Dzień dobry,
1. Produkt zwrócony nie został odpowiednio zapakowany. W tej sytuacji firma kurierska nie uwzględni naszej reklamacji. Produkt został zniszczony w wyniku niewłaściwego obchodzenia się z nim lub w wyniku błędów w pakowaniu podczas wysyłki zwrotnej. Przesłaliśmy już zdjęcia jako dowód. Dlaczego Allegro bezpośrednio potrąciła środki z naszego konta na rzecz kupującego?
2. O godzinie 20:09 w wiadomości-Wyjaśnij problem od Allegro widniała informacja: „...wniosek rozpatrujemy zazwyczaj około 2 dni”. Jednak godzinę później, o 21:38, Allegro – bez konsultacji lub potwierdzenia ze sprzedawcą – podjęło decyzję o natychmiastowym zwrocie pieniędzy kupującemu. Dlaczego decyzja została podjęta tak szybko, wbrew podanym wcześniej terminom i bez weryfikacji u sprzedawcy?
@aigostar_polska Masz protokół szkody i potwierdzenie złożenia reklamacji ?
Przekazałem kupującemu oraz platformie Allegro szczegółowy opis uszkodzeń wraz z zdjęcia uszkodzeń.
Kolega zadał konkretne pytanie "Masz protokół szkody i potwierdzenie złożenia reklamacji ?".
Twój szczegółowy opis uszkodzeń i zdjęcia to za mało.
HEJ miałam podobny problem
Pani kupiła perfum Tom Forda za 950 zł. Po otrzymaniu przesyłki, dwa dni później, napisała, że nie może pobrać faktury i poprosiła o ponowne wysłanie – paczkę wysłałam po 7 dniach.
Kiedy paczka dotarła, perfum był potłuczony i suchy, mimo że przesyłka była ładnie i starannie zapakowana. Skontaktowałam się z klientką telefonicznie – twierdziła, że InPost uznał, że paczka była źle zapakowana i nie uznali reklamacji.
Poprosiłam o protokół szkody i faktycznie InPost stwierdził, że paczka nie była odpowiednio zabezpieczona. Nie zgadzam się z tym, bo perfum był:
w kartoniku jednostkowym owiniętym folią,
włożony do większego kartonu,
szczelnie zabezpieczony folią stretch.
Okazało się, że klientka w formularzu szkody zaznaczyła, że paczka w ogóle nie była zabezpieczona, mimo że zdjęcia wyraźnie pokazują, że była. InPost uznał więc, że perfum został „wrzucony luzem do kartonu”, co nie jest prawdą.
Poprosiłam klientkę o złożenie odwołania, ale odmówiła, twierdząc, że to nie jej problem. Nie mogłam sama złożyć odwołania, bo może to zrobić tylko osoba, która zgłosiła reklamację.
Obecnie sprawa jest w weryfikacji w Allegro Ochrona Kupujących.
Przepraszam, nie mogę tak zostawić
Perfumy, nie perfum!
Cześć @aigostar_polska, podaj proszę numer zamówienia którego dotyczy Twoja sprawa.
bd079c20-59c4-11f0-8c1f-fdd3455511eb
@aigostar_polska dziękuję! Konsultuję to z działem odpowiedzialnym za rozpatrzenie wniosku.
a czy zwrociłas srodki ? potarciłaś za zniszczenie ? to była reklamacja czy zwrot ?