Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Może nie długo ale 2 lata , to już nie małe miki, tyle około sprzedaje na allegro i codziennie wysyłam Paczki głównie in-postem. Zdarza się dość często znaleźć cudzą paczkę w skrytce która mi się otwiera i podobne kwiatki. Telefon do "przyjaciela" i załatwione...
Ale człowiek uczy się całe życie i sytuacja taka oto nastąpiła.
Nadając paczkę (w piątek 25.04) w paczkomacie otworzyły mi się 2 skrytki, nie od razu ale z kilku sekundową przerwą, ale pierwsza jakby się zacinała przez chwilę. Z automatu wsadziłam paczkę w tą pierwszą skrytkę a drugą po prostu zamknełam. Coś mi nie pasowało z tymi skrytkami więc potem obserwowałam status. Efekt - paczkomat uznał że paczka została wsadzona do drugiej skrytki, skutkiem czego kurier nie znalazł nic w środku i odnotował w statusie "zagubiono". Zgłosiłam to szybko do inpostu ( miałam dostać na meila nr zgłoszenia ale nic nie przyszło), powiedziano mi że bedzie kurier sprawdzać jak nie "dziś" to jutro (sob), i wrazie czego jest monitoring, że odnajdą. Do dziś kontaktowałam sie ze 3 razy z konsultantami, ostatnie info z wczoraj że znaleziono paczkę przeniesiono ją do innej skrytki - żeby obserwować status.
No ale status się nie zmienia ani dudu nic a nic, zero efektu.
Chciałabym się dowiedzieć czy faktycznie paczka NAMACALNIE FAKTYCZNIE trafiła w dalszą drogę, czy da się to sprawdzić, skoro status ciągle taki jak w momencie nadania (na ogólnym śledzeniu inpost - nadana, na managerze paczek - zagubiona ). Chciałabym uniknąć sytuacji gdy kupujący zacznie się domagać drugiej wysyłki a w mdzy czasie dostanie tą własciwą.
I czy podlegałoby ewentualnej reklamacji to że otwiera mi się druga skrytka równocześnie z powodu jakiegoś zacięcia się automatu..
nr paczki: 605503688558400119569785
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Czy ktoś miał podobne przypadki?
.
Niedługo zrobię doktorat z użytkowania paczkomatów i już mnie nic nie zdziwi.
@GaleriaAV może @InPost Ci pomoże🤔
No właśnie już 3 razy gadałam z nimi... za 1 razem powiedział konsult.że najbliższy kurier przeszuka paczkomat, za 2 że w takich sprawach są wysyłani specjalni kurierzy co może potrwać kilka dni, a ostatni że już znaleziono paczkę i kurier umieścił ją w innej skrytce .. no ale status nie zmieniony, do celu raczej też nie doszła..
Jak to zwykły Inpost (bez przedrostka Allegro w nazwie), to przewoźnik ma 5 dni roboczych na doręczenie przesyłki do pacz docelowego.
Natomiast jeżeli to Allegro Inpost, to tu po 30 dniach można zgłosić zaginięcie, o ile wcześniej operator nie uzna przesyłki za zaginioną. Tutaj nie ma gwarantowanego terminu doręczenia.
Dzień dobry @GaleriaAV ,
na wstępie w imieniu firmy InPost przepraszam za powstałe niedogodności. Wspomniana przesyłka była weryfikowana przez pracowników oddziału. Według danych w systemie, paczka została zlokalizowana. Proszę jeszcze o cierpliwość - status paczki powinien być dzisiaj zmieniony.
Dziękuję za info, czekam 🙂