Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Wystawiałem na allegro rzeczy po rodzinie. Miałem kiedys laptopa HP, który był uszkodzony. Sprzedałem go na czesci na **piiip**ie. Wystawiłem z niego procesor na licytacji. Omyłkowo wpisałem ze procesor jest sprawny. Wylicytował jakiś , który prowadzi firme dostarczajaca internet w szczecinie. Po wygranej licytacji zadzwonilem sie zapytac jaki ma bank aby przelał mi jako wewnetrzny ( nie chodzi mi o prowizje ) Sprzedalem tez laptopa na allegro ktorego chcialem wyslac i chcialem 2 wysylki w tym samym dniu aby nie tracic czasu. Niestety Pan był bardzo chamski niemiły. Nastepnego dnia przed wyslaniem laptopa sprawdzilem w serwisie komputerowym ten procesor, ktory okazal sie uszkodzony. Kupujacy nie przyjmuje tego do wiadomosci. DOMAGA SIE WYSYLKI MIMO ZE NIE ZAPLACIL ZA PRZEDMIOT. Grozi mi sadem mimo iz nie jestem elektronikiem popelnilem pomylke. Otworzył dyskusje na allegro co dalej ??
Procesor nie dawal obrazu w serwisie wiec go wyrzucilem do smietnika dla swietgeo spokoju bo byl uszkodzony kupujacy nie zaplacil dałem dowod jako billing z konta na ktore mial przelac czy cos mi grozi ??
zadeklarowałem zwrot pieniedzy o ile przeleje na podany prze ze mnie nr konta nie przelał
jak sie bronic ??
To zależy jaki TOWAR sprzedawałeś, za jeden siedzi się krócej za inny dłużej.
@piotrek89151900 Wyluzuj.
Jak przeleje kasę to mu zwróć. Jak nie przeleje to nie ma podstaw do realizacji zamówienia.
Do sądu nie pójdzie.
Podsumowując - nie masz się czego obawiać, nic Ci nie grozi.
on chce moj IP ( jest zmienny ) i chce isc do sadu oszustow ze podbijalem na 2 koncie niby
IP i host mam zmienny procesor i7 2670qm waart 250 wylictowal za 116 + 25 wys
https://allegro.pl/oferta/procesor-intel-core-i7-2670qm-2-2-ghz-13057445421
@piotrek89151900 czekaj na zapłatę za przedmiot. Kupujący w licytacji ma na to 30 dni.
to jak zaplaci mam mu uszkodzony wyslac z pogietymi nozkami ??? w tej cenie ?? jezeli moj jest uszkodzony nie daje obrazu ??
@piotrek89151900 Przecież śmieciarka go wywiozła.
Jak zapłaci to zwróć mu ten przelew i pamiętaj pilnuj tego bo może przelew zrobić np za 3 tygodnie.
moj smieciarka wywiozla ale jezeli sad bedzie kazal wydac to wydam uszk znajomego tez z pogietymi nozkami plaga tych procesorow albo widocznie sie przegrzewaja bo to laptop albo nozki sie urywaja
@piotrek89151900 nie brnij, nie kombinuj, i nie przejmuj się groźbami
co najwyżej dostaniesz negatywa i na tym się skończy nikt nie pójdzie do sąd
sąd to nie wyrok jeszcze musiałby uznać roszczenie kupującego za zasadne
nie było wpłaty nie ma sprawy tylko grzecznie odpowiadaj w dyskusji a groźbami kupującego nie przejmuj się
żadnych nr IP i itp nie musisz mu przesyłać
czy warto wziasc od serwisu na pismie ze okazal sie uszkodzny ??? z pieczatka serwisu ??
@piotrek89151900 możesz wziąć świstek z serwisu. Przyda się w sądzie 😀
@piotrek89151900 Kupującemu najpierw powiedziałeś że sprzedałeś procesor komuś innemu, potem powiedziałeś, że wywiozła go śmieciarka - a teraz chcesz mu pokazać pismo z serwisu.
Nieźle 😄
najpierw wystaiwlem to byl blad ale jak ma zaplacic jesli allegro zablokuje mi konto ??
i ma 30 dni na zaplacenie ??? tak dlugo ???
@piotrek89151900 "tak dlugo ??? " tak - przy licytacji kupujący ma 30 dni na opłacenie zakupu o ile nie było podanego innego terminu w treści ogłoszenia.
sprzedał -> odkupił ->wyrzucił -> odnalazł -> zaniósł do serwisu żeby sprawdzili -> okazał się uszkodzony🤣
nie dziadek umarl zostal laptop po nim nie chcialem wystawiac wzial znajomy sam laptop na czesci z niego wyjelismy procesor procesor wystawilem wylicytowal nie zaplacil procesor okazal sie uszkodzony sprawdzalem przed wysylka nie dawal obrazu wyrzucilem do smietnika zabrali z pewnoscia lokalnie ekolodzy pytalem znajomego co wzial laptopa czy ma taki zepsuty gadal ze ma i mi da
@Client:44052296 "sprzedał -> odkupił ->wyrzucił -> odnalazł -> zaniósł do serwisu żeby sprawdzili -> okazał się uszkodzony"
Na moje to przyda się jeszcze jakiś świstek z wysypiska żeby uwiarygodnić cały ten niesamowity ciąg zdarzeń 😄
wyslalem zdjecie smieciarki jak zabiera z mojego bloku z pojemnika w dyskusji