Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiałem na allegro rzeczy po rodzinie. Miałem kiedys laptopa HP, który był uszkodzony. Sprzedałem go na czesci na **piiip**ie. Wystawiłem z niego procesor na licytacji. Omyłkowo wpisałem ze procesor jest sprawny. Wylicytował jakiś , który prowadzi firme dostarczajaca internet w szczecinie. Po wygranej licytacji zadzwonilem sie zapytac jaki ma bank aby przelał mi jako wewnetrzny ( nie chodzi mi o prowizje ) Sprzedalem tez laptopa na allegro ktorego chcialem wyslac i chcialem 2 wysylki w tym samym dniu aby nie tracic czasu. Niestety Pan był bardzo chamski niemiły. Nastepnego dnia przed wyslaniem laptopa sprawdzilem w serwisie komputerowym ten procesor, ktory okazal sie uszkodzony. Kupujacy nie przyjmuje tego do wiadomosci. DOMAGA SIE WYSYLKI MIMO ZE NIE ZAPLACIL ZA PRZEDMIOT. Grozi mi sadem mimo iz nie jestem elektronikiem popelnilem pomylke. Otworzył dyskusje na allegro co dalej ??
Procesor nie dawal obrazu w serwisie wiec go wyrzucilem do smietnika dla swietgeo spokoju bo byl uszkodzony kupujacy nie zaplacil dałem dowod jako billing z konta na ktore mial przelac czy cos mi grozi ??
zadeklarowałem zwrot pieniedzy o ile przeleje na podany prze ze mnie nr konta nie przelał
w tamtym przypadku umowa kupna z tesciem uratowala sprzedajacego a to byla kwota 4000 a nie 141
serwis moze dac karteczke dadza mi tez nagrania z kamer czy cos jeszcze musze miec aby wygrac ??
@piotrek89151900 Jesteś pewien, że dadzą? Może nie będą chcieli się pchać w nie swoje sprawy i jeszcze potem zeznawać przed sądem - nie mają w tym przecież żadnego interesu.
jest tez niska szkodliwosc czynu tez bede sie powoływał na to kwota 141 jest bardzo niska
kradziez np w sklepie jest od 250 chyba jako wiezienie
jestem ciekawy co mu powiedzieli na komisiariacie jak zglaszal ZEŚ PAN NIE ZAPŁACIŁ A DOMAGASZ SIE TOWARU ?
@piotrek89151900 Dobra teraz już tak na poważnie...
Kilka osób Ci już powiedziało co masz robić - jeśli kupujący wpłaci Ci pieniądze to mu je po prostu zwróć. Przeproś go za zamieszanie i zapomnijcie o sprawie.
Teraz najważniejsze - nie będzie żadnej sprawy w sądzie.
W wypadkach nagłych wierzyciel może, zachowując roszczenie o naprawienie szkody, wykonać bez upoważnienia sądu czynność na koszt dłużnika lub usunąć na jego koszt to, co dłużnik wbrew zobowiązaniu uczynił.
no takz robie napisalem to w dyskusji ze jezeli kwota sie pojawi tudzież na AF tudzień na moim koncie bankowym ze zwroce od razu i wiecej nie moge zrobic
PROSZĘ O ZAZEGNANIE SPORU I ZAKONCZENIE DYSKUSJI WYSLAŁEM PROSBE DO KUPUJACEGO, CHCIALEM GO PRZEPROSIC ZA TE SMSY I TELEFONY poniewaz zalezalo mi na szybkiej wysylce niestety gdy przedmiot okazal sie uszkodzony zrozumiałem swój blad ze popełniłem pomyłke pisarska w opisie aukcji
i chłop jeżeli nieustepi co teraz ? do frajerów czy do gitów ?
i
Chory na schizofrenię, ubezwłasnowolniony i niemogący odpowiadać za swoje czyny mężczyzna trafił za kratki za kradzież batonika wartego 99 groszy. Jak doszło do takiej sytuacji?
@piotrek89151900 walnij se kielicha tylko takiego fest! , albo puść dymka bo Sylwek za pasem , a Ty na mrowisku siedzisz . Odpowiadaj rzeczowo i spokojnie w dyskusji , a wszystko będzie dobrze .
bede sie pytał panstwa co odpowiadac w tej dyskusji narazie cisza
@piotrek89151900 widzisz ?, a panikujesz nie potrzebnie , po mojemu pac- kontrahent robi sobie z Ciebie j...a. Wróć do nas jak się odezwie ,a na razie ciesz się wol..😁hmmm.. zbliżającym się Nowym Rokiem ... pozdr 🙂
ostatni sms miałem sprawa zgloszona na policje i do allegro spotkamy sie w sadzie i cisza
Skoro zgłosił na policje to teraz na potrzeby rozprawy w sądzie przyjdą o 6 rano z nakazem przeszukania, będą szukać procka z wygiętymi nóżkami, ale skoro śmieciarka go zabrała to nie ma się czym martwić, w razie czego idź do frajerów, a jak się będą pytać czy grypsujesz odpowiadaj, że w życiu żadnej gry nie zepsułeś.