Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od 22 lutego do 22 maja 2022 r. możecie skorzystać z promocji, w ramach której obniżyliśmy ceny zagranicznych metod dostawy Allegro Standard – wysyłka z Polski za granicę, nadawanych za pomocą narzędzia Wysyłam z Allegro.
Ceny przesyłek podczas promocji
Metoda dostawy
|
Dotychczasowy koszt za przesyłkę do 10 kg
|
Koszt za przesyłkę do 10 kg w trakcie promocji
|
---|---|---|
Allegro Kurier DPD Austria
|
34,99 zł
|
16,99 zł
|
Allegro Kurier DPD Chorwacja
|
86,99 zł
|
17,89 zł
|
Allegro Kurier DPD Czechy
|
16,99 zł
|
14,29 zł
|
Allegro Kurier DPD Dania
|
69,99 zł
|
61,99 zł
|
Allegro Kurier DPD Finlandia
|
86,99 zł
|
77,99 zł
|
Allegro Kurier DPD Holandia
|
25,99 zł
|
12,49 zł
|
Allegro Kurier DPD Litwa
|
21,99 zł
|
16,09 zł
|
Allegro Kurier DPD Luksemburg
|
59,99 zł
|
41,99 zł
|
Allegro Kurier DPD Niemcy
|
25,99 zł
|
12,49 zł
|
Allegro Kurier DPD Rumunia
|
59,99 zł
|
12,49 zł
|
Allegro Kurier DPD Słowacja
|
16,99 zł
|
14,29 zł
|
Allegro Kurier DPD Słowenia
|
34,99 zł
|
17,89 zł
|
Allegro Kurier DPD Węgry
|
16,99 zł
|
11,59 zł
|
Warunki dopłaty do przesyłek powyżej 10 kg są takie, jak w standardowym cenniku.
Jak promocja wpływa na cenniki dostaw
Zmieniliśmy maksymalne ceny, jakie możecie ustawić w cenniku. Dzięki temu kupujący zapłacą mniej za przesyłkę do wybranego kraju Unii Europejskiej. Szczegóły znajdziecie w tabeli:
Metoda dostawy
|
Dotychczasowa maksymalna cena w ofercie
|
Maksymalna cena w ofercie w trakcie promocji
|
---|---|---|
Allegro Kurier DPD Austria
|
39,99
|
18,99
|
Allegro Kurier DPD Chorwacja
|
99,99
|
19,99
|
Allegro Kurier DPD Czechy
|
19,99
|
15,99
|
Allegro Kurier DPD Dania
|
79,99
|
68,99
|
Allegro Kurier DPD Finlandia
|
99,99
|
86,99
|
Allegro Kurier DPD Holandia
|
29,99
|
13,99
|
Allegro Kurier DPD Litwa
|
25,99
|
17,99
|
Allegro Kurier DPD Luksemburg
|
69,99
|
46,99
|
Allegro Kurier DPD Niemcy
|
29,99
|
13,99
|
Allegro Kurier DPD Rumunia
|
69,99
|
13,99
|
Allegro Kurier DPD Słowacja
|
19,99
|
15,99
|
Allegro Kurier DPD Słowenia
|
39,99
|
19,99
|
Allegro Kurier DPD Węgry
|
19,99
|
12,99
|
Stopniowo wprowadzamy zmiany w ofertach
Automatyczna zmiana cen we wszystkich ofertach może nam zająć kilka dni. W tym czasie może się zdarzyć, że kupujący trafi na ofertę z ceną sprzed promocji. W takiej sytuacji zapłaci dotychczas obowiązującą kwotę, ale sprzedający rozliczy tę wysyłkę już w promocyjnej cenie.
👍czas pomyśleć o obniżeniu prowizji od kosztów przesyłki .
Ja ostatnio skasowałem wszystkie przesyłki zagraniczne z dopiskiem Allegro :). Nie widzę sensu płacić prowizji od kosztów wysyłki czasami wyższej niż od sprzedaży przedmiotu.
Witam. Mam pytanie odnośnie rozliczenia vat od sprzedazy za granicę. Czy musze sie starać o zagraniczne "NIPY" czy wystarczy polski?
@Tanimarket_pl Tę kwestię musisz skonsultować z własnym biurem księgowym. My, jako serwis nie udzielamy tego typu informacji.
A w którym miejscu jest ta promocja ? Bo ceny to nadal macie absurdalne. ? Do tego powiązane z Allegro ? Do którego wstyd coraz częściej sie klientom przyznawać .
A gdzie można zamówić wysyłkę zagraniczną za kilkanaście zł ?
No tylko w Allegro 😉 Bierz bo promocja 😉 To że poźniej za to odpowiesz przed skarbówką i paroma innymi instytucjami to przecież możesz zawsze zgłosić do Allegro . Tam ci pomogą 😉
Ja tak na poważnie pytam a nie dla śmiechu 😛 Jak coś to zawsze mogę za 42k sprzedawać zanim mnie 23% zaboli.
Na Allegro to są jasne ceny ale poza serwisem....
Ale np. na Furgonetce są o wiele wyższe ceny, DPD bezpośrednio nie sprawdzałem ale zakładam że trzeba 30.000 paczek miesięcznie obracać żeby się ceny rozsądne robiły...
Widziałem jakąś firmę co zbiorczo wysyła paczki do innych krajów i potem rozsyła lokalnymi kurierami, ale jakoś mnie to nie przekonuje.
A ja poważnie odpowiadam bo do lat sprzedaje , Mam swoich kurierów i umowy od lat wyrobione uczciwe. Więc to co oni tu proponują jako jakieś okazje to co mam zrobić ? Rozbawiają mnie do łez 😉
@_HolaOla_ nie udzielacie informacji czy sprzedaż na allegro za granicę jest zgodna z polskim prawem
fajne to
@RED Nie, nie udzielamy informacji jak rozliczyć VAT we własnej firmie. Takie kwestie należy konsultować z biurem księgowym.
Ja wiem jak rozliczyć. Jestem zarejestrowany w procedurze OSS. Więc kupujący u mnie Hiszpan powinien widzieć że płaci 21 % VAT, Niemcy 19 VAT itd.. A wasz formularz na sztywno podaje 23% VAT . Można sobie przez to narobić kłopotów przekraczając limit. Limit który od niedawna zmniejszył sie drastycznie. Teraz to chyba raptem 10 tyś euro i to nie na jeden kraj ale na całą Unię. A nie wszyscy o tym wiedzą.
@eightbitclone2 a patrzyłeś jak to wygląda z punktu widzenia kupujących ? Bo Allegro nie może zgadnąć jaką stawkę stosujesz - rozsądniejsze jest by podawali klientom brutto a ty sam VAT rozliczasz - wtedy też ma sens OSS od 1go dnia bo VAT w Polsce jest jednym z najwyższych.
Daj spokój. Allegro ma to gdzieś jak zwykle. A ja za nich nie mam zamiaru karku nadstawiać.
Jeżeli ustawię w panelu wysyłek dostawę za granicę na 0,00 i w ofercie cenę wysyłki 0,00 to czy będę miał możliwość wysyłać np do Niemiec cenie z tej promocji 12,49zł ?
Tak są limity.
Jeśli natomiast miał byś punkt zwrotów na terenie danego kraju to VAT musisz mieć od razu. W każdym kraju gdzie paczka leży chociaż 24h. Tak samo jak przekroczysz ów limit.
Nie chcę skłamać ale chyba jest to 100k Euro
@eightbitclone2 Poprawiam się. Tak jest to 10k EURO 🙂 I jak pisałeś faktycznie ważne są przecież stawki VAT!
jak rozliczyć taką wysyłkę z US, jeżeli ceny mamy brutto a kupujący rozlicza VAT u siebie w kraju?