Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jak w tytule, znowu nie działa WzA
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ @Allegro_One
Dzień Dobry, mamy poważny problem z nadawaniem przesyłek przez Allegro One! Przy nadawaniu przesyłek po API wyrzuca nam błąd i etykieta się nie generuje. Spróbowałem więc wygenerować listy ręcznie w panelu poprzez opcję "Nadaj przesyłkę" w szczegółach zamówienia. Niestety generuje tylko puste pliki PDF lub ZIP o wadze 22B, pusty plik. Jest to dla nas krytyczny błąd, mamy kilka zamówień których nie możemy od wczoraj wysłać.
Problem dotyczy np. zamówienia: 84483020-5f71-11ed-8079-9964652ccc10
@kochamy_drewno spróbuj proszę wyczyścić przeglądarkę, jeśli to nie pomoże to poproszę o numery zamówień oraz o zrzut ekranu z komunikatem błedu jaki się pojawia, gdy próbujesz wygenerować przesyłkę. Od wczoraj w Formularzu Wysyłam z Allegro, w kroku "Wybór przesyłek", etykiety pobierają się w formacie zip. Jest to związane z wdrożeniem nowego API WzA, jednak plik nie powinien być pusty.
Od wczoraj nie mogę nadać "Przesyłka polecona firmowa".
Co jest grane?
@mplaptonik całe WzA ... , podpisz sobie umowę z przewoźnikiem i korzystaj z EN ...problemy odejdą do lamusa .
@mplaptonik wpisz szerokośc 15 wysokość 1 . Myśle że powinno przejść
Polecone allegro zdaje sie że max grubość (czyli wysokość) to 6 lub 7 cm
Komunikat zdaje sie być błędny
Nic z tego 😕
Co nie wpiszę, to to samo. Nie jest to wina przeglądarki.
Nr zamówień:
8506f350-60d1-11ed-b35e-5fae85fd8b7f
fa617b30-60d0-11ed-9c7f-2518e1edd585
Ktoś ogarnie te SZAMBO, które rozlewa się od 2 dni ?!?!?!?!
@mplaptonik, to są przesyłki Allegro Przesyłka polecona, dla których nie można zlecać podjazdu (i nigdy nie można było).
przesyłek Allegro przesyłka polecona w ogóle nie można nadać już 3 dzień !!!!!
Cały czas pojawia się błąd przetwarzania: Podana szerokość jest za duża
Wpisywane wymiary nie przekraczają wymiarów dopuszczalnych.
Jak mam nadać te przesyłki ??
1e86deb0-5f6e-11ed-b858-0b9eff7b61a5
7ebcc2c1-600b-11ed-8e1e-87c2f7bcf8e6
A czy ja próbuję na screenach zamówić podjazd kuriera??
POWTARZAM TO JUŻ PO RAZ TRZECI - NIE MOŻNA NADAĆ PRZESYŁKI ALLEGRO POLECONY, PONIEWAŻ CAŁY CZAS POJAWIA SIĘ KOMUNIKAT, ŻE SZEROKOŚĆ PACZKI JEST ZA DUŻA!
Pomimo tego, że podany rozmiar nie przekracza dopuszczalnych 6 cm.
@mplaptonik, @elemino wciąż pracujemy nad rozwiązaniem tego problemu. Przepraszam Was za niedogodności.
Dalej nie można nadać Allegro polecony!
Tym razem coś jest nie tak i z szerokością i wysokością.
Dzień dobry, podczas nadawania paczki nie mam możliwości zamówienia kuriera DPD w @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ czym leży problem?
@EwKo_pl spróbuj proszę wyczyścić przeglądarkę i spróbować ponownie. Jeśli to nie pomoże to poproszę o numery zamówień przy których pojawia się problem oraz zrzut ekranu z komunikatem błędu.
Zniknęła opcja zamów podjazd, dzwoniłam do DPD i nie mają zleceń podjazdu na te paczki gdzie paczka np. z poniedziału była pakowana wydrukowana etykieta i zamówiony podjazd a kurier się nie pojawił. Dzis chciała ponowić podjazd ale nie mam takiej możliwości
@EwKo_pl, podasz przykładowy numer zamówienia? Np. paczka z dziś 1000524387833U ma podjazd zamówiony na dziś (zlecenie: 2022111029935).
Mam nr paczek ale listów przewozowych już nie
paczka nr 1000523043253UI
1000523021705UM
1000523320370UM