Problem z opcją pokazania Klientowi na pasku różnych zestawów (pakietów szt.) tego samego produktu.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam Koledzy, Koleżanki.
Jako, że Moderatorzy od dłuższego czasu nie są w stanie mi pomóc - proszę Was bardzo o pomoc/ podpowiedzi w prostym (wydawać by się mogło) temacie.
Opis 1 przykładu: Mam wystawionych kilka aukcji, które dotyczą tego samego produktu (ten sam kod EAN) np. worka do śmieci czarnego 120L. Tych kilka wystawionych aukcji różni się jedynie 2 parametrami:
* ilością rolek w pakietach (wystawione przykładowe opcje: 1 rolka oraz jej wielokrotności tzw. "zestawy" Allegro tj. 5/ 10/ 25/ 50 rolek tego samego produktu (ten sam EAN), aby zaproponować coś "Kowalskiemu", który chce kupić kilka rolek oraz firmie/ instytucji, która jest zainteresowana ilością np. 100 rolek w lepszej cenie
** ceną - to oczywiste, różne pakiety mają różne ceny wg schematu logicznego (im więcej rolek w zestawie - tym taniej).
Problem jest taki, że założone w ten sposób produkty nie pokazują się na stronie produktu na pasku wersji produktowych. A to przecież takie proste, aby zrozumieć, że dla wszystkich stron byłoby to wskazane: dla Klienta (łatwość wyszukiwania pakietu z rolek w pakiecie/ w lepszej cenie), dla mnie tj. Sprzedającego (bo aukcja jest podana logicznie, przejrzyście Klientowi), Allegro - to chyba proste (większa sprzedaż, większy hajs). Macie jakieś pomysły jak to ogarnąć??? Bo jedna z podpowiedzi Moderatora brzmiała (jeśli to dobrze zrozumiałem), aby na każdy pakiet rolek (1/ 5/ 10/ 25/ 50) założyć osobny EAN, ale to przecież byłoby CHORE. Help Ludziska! Z góry dzięki za podpowiedzi. CULM

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Cześć @WorkoPolis. Każdy produkt powinien mieć swój, indywidualny kod EAN. To jedyne rozwiązanie, które pozwoli Ci na poprawne skatalogowanie ofert. Poprawność danych z Katalogu weryfikujemy na podstawie danych, znajdujących się w GS1, gdzie jeden EAN = jeden produkt (np. jeden zestaw, składający się z 25 sztuk).
Moderatorka

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Po raz kolejny pragnę wytłumaczyć, że chciałbym potencjalnemu Klientowi pokazać wszystkie dostępne zestawy produktu opisanego TYM SAMYM EANem. Zestawy, jak to zestawy Allegro różnią się jedynie mnożnikiem produktu podstawowego x5/ x10/ x25/ x50. Problem jest w tym, że Klient zamiast widzieć wszystkie opcje produktu (ktoś chce 1 rolkę, ktoś inny/ firma 100 rolek). Chciałbym oby tym Klientom pokazać w jednym miejscu wszystkie dostępne zestawy i dać mu prawo wyboru. Czy to takie trudne?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Temat np. wiąże się z tą aukcją, która ma 4 zestawy ilościowe, ale dotyczą wielokrotności tego produktu z EAN 5903738586844 Pytanie jest proste: co mam zrobić, żeby Klient widział wszystkie 4 zestawy ilościowe na listwie ze zdjęciami i wybrał ten pakiet, który go interesuje?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@WorkoPolis W takim wypadku masz możliwość wykupienia dodatkowych kodów i nadać je zestawom z daną liczbą sztuk.
Moderatorka