Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry,
Od siedmiu dni roboczych czekam na aktywację mozliwosci wypłacenia środków z usługi przelewy 24. Przelew weryfikacyjny byl dokonany 18 października. Kontakt mailowy z obsluga Allegro niczego nie wnosi. Mam dodać skan dokumentu tożsamości w sekcji "ustawienia wyplat", ale takiej mozliwosci nie posiadam. Przesłany do mnie link o anonimizacji dokumentu tez nie dziala. Zaczynam żałować, ze cokolwiek sprzedałem, bo moje pieniadze sa zamrożone... W innych tematach pisaliście o braku potrzeby przeslania dokumentu tozsamosci dla osoby fizycznej. Jakbym sam sie nie odezwał mailowo to nadal bym czekał na niewiadomo co, bo informacji na allegro zero. Czy ktoś moze zająć sie tematem od A do Z?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Outlaw995 dzień dobry! Przykro mi, ale nie mam możliwości rozwiązania tej sprawy, ale zapewniam, że otrzymasz odpowiedź w korespondencji e-mail, Doradcy, z którymi piszesz mogą skonsultować sprawę z operatorem płatności i przekazać im przesłane dokumenty, dlatego poproszę Cię jeszcze o cierpliwość.