anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Promowanie ofert niezgodnych z regulaminem.

MAMY ROZWIĄZANIE!
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

Właśnie wyświetliła mi się reklama z Allegro Ads i nic w tym dziwnego, ale po kliknięciu okazuje się, że miniaturka, tytuł nie są zgodne z regulaminem i wprowadzają w błąd.

Miniaturka brak białego tła i na zdjęciu nie ma tego co kupujemy.

W opisie jest tylko wzmianka opakowanie zawiera 10 gram nasion. Ale tytuł nie mówi o nasionach. 

Czy coś się zmieniło i można teraz wstawiać takie zdjęcia? A jeśli nie to jak to działa. Adsy i promowane oferty nie są jakoś weryfikowane?

A może się mylę i z tą ofertą jest wszystko ok?

Numer oferty: 10114570784

oznacz moderatorów
28 ODPOWIEDZI 28
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  ktoś mi podpowie jak to jest z tymi ofertami? 

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

@Zielone_witaminy 
Trudno wyobrazić sobie handel rzeżuchą w innej postaci niż nasiona.

Zasady dla zdjęć do ofert na Allegro są opisane np. tu: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/zasady-dla-zdjec-w-galerii-i-w-opisie-YLlAAa2oXf7

a dla miniaturek (pierwsze zdjęcie): https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/zasady-dla-pierwszego-zdjecia-miniaturki-w-ofercie-vKgeLv4YXi4

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

Ale tu nie chodzi o wyobraźnię tylko o zasady jakie obowiązują na tym portalu. Znam zasady dodawania zdjęć dlatego zapytałem dlatego taka oferta jest promowana a z tego co widzę jest ich pełno w tej kategorii ofert, które łamią regulamin. 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Zielone_witaminy Usunęliśmy zgłoszoną ofertę. Dziękuję za zwrócenie na nią uwagi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

Ok, ale chodziło tu o to, że nie było białego tła czy o to, że sprzedawane były nasiona a przedstawiona była na miniaturce roślinka już wyrośnięta? @nat_not 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Zielone_witaminy O przyczynie usunięcia oferty informujemy wyłącznie sprzedającego. Mogę jedynie napisać, że w tym przypadku jednym z problemów była miniaturka, były zdjęcia, które nie spałniały ustalonych przez nas zasad.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
megii_ss
#12 Orędownik#

3 tygodnie temu usunęliśmy ofertę a jednak nadal jest aktywna - no to jak ? albo usuwacie albo nie 

oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

@megii_ss ta oferta była usuwana już 2 albo 3 razy i za każdym razem wraca pod tym samym numerem oferty. 

oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  tak z ciekawości pytam teraz. Jak to u Was działa? Piszecie, że oferta usunięta i tak rzeczywiście przez chwilę było usunięta, ale teraz znowu w reklamie mi się wyświetla i jest aktywna. To jak to jest, Wy usuwacie a za chwilkę można znowu wstawiać ofertę łamiącą regulamin? I tak się bawimy do momentu aż ktoś znowu zgłosi? 

oznacz moderatorów
AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

To standard Allegro. 

Sprzedawca ma ponad 3500 ofert, wiele powielonych.

Swoja drogą - w tytule aukcji i w opisie powinien jasno zawrzeć informację, że aukcja dotyczy nasion. 

oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie o tym mówię, przecież samo zdjęcie akurat w tej kategorii daje ogromną przewagę sprzedającemu... No i nie tylko zdjęcie jest tu nieregulaminowe tak jak piszesz. 

oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Zielone_witaminy @AGD-SERVICE Oferta została ponownie usunięta. 

Sprzedający nie powinien wystawiać ponownie oferty, w której dochodzi do naruszenia zasad. Wymagamy, żeby wcześniej wprowadził w niej zmiany. Niestety nie każdy podporządkowuje się naszym zaleceniom.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
AGD-SERVICE
#13 Ambasador#

"Oferta została ponownie usunięta. " - zostało ponad 3500 ofert sprzedawcy minus jedna usunięta oferta. Kto je sprawdzi pod względem zgodności z regulaminem Allegro i obowiązującym prawem? Czy podejmie się tego jakiś pracownik Allegro? Ponownie oferuję swoje usługi w tym zakresie - gdyż widzę, że serwis Allegro nie jest w stanie zaprowadzić porządku w aukcjach. Moja stawka jest bardzo niska - tylko 1 zł netto za każdą zgłoszoną aukcję niezgodną z regulaminem Allegro lub poprawę produktu w katalogu Allegro.

Moja oferta jest bardzo atrakcyjna - doprowadzi do porządku na Allegro, z tego będą wszyscy zadowoleni - serwis Allegro, kupujący i sprzedający.

Jeśli Allegro nie decyduje się na korzystanie z "zewnętrznych" firm, to proszę o natychmiastowe doprowadzenie do porządku "aukcji". To, co w obecnej chwili prezentujecie w wynikach wyszukiwań - to jest istna tragedia. 

Ale najgorsza jest inna kwestia - Allegro ma zawsze rację, nawet gdy jej nie ma - nie wiem dlaczego, ale jakoś dziwnie mi się to kojarzy z jakimś "innym systemem". Gdzieś ze wschodu... Po prostu, jak masz inne zdanie - to i tak nie masz racji i będziesz "udupiony".  P...n.? Ilość kropek zgadza się. 

oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Oferta znowu aktywna i wyświetla mi się w reklamach.

Zadam jeszcze raz pytanie do osób z allegro jak to u was działa? Jaki ma sens usuwanie ofert skoro można wstawić za chwilę dokładnie to samo i to jak widać kilka razy bez żadnych konsekwencji. Jedne konta blokujecie za bzdury inne robią sobie co chcą. 

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Zielone_witaminy wracam z informacjami po weryfikacji oferty, wcześniej została usunięta, ale w z innych powodów, niż miniaturka. Oferta po poprzednich działaniach została poprawiona i w tej chwili nie widzimy w niej nic niezgodnego z regulaminem. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

Ale jak to, przecież miniaturka jest bez białego tła i nie przedstawia nasion tylko coś innego, więc jak jest zgodna z regulaminem? Chciałbym to zrozumieć, sprzedaje mąkę i mogę wstawić zdjęcie chleba? 

oznacz moderatorów
A3dam
#19 Nestor#

@nat_not napisała:
jednym z problemów była miniaturka, która nie spałniała ustalonych przez nas zasad.

@la_nika napisała:
wcześniej została usunięta, ale w z innych powodów, niż miniaturka.

???!

*** Złożenie oświadczenia o odstąpieniu od umowy i zwrot towaru to dwie zupełnie różne czynności (UOKiK) ***
oznacz moderatorów
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@A3dam @Zielone_witaminy Edytowałam mój wcześniejszy wpis. Faktycznie doszło do przekłamania. Chodziło o to, że konieczne było pokazanie na zdjęciach produktu, który faktycznie jest sprzedawany (niekoniecznie na miniaturce). Nie był to jednak główny powód usunięcia oferty.

Natalia
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
Zielone_witaminy
#9 Pomysłodawca#

@nat_not  dowiem się dlaczego miniaturka jest zgodna z regulaminem? skoro nie przedstawia sprzedawanego produktu czyli nasion i nie ma odpowiedniego tła? 

oznacz moderatorów