anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z kupujacym co robic

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

Wystawiałem na allegro rzeczy po rodzinie.  Miałem kiedys laptopa HP, który był uszkodzony. Sprzedałem go na czesci na **piiip**ie. Wystawiłem z niego procesor na licytacji. Omyłkowo wpisałem ze procesor jest sprawny. Wylicytował jakiś , który prowadzi firme dostarczajaca internet w szczecinie. Po wygranej licytacji zadzwonilem sie zapytac jaki ma bank aby przelał mi jako wewnetrzny ( nie chodzi mi o prowizje ) Sprzedalem tez laptopa na allegro  ktorego chcialem wyslac i chcialem 2 wysylki w tym samym dniu aby nie tracic czasu. Niestety Pan był bardzo chamski niemiły. Nastepnego dnia przed wyslaniem laptopa sprawdzilem w serwisie komputerowym ten procesor, ktory okazal sie uszkodzony. Kupujacy nie przyjmuje tego do wiadomosci. DOMAGA SIE WYSYLKI MIMO ZE NIE ZAPLACIL ZA PRZEDMIOT.  Grozi mi sadem mimo iz nie jestem elektronikiem popelnilem pomylke. Otworzył dyskusje na allegro co dalej ??

Procesor nie dawal obrazu w serwisie wiec go wyrzucilem do smietnika dla swietgeo spokoju bo byl uszkodzony  kupujacy nie zaplacil dałem dowod jako billing z konta na ktore mial przelac czy cos mi grozi ??

zadeklarowałem zwrot pieniedzy o ile przeleje na podany prze ze mnie nr konta nie przelał 

oznacz moderatorów
106 ODPOWIEDZI 106

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

napisalem ze kup pan gdzie indziej ze ja nie chcialem kupujacemu wysylac uszkodzonego procesora i ze go dla swietego spokoju wyrzucilem 

moj serwis robi ekspertyzy sadowe wiec to kwestia dogadania damy tez nagranie z monitoringu jak sprawdzalismy  i facet zalatiowny w sadzie 

narazie podobno zglosil na policje sprawe zobaczymy jak sie potoczy dyskusja

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

dyskusje/4311fad1-1738-4aa9-9063-4ea29aa31b15  dyskusja

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

coś tu strasznie namotane i zaczyna nieładnie waniać . Spokojnego Nowego Roku 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

zrobilem bald ze wystawilem go moglem od razu wyrzucic do kubła szkoda czasu za pare zlotych

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

mialo byc prosto a wyszlo jak wyszlo trailem na jakiegos gbura 

dobrze ze znajomy ma pare uszkodzonych to wysle mu uszkodzony jaki i byl moj 

a powaznie ma az 30 dni na wplate ?? 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

czyli sprawdzac co dziennie konto ( specjalnie wyzerowalem ) i oddac mu od razu tak ??

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

to jest podejscie czlowieka bo normalny kupujacy by zrozumial ze to byla pomylka zwykla niestety trzeba sprawdzac sprzet zanim wyslemy co zrobilem ale zrbilem w opisie blad nmyslalem ze jest sprawny a okazal sie uszk myzle ze normalny by odpusil ale ten kupujacy zachowuje sie jak duze dziecko co nie dostalo zabawki

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

moglem go oddac znajomemu razem z laptpem jak bral ode mnie  i nie bylo by problemu czekamy na dalszy rozwoj sprawy 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

allegro narazie nie zaragowalo 

oznacz moderatorów

ALL-DA
#13 Ambasador#

@piotrek89151900 Dyskusje trwają do 30 dni później są zamykane jako rozstrzygnięte lub nierozstrzygnięte.
Po 14 dniach będzie automatyczna odp od allegro i pewnie jeśli to tego typu kupujący to zakończy ją jako nierozstrzygniętą do tego czasu odpowiadaj na pytania w ciągu 24h tak by allegro nie nałożyło kar

Wpłatę jak będzie cofnij przez allegro finanse
i się nie przejmuj

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

czy jesli bede musial wydac mu rzecz to wydac mu taki sam ale uszk z papierkiem z serwisu dla sw spokoju ?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@piotrek89151900 najpierw poczekaj na wyrok sądowy

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@piotrek89151900 Sprzedałeś jako "100% sprawny" więc taki będziesz musiał mu wydać - przecież to oczywiste.

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

czytalem kiedys na forum ze ktos kupil na allegro telewizor za 4000 sprzedajacy napisal ze sie uszkodzil zepssul sie glosnik i sprzedal on tesciowi za 4300 kupujacy poszedl do sadu w sadzie sprzedajacy pokazal ten telewizor ze faktycznie jest uszk nie dziala glosnik i umowe kupna z tesciem sad kazal wydac uszkodzny telewizor kupujacy zaplacil 4000 za uszk telewizor 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

bede w sadzie przedstawial ze to byla systuacja po smierci dziadka ze ja sie nie znam ze popelnilem pomylke pisarska ze kwota jest znikoma

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

😂😂🤣😂

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

ZAŁATW szybko sprawę do jutra żeby nie zostać na NOWY ROK z długami.🕐

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

nie zaplacil wiec jak mam to zalatwic w omawianym przypadku sad kazal wydac ten telewizor jako uszkodzny i sprzedajacy wydal czyli tak samo papierek i nagranie z kamer oraz uszkodzony taki sam uratuja mnie ?

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

no napisalem ze jak przeleje to mu zwroce wiecej nie moge zrobic w dyskusji kasy nie ma do tej pory

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Jak będzie Ciebie sądził Ziobro to bekniesz za całe allegro. Szukaj już kogoś kto będzie Ci przywoził cebulę do celi.

oznacz moderatorów