Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o wyjaśnienie.
Dnia 22.02 włączylismy na jednym z produktów opcje promowania ( nr aukcji 11009294259) Kwota została pobrana. Produkt nie był ani oznaczony taką opcją, jak również nie istniał na liście promowanych produktów. Chcąc wyłączyć ową opcję, okazało się, ze usługa nie była włączona, a dnia 04.03 znów została pobrana kwota 29 zł za promowanie.
Sławek
@kontaktD sprawdziłam i promowanie na stronie działu zostało włączone 22 lutego 2023 roku i wtedy została pobrana opłata. Promowanie było włączone, natomiast opłata jest naliczana co 10 dni, dlatego 4 marca 2023 została ponownie dodana do rozliczeń. W przypadku tej metody promowania oferta znajduje się w puli, z której losowane są przedmioty widoczne w galerii na stronie działu. Dlatego czas jej wyświetlania i liczba odsłon zależy od tego, jak wielu sprzedających zdecydowało się skorzystać z tej opcji.
Tak, to rozumiem. Jednak dzisiaj, kiedy chciałem wyłączyć promowanie, wyświetliłam mi się informacja, ze produkt takiego promowania nie miał.
Kolejna opłata się naliczyła, podczas gdy ja nie mam możliwości rezygnacji z tego.
@kontaktD spróbuj proszę, jeśli chcesz wyłączyć tę opcję promowania, zrobić to na formularzu wystawiania podczas edycji oferty.
@kontaktD a gdzie sprawdzasz opcję promowania?
Wchodzę na mój asortyment, zaznaczam haczyk w okienku z lewej strony przy aukcji, która mnie interesuje. Na dole wyswietla sie zielony pasek zadań. Klikam promowanie, wyłącz promowanie, po czym wyskakuje informacja
cyt. "W wybranej ofercie nie można wyłączyć opcji promowania (oferta nie ma opcji promowania)."
Wyłączyłem na formularzu do edycji.
Dalej zastanawia fakt, dlaczego pomimo sciągnietych z środków, pojawiła się informacja, że promowania nie było. Za co płaciłem?
@kontaktD już wyjaśniam. Na Allegro są dostępne różne opcje promowania. Część z nich można wyłączyć w zakładce Mój asortyment, ale promowanie na stronie działu, włącza się i wyłącza na formularzu wystawiania (np. podczas edycji oferty). Dlatego, gdy próbowałeś wyłączyć promowanie w zakładce Mój asortyment pojawiła się informacja, że oferta nie była promowana (ponieważ nie było włączone jedno z wyróżnień tylko promowanie na stronie działu).
Cały czas się uczymy. Dziękuję.