mam produkt wystawiony w bazie GS1 😕
Numer oferty: 15094832597 a kod kreskowy to: 5906349700005
Trzeba było czekać na weryfikację 24h, już kod jest w bazie, lecz problem dalej występuje przy edytowaniu oferty 😕
@Shop4Fans Proszę Cię o ponowne sprawdzenie jutro. Jeśli problem będzie nadal występować, daj znać.