Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Koledzy, Koleżanki.
Jako, że Moderatorzy od dłuższego czasu nie są w stanie mi pomóc - proszę Was bardzo o pomoc/ podpowiedzi w prostym (wydawać by się mogło) temacie.
Opis 1 przykładu: Mam wystawionych kilka aukcji, które dotyczą tego samego produktu (ten sam kod EAN) np. worka do śmieci czarnego 120L. Tych kilka wystawionych aukcji różni się jedynie 2 parametrami:
* ilością rolek w pakietach (wystawione przykładowe opcje: 1 rolka oraz jej wielokrotności tzw. "zestawy" Allegro tj. 5/ 10/ 25/ 50 rolek tego samego produktu (ten sam EAN), aby zaproponować coś "Kowalskiemu", który chce kupić kilka rolek oraz firmie/ instytucji, która jest zainteresowana ilością np. 100 rolek w lepszej cenie
** ceną - to oczywiste, różne pakiety mają różne ceny wg schematu logicznego (im więcej rolek w zestawie - tym taniej).
Problem jest taki, że założone w ten sposób produkty nie pokazują się na stronie produktu na pasku wersji produktowych. A to przecież takie proste, aby zrozumieć, że dla wszystkich stron byłoby to wskazane: dla Klienta (łatwość wyszukiwania pakietu z rolek w pakiecie/ w lepszej cenie), dla mnie tj. Sprzedającego (bo aukcja jest podana logicznie, przejrzyście Klientowi), Allegro - to chyba proste (większa sprzedaż, większy hajs). Macie jakieś pomysły jak to ogarnąć??? Bo jedna z podpowiedzi Moderatora brzmiała (jeśli to dobrze zrozumiałem), aby na każdy pakiet rolek (1/ 5/ 10/ 25/ 50) założyć osobny EAN, ale to przecież byłoby CHORE. Help Ludziska! Z góry dzięki za podpowiedzi. CULM
Cześć @WorkoPolis. Każdy produkt powinien mieć swój, indywidualny kod EAN. To jedyne rozwiązanie, które pozwoli Ci na poprawne skatalogowanie ofert. Poprawność danych z Katalogu weryfikujemy na podstawie danych, znajdujących się w GS1, gdzie jeden EAN = jeden produkt (np. jeden zestaw, składający się z 25 sztuk).
Po raz kolejny pragnę wytłumaczyć, że chciałbym potencjalnemu Klientowi pokazać wszystkie dostępne zestawy produktu opisanego TYM SAMYM EANem. Zestawy, jak to zestawy Allegro różnią się jedynie mnożnikiem produktu podstawowego x5/ x10/ x25/ x50. Problem jest w tym, że Klient zamiast widzieć wszystkie opcje produktu (ktoś chce 1 rolkę, ktoś inny/ firma 100 rolek). Chciałbym oby tym Klientom pokazać w jednym miejscu wszystkie dostępne zestawy i dać mu prawo wyboru. Czy to takie trudne?
Temat np. wiąże się z tą aukcją, która ma 4 zestawy ilościowe, ale dotyczą wielokrotności tego produktu z EAN 5903738586844 Pytanie jest proste: co mam zrobić, żeby Klient widział wszystkie 4 zestawy ilościowe na listwie ze zdjęciami i wybrał ten pakiet, który go interesuje?
@WorkoPolis W takim wypadku masz możliwość wykupienia dodatkowych kodów i nadać je zestawom z daną liczbą sztuk.