Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem z kupującym dokonuje zakupów w celu wystawienia oceny nie polecam. Robi to przez dwa różne konta na to same nazwisko. Co można z tym zrobić . Allegro nie widzi problemu ale to ich stara bajka.
@Byzik jak kupuje? płaci czy wybiera za pobraniem w jaki odstępie czasu wystawia ocenę. Coś w ocenie pisze czy tylko gwiazdki. Dodałeś go do MNK
Cwana gapa , kupuje część do samochodu , uszkadza . odsyła w ramach zwrotu. wystawia oceną nie polecam albo nic nie wpisuje albo tylko że problemy, zabiera wszystkie gwiazdki. Co to jest MNK?
@Byzik jeżeli masz dowody na celowe działanie a allegro nie podejmuje działania to pozostaje Ci wymiar sprawiedliwości.
Zwraca mu kasę a jaki podaje powód?
wrzuć oba konta na moi nieaktywni kupujący nic z nich nie kupi o ile sprzedajesz jako firma to masz taką opcję
@starling_shop zauważ że oba konta na to samo nazwisko były więc parę takich akcji i zgłoszenie na policję można walnąć o oszustwo
@az1rael można też od razu założyć sprawę cywilną.
@starling_shop wiem ale ja poczekałbym na jakieś lepsze dowody żeby potem pozew był jak zdzielenie pałą przez łeb a nie posmyranie piórkiem, jak mawiają co się odwlecze to urośnie 😄 do rozmiarów kuli śniegowej staczającej się po zboczu
Co zrobić tak wygląda sprzedaż na allegro.
Co napisali:
Dzień dobry,
dziękuję Pani za cierpliwość.
Zespół zajmujący się bezpieczeństwem transakcji zweryfikował konto kupującego [edycja] oraz kupującego [edycja]. Ich weryfikacja nie wykazała by do zakupu doszło z intencją zaszkodzenia. Zespół ten może korzystać tylko z danych jakie posiadamy w systemach. Jeśli podejrzewa Pani działanie konkurencji, którego nie jesteśmy w stanie potwierdzić, to sugeruję zgłoszenia sprawy do UOKiK.
Osoba kupuje na 2 różne konta , 2razy zwraca uszkodzony towar, oczywiście dyskusje ,2 x oceny nie polecam bez komentarza . 2 razy allegro zwraca mu pieniądze za przedmioty.
@az1rael o ile sprzedaż na allegro nie jest głównym źródłem zarobku autora wątku bo te komentarze mu zabiją sprzedaż.
@starling_shop dlatego poczekalbym troche na więcej dowodów posprawdzał te konta zakupowe adresy nipy nazwiska telefony etc i w miedzyczasie blokował i nakręcał takiego dziada do tworzenia nowych bo się na szybkości w końcu pomyli i da np te same dane do nowego konta i wtedy mam materiał dowodowy ze związkiem przyczynowo skutkowym pomiedzy kontami do przyciśnięcia i allegro i takiego kutafona
Co zrobić tak wygląda sprzedaż na allegro.
Co napisali:
Dzień dobry,
dziękuję Pani za cierpliwość.
Zespół zajmujący się bezpieczeństwem transakcji zweryfikował konto kupującego [edycja] oraz kupującego [edycja]. Ich weryfikacja nie wykazała by do zakupu doszło z intencją zaszkodzenia. Zespół ten może korzystać tylko z danych jakie posiadamy w systemach. Jeśli podejrzewa Pani działanie konkurencji, którego nie jesteśmy w stanie potwierdzić, to sugeruję zgłoszenia sprawy do UOKiK.
inny napisał
Dziękuję za odpowiedź.
Zachęcam Panią do porozumienia się z Kupującymi oraz wyjaśnienia sobie tych spraw.
Z własnego doświadczenia wiem, że wraz z upływem czasu Kupujący stają się skłonniejsi do zmian w swoich ocenach.
Osoba działa złośliwie a ja mam paść na kolana i prosić, to jest rada allegro.
Kiedyś miałem przypadek, owszem zrobiłem to napisałem do takiej osoby i co , zabrał resztę gwiazdek .
Osoba kupuje na 2 różne konta , 2razy zwraca uszkodzony towar, oczywiście dyskusje ,2 x oceny nie polecam bez komentarza . 2 razy allegro zwraca mu pieniądze za przedmioty.
Dane na obu kontach są identyczne allegro nie widzi problemu, allegro nigdy nie widzi problemu.
Zwróciło pieniądze innemu osobnikowi który po 45 dniach od zakupu zgłosił że zamiast 2 sztuk otrzymał 1 sztukę , pokazaliśmy paragon, wewnętrzne dokumenty na 2 sztuki , zwrócił 🙂