anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Program bonusowy - Prowizja nawet 0,5% - kto układa te listy?

ELMIXAGD_pl
#13 Ambasador#

Witam.

Otrzymałem ostatnio ofertę od Allegro typu: "Program bonusowy - Prowizja nawet 0,5%"

Wpisałem jedną frazę w wyszukiwarkę listy tych przedmiotów.

Fraza "Dafi" - co sprzedaję.

Kilka wyników wyszukiwania, 2 mnie "zaskoczyły":

1. Kod EAN 5900950924225 - produkt: Wkład polipropylenowy EKO-DAFI "F.WL.11.4.0.0.PIT " - tego akurat nie rozumiem, nawet producent nie ma takiego kodu. Ale to pomijam. Cena maksymalna: 7,39 zł. Nawet 10 lat temu nie było takiej ceny za Allegro. Obecnie cena zakupu jest o kilka zł wyższa (i to netto). Pytanie - jak Allegro chce znaleźć "jelenia", który chciałby sprzedać towar kilkadziesiąt % poniżej ceny zakupu? Czy faktycznie uważacie sprzedających za "bezmózgowców", którzy chcą ponosić straty? Dla jakiej idei?

2. Kolejny produkt Dafi - EAN : 5900950927424 - Produkt: Dzbanek filtrujący Dafi start 2,4l classic - jest! - znalazł się jeden sprzedający, który odważył się sprzedawać towar w tej cenie i dokładać z własnej kieszeni do kosztów. Robię mu tutaj reklamę (chyba jednak anty-reklamę), gdyż sprzedając będzie musiał do tego interesu "dołożyć".  Nic na tym nie zarobi, musi zapłacić za opakowanie i spakowanie przesyłki, a jak ktoś zamówi kilka sztuk - to jeszcze zapłaci za przesyłkę. Same straty. Ale cóż nie czynią "desperaci" dla zwiększenia obrotów, nawet kosztem strat. I tak wygląda handel na Allegro.

Zrezygnowałem z przeglądania dalszych ofert w tym tzw. "programie bonusowym". Na kilka ofert Dafi - 2 muszą przynosić straty. Po co więcej przeglądać?

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  - kto układa te "listy"? Patrząc jedynie na te dwie propozycje - to myślę, przepraszam, nawet nie myślę, po prostu nie wiem, co o tym myśleć.

Nawet Oficjalny Sklep Allegro ma w "głębokim poważaniu" ofertę z punktu 2 - i sprzedaje ten dzbanek w kilkukrotnie wyższej cenie na aukcji: https://allegro.pl/oferta/dzbanek-filtrujacy-dafi-start-classic-11833272266.

Proszę nie patrzeć na powiązanie produktu z katalogiem Allegro- jak widać, również w tym przypadku jest ono błędne, tak działa katalog produktów Allegro. Jeden towar - wiele kartotek. Towar taki sam jak i na innych aukcjach

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@ELMIXAGD_pl Cześć. Bardzo Ci dziękuję za te cenne uwagi - przekazałam je do zespołu zajmującego się promocją "Program bonusowy - Prowizja nawet 0,5%".

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@ELMIXAGD_pl to jest marchewka dla sprzedających , obniżenie prowizji nie leży w ineresie allegro , a jedynie ma na celu wymuszenie konkurencji cenowej . Obserwuję tą akcję już od dłuższego czasu , wielokrotnie nawet uczestniczyłem , niemniej większość proponowanych cen przez serwis jest zupełnie nieralna szczególnie po ostatnich powyżkach .

oznacz moderatorów