anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z kupujacym co robic

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

Wystawiałem na allegro rzeczy po rodzinie.  Miałem kiedys laptopa HP, który był uszkodzony. Sprzedałem go na czesci na **piiip**ie. Wystawiłem z niego procesor na licytacji. Omyłkowo wpisałem ze procesor jest sprawny. Wylicytował jakiś , który prowadzi firme dostarczajaca internet w szczecinie. Po wygranej licytacji zadzwonilem sie zapytac jaki ma bank aby przelał mi jako wewnetrzny ( nie chodzi mi o prowizje ) Sprzedalem tez laptopa na allegro  ktorego chcialem wyslac i chcialem 2 wysylki w tym samym dniu aby nie tracic czasu. Niestety Pan był bardzo chamski niemiły. Nastepnego dnia przed wyslaniem laptopa sprawdzilem w serwisie komputerowym ten procesor, ktory okazal sie uszkodzony. Kupujacy nie przyjmuje tego do wiadomosci. DOMAGA SIE WYSYLKI MIMO ZE NIE ZAPLACIL ZA PRZEDMIOT.  Grozi mi sadem mimo iz nie jestem elektronikiem popelnilem pomylke. Otworzył dyskusje na allegro co dalej ??

Procesor nie dawal obrazu w serwisie wiec go wyrzucilem do smietnika dla swietgeo spokoju bo byl uszkodzony  kupujacy nie zaplacil dałem dowod jako billing z konta na ktore mial przelac czy cos mi grozi ??

zadeklarowałem zwrot pieniedzy o ile przeleje na podany prze ze mnie nr konta nie przelał 

oznacz moderatorów
106 ODPOWIEDZI 106

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

chcialem przelew na konto byl to sroda wieczor ok21 rano w czwartek wysylalem laptopa medion co sprzedalem na aukcji  nie tam opcji pobrania jest kurier z gory 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

u mnie nie ma opcji pobrania platnosc z gory metoda kurier dpd  mial przelac na nr konta z tego samego banku a nie przez payu poniewaz by nie zaksiegowali do jutra rana tj czwartku 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

chce isc do sadu i domagadac sie wydania rzeczy bez zaplacenia na moj koszt 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@piotrek89151900 mimo wszystko powinien Ci zapłacić przez allegro. Przecież pieniądze można wypłacić z allegro finanse.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@piotrek89151900 tak już na marginesie - niepotrzebnie popędzałeś kupującego o szybki przelew - przy licytacji na zwykłym allegro kupujący ma 30 dni na opłacenie zakupu!

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

nie szybki przelew chodzilo tu o przelew wewnetrzny. Sprzedalem laptopa rano o 8 a procesor wieczorem ok21 myslalem ze przeleje w srode o 21 z tego samego banku aby rano wyslac procesor w czwartek o 9 za jednym razem poniewaz sprzedalem laptopa medion w czwartek rano o 8 gdzie kupujacy zaplacil przez AF 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

czyli tak mialem laptopa HP sprzedalem na czesci znajomemu

z laptopa zostal procesor myslalem ze sprawny wystawilem na aukcje sprzedal sie to byla sroda 19 o 19:05 zadzwonilem do kupujacego z zapytaniem jaki ma bank chodzilo o przelew wewnetrzny powiedzial ze nie powie ma jaki bank tylko chcial dane do przelewu podalem mu je. Nastepnego dnia rano po wstaniu ok 7 patrze ze ktos licytuje mojego medion ok zakonczylem aukcje bo cena byla OK kasa byla o 8 o 9 udalem sie do serwisu aby sprawdzic ten procesor i spakowac tego laptopa do wysylki myslalem ze przelal i kasa pojawi sie o 10  byla 10:30 nie bylo kasy wiec wyslalem samego lapa procesor byl zepsuty o 11 napisalem mu sms ze sprzedalem komus innemu i bedzie zwrot potem dyskusja gdzie napisalem ze uszk procesor 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

Po wszystkim napisal sms ze sprawa idzie na policje i do sadu. o 13 zalozyl dyskusje gdzie oskarza mnie ze sam licytowalem z 2 konta te aukcje i podbijalem cene chce moj IP  ip mam zmienny neostrada

FACET nie zaplacil a domaga sie wysylki dalem na dyskujse biling z konta jako dowod

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@piotrek89151900 
1 - czemu nie sprawdziłeś procesora przed wystawieniem tylko po sprzedaży?
2 - czemu kupującemu powiedziałeś, że sprzedałeś go komuś innemu zamiast po prostu powiedzieć mu jak było faktycznie?

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

mialem tego hpka ale znajomy wzial na czesci a procesor lezal w szafie niestety z braku czasu napisalem iz on jest sprawny. Kupujacy straszny gbur i ham wiec nie chcialem robic z nim transakcji wyrzucilem go do smietnika dla swietego spokoju wyslalem zdjecie jak zabiera go smieciarka jako dowod w dyskusji

powiedzialem tak bo byl hamski za co zaluje byl zly ze chcialem kase od razu ja chcialem go wyslac rano kolejnego dnia ale zanim wysle chcialem miec dowod zdjecia ze sprawny dlatego postanowilem udac sie do serwisu 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

"wyslalem zdjecie jak zabiera go smieciarka"

Nie mam więcej pytań ani więcej odpowiedzi 🙈

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

Tak wyslalem te zdjecie smieciarki ktora oproznia pojemnik do ktorego go wrzucilem  napisalem ze niech kupujacy idzie na smietnik i niech sobie pogrzebie jesli chce uszkodzony i ze moge mu wyslac taki sam uszkodzony w tej cenie 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

kupujacy chce isc do sadu twierdzi ze mu sie nalezy ten procesor mimo ze nie zaplacil kupujacy powiedzial ze paru takich juz zalatwil i teraz kolej na mnie ze ja tarfilem na niewslaciwa osobe

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Ja martwił bym się tym że wyrzuciłeś sprzęt elektroniczny do śmieci zamiast oddać do utylizacji jako elektroodpady. Za to jest kara 5000 zł. Na dodatek udokumentowałeś ten fakt zdjęciami śmieciarki.

oznacz moderatorów

ALL-DA
#13 Ambasador#

@piotrek89151900 
pilnuj terminowych odpowiedzi  i jak nie było wpłaty to nie przejmuj się i nie trać energii na tego kuującego

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

raczej nie zabrala smieciarka tylko  z pewnoscia lokalni ekolodzy oddali na skup przed przyjazdem smieciarki 

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

nie chce zakonczyc dyskusji odrzucil moj wniosek kasy nie ma jak nie ma czyli nie przelal czy cos mi grozi na polciji ??

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

domaga sie WYKONANIA ZASTEPCZEGO na moj koszt ale to chyba jak nie mam JDG to co mi grozi ?

oznacz moderatorów

krejzole
#14 Krzewiciel#

Najwyżej posiedzisz na dołku 48H, nic Ci nie grozi.

oznacz moderatorów

piotrek89151900
#7 Wielbiciel#

dubelt 30 grudnia 2022 10:25

Proszę obsługę allegro o interwencję w tej sprawie. Historia wiadomości SMS w załączniku. W rozmowie telefonicznej Sprzedający również proponował sprzedaż laptopa Medion - z innej aukcji na portalu allegro (poza portalem) Dopuszczam wykonanie zastępcze umowy na koszt Sprzedającego.
oznacz moderatorów