Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, dostałem taką wiadomość "Dzień dobry,
kontaktuję się z Państwem w sprawie ponownego naliczenia prowizji do transakcji, które naruszała art. 2.9b Regulaminu Allegro.
Poniżej przesyłam transakcję, dla której niezasadnie przyznaliśmy rabat transakcyjny w automatycznym procesie rozpatrywania wniosku. Prowizję do tej transakcji naliczyliśmy dziś ponownie, ponieważ miała ona charakter czynności prawnych dla pozoru." Zaczynając przygodę ze sprzedażą allegro testowałem jak to wygląda w zakładkach "zamówienia od kupujących" itp. dostałem blokadę konta i udało się ściągnąć rabaty transakcyjne zostały mi przyznane po czym po paru miesiąc ponownie naliczone. I allegro uparcie stoi przy swojej decyzji i nie pozwala mi zgłosić reklamacji mówiąc że nie przyzna rabatu transakcyjnego. Te zakupy nawet nie były opłacone
Ty się lepiej ciesz, że Ci nie zablokowali konta na stałe 🙂
Zakupu u siebie samego są zabronione, nawet na próbę.
Mam się cieszyć że naliczyli mi prowizje za coś co nawet nie było opłacone i nie mogę zawrzeć umowy z samym sobą
@CyberHouse a gdzie masz w regulaminie że zwrot prowizji zawsze się należy ?
W szczególnie uzasadnionych przypadkach, gdy Sprzedający zawarł umowę sprzedaży a Transakcja nie naruszała Regulaminu Allegro, Spółka może przyznać Sprzedającemu w bieżącym okresie rozliczeniowym rabat transakcyjny na świadczenie usług w ramach danego Marketplace.
Jak prowizja została naliczona jak zakupy w ogóle nie został opłacony. Nie uważasz to za nadużycie? @kostas11
@CyberHouse a co ma do tego zapłata ? Allegro jako pośrednik zapewnia Ci narzędzia do sprzedaży, reklamuje portal, utrzymuje serwery, pracowników a to kosztuje, było się nie bawić wszystko jest zgodnie z regulaminem, na przyszłość się nie baw 😄
@CyberHouse Nie, z tego nie.
Tylko z tego, że Ci nie zablokowali konta bo to poważne naruszenie regulaminu. Dla Allegro takie działanie może być odbierane jako próba nabicia sobie zamówień i komentarzy.
Na przyszłość - trzeba poprosić kogoś znajomego z niepowiązanym kontem o zakup ‚testowy’ wtedy problemu nie ma.
Rozumiem wszystko, ale naliczanie prowizji za nie opłacony zakup nie powinno mieć miejsca.