anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produkty medyczne

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Witam

Zacząłem masowo uzupełniać parametry, apropo klasyfikacji wyrobu medycznego w 70% przypadków jest ok.

klasyfikacja produktow medycznych.png

Mamy kilkanaście takich aukcji, że na karcie produktu jest kategoria w której nie ma parametrów takich jak na ss wyżej NP. nr kategorii: 261271,  a w katalogu allegro Nr kategorii: 260812, gdzie powinny być te parametry, bo są to wyroby medyczne klasy I. Co możemy zrobić w takim przypadku.? Można liczyć na zmiane kategorii na karcie produktu w celu uzupełnienia parametrów które niedługo będą obowiązkowe.?

Przykładowe ean'y - 

12974436726

13098355900

13098373472

13098390353

13098402064

13098408806

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Cześć 🙂 Czy mogę mieć prośbę o podanie numeru oferty, w której w produkcie możesz uzupełnić parametry dotyczące klasyfikacji wyrobu medycznego jako wzór? 

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Tutaj przykład produktu w którym wszystko mogłem uzupełnić prawidłowo - 13462837376

Wkleić Pani eany do produktów w których nie mogłem uzupełnić parametru, a są to wyroby medyczne kl.I ?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Na ten moment nie, zajmę się tym na podstawie numerów ofert (już teraz widzę, że są to oferty w różnych kategoriach), w razie potrzeby dam znać. Dzięki za współpracę, to bardzo miłe 🙂 

I oczywiście wrócę tutaj z odpowiedzią 

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Zaznacze tylko, że wszystkie produkty które mamy są to wyroby klasy I oprócz ofert w których sku zaczyna się VAYA-CL.

Czekam na odpowiedź, pozdrawiam 🙂

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Parametry wyrobu medycznego są w kategorii:

260812: Zdrowie > Sprzęt i wyposażenie medyczne > Sprzęt rehabilitacyjny i ortopedyczny > Zdrowe nogi i stopy > Wkładki ortopedyczne, podpiętki

Jeśli masz produkty medyczne w kategorii 261271: Moda > Odzież, Obuwie, Dodatki > Obuwie > Akcesoria > Wkładki do butów, to powinieneś je przenieść do kategorii Zdrowie (260812)

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Jak zgłaszałem błąd produktu z prośbą o zmianę kategorii to w katalogu kategoria się zmieniała, ale na karcie produktu zostawała niestety kategoria moda.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical W produkcie kategoria została zmieniona, próbowałeś aktualizować oferty? https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/zmiany-w-katalogu/aktualizacje-ofert 

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

aktualizacja ofert.png

Mamy tutaj opcje automatycznej aktualizacji

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Rozumiem, a czy w zakładce Mój asortyment przy ofertach udaje się zmienić kategorię ręcznie? Przy wybranej ofercie najedź na [akcje] i kliknij [edytuj]. Następnie przy kategorii kliknij [zmień], wybierz nową kategorię i kliknij [zapisz] na dole strony.

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

ZMIANA KATEGORII.png

Niestety nie widzę takiej opcji

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Dzięki za zrzut. Skonsultuję to i dam znać

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Zmiana kategorii jest możliwa w formularzu wystawiania (za pomocą opcji “Zmień” w sekcji Kategoria), jeśli w ofercie nie pojawiły się jeszcze oferty kupna i od wystawienia upłynęło mniej niż 12 godzin. Przykładowo pierwsza oferta: 12974436726 ma oferty kupna, a od wystawienia minęło 12h.

W tej sytuacji możesz przesłać nam zgłoszenie przez https://allegro.pl/zglos-naruszenie/ofertyWybierz "zgłoś naruszenie dotyczące opisu oferty" i "przedmiot w błędnej kategorii":

ko_alka_1-1699012883044.png

W polu "komentarz" poproś o zmianę kategorii na 260812

Po zmianie kategorii otrzymasz od nas automatyczną wiadomość o zakończeniu oferty. Jest to wyłącznie komunikat systemowy, który umożliwi Ci dokonanie zmiany kategorii i nie ma wpływu na statystyki jakości sprzedaży.

Jeśli będzie Ci wygodniej, to możesz przesłać mi na spolecznosc@allegro.pl plik w excelu lub docsie i zgłoszę to dla Ciebie. Prośba, żebyś w wiadomości dodał link do tego wątku, żebym wiedziała, gdzie wrócić z odpowiedzią. 🙂

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Woli Pani plik excela z nr ofert czy ean ?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Bez różnicy 🙂 

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Wysłałem Pani maila i czekam na odpowiedź.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@VayaMedical Dziękuję, przekazałam plik do odpowiedniego zespołu. 🙂 Po wstrzymaniu ofert otrzymasz od nas automatyczną wiadomość o zakończeniu oferty. Jest to wyłącznie komunikat systemowy, który umożliwi Ci dokonanie zmiany kategorii i nie ma wpływu na statystyki jakości sprzedaży.

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Dziękuje Pani za szybką reakacje

Screenshot_20231106-212713.png

Dostałem takiego maila, ale nie widzę możliwości edycji oferty jak jest zakończona. W jaki sposób zmienić tą kategorie.?

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Przepraszam, że spamuje ale już doszedłem jak zmieniać te kategorie w aukcjach, ale omyłkowo jedną aukcje wznowiłem z panelu i nie mogę zmienić kategorii oferty jak w poprzednich rozmiarach. Jak by Pani przekazała jeszcze raz ten numer oferty z prosbą o zmiane kategorii będe bardzo wdzięczny. Niżej wklejam nr oferty, pozdrawiam 🙂

12974436726

oznacz moderatorów

VayaMedical
#10 Popularyzator#

Prosił bym jeszcze o zgłoszenie dwóch aukcji o zmianę kategorii które były zakończone i uciekły mi 

13690089535

13690085421

oznacz moderatorów