Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Rozumiem, że zgodnie z waszym cudownym pomysłem - ja jako sprzedawca jestem zobligowana podnieść koszty dostawy. Skoro przesyłka kurierska kosztuje mnie 14,40 i tyle też obciążam za nią klienta, to biorąc pod uwagę, że prowizja w mojej kategorii wynosi 10% to koszt dostawy kurierem będzie musiał obecnie wynosić 16 zł. CUDOWNIE - klienci na pewno będą zachwyceni 😕
obecnie płacisz prowizje od 1,60 nie 2 grosze a 25 groszy bo obowązuje minmalna prowizja
Jasna sprawa, błąd z mojej strony, jednak absolutnie nie zmienia absurdalności tych zmian w regulaminie.
absurd to mało powiedziane
po za tym czemu jeden ma płacic 6% od wysyłki a inny 12% ?
Kochani Sprzedawcy, nie od dziś wiadomo, że Allegro ma nas w d____e !!! Wiedzą doskonale, że my sprzedawcy chcemy sprzedawać na najpopularniejszym portalu...
Kolejna zmiana w opłatach Allegro to prowizja od niesprzedanych produktów !!!
Brak szacunku, kompletny...
Dzień Dobry
mam takie pytanie , pewnych rzeczy nie mogę ogarnąć ,allegro wprowadziło prowizję od kosztów dostawy , rozumię że posiadając usługę smart (odbiór w punkcie za 8 zł allegro narzuciło taką cenę ) jestem zwolniony od tej prowizji , ale zakupy smart są od 40 zł , co się stanie jeśli ktoś zakupi coś za 5 zł i wybierze dostawę odbiór w punkcie za 8 zł wtedy będzie naliczana prowizja od dostawy ?
jeśli było to proszę wskazać link do dyskusji bo nie mogę znależc takiej dyskusji
dziękuję za wyjasnienie tematu
Dzień dobry,
prowizja nie będzie naliczana tylko jeśli klient wybierze smart lub przesyłka będzie darmowa
czytałem to i nadal nie rozumię , udostępniam metodę dostawy Allegro odbiór w punkcie żabka , orlen , poczta ,żeby moje oferty była smart musiałem ustalić cenę przesyłki 8 zł , wiadomo jak ktoś kupi za 40 zł i posiada smarta ma darmową wysyłkę , allegro pokrywa te 8 zł , ale ten kto kupuje za 5 zł też może wybrać odbiór za 8 zł i sam płaci te 8 zł ( ja chyba nie mogę ustalić dwóch różnych cen dostawy do punktu żabka ,orlen , poczta - jednej dla smarta i innej dla pozostałych ) i teraz na nowych zasadach sprzedając coś za 5 zł i mając ustaloną cenę dostawy przez allegro żeby być smart na 8 zł będę musiał zapłacić prowizję od dostawy czy nie ? bo jeśli naliczą prowizję od dostawy sprzedaż takich przedmiotów za 3,4 czy 5 zł jest bezsensowna , bo cały zysk z tych drobnych rzeczy zje prowizja od dostawy
@rutkowskiAGD dokładnie tak jak piszesz. Płacisz prowizję od całości wpłaty ( wraz z przesyłką ) jeśli dostawa nie jest SMART. I niestety sprzedaż tanich drobiazgów przestaje być opłacalna bo zysk zjada prowizja 🙄
albo Kamcia podnosimy ceny o prowizję (najdroższą wysyłkę) 🙂
@konto zamknięte tylko pytanie co na to potencjalny klient 😄 Ale zawsze jest to jakieś wyjście
a może opiekun forum by coś napisał coś w tym temacie ?
@rutkowskiAGD ten temat już był tutaj wałkowany wielokrotnie i rozbierany na czynniki pierwsze . Klamka zapadła 😷
i jeszcze jedno pytanie od czerwca ma być tak , że mając umowę z PP będę płacił rachunek za dostawę nie poczcie a bezpośrednio allegro ? czy będzie tak jak teraz że w ramach smartu przy każdej transakcji allegro wpłaci nam za przesyłkę a my na koniec miesiąca zapłacimy za przesyłki allegro?
Będziesz płacił allegro za wszystkie przesyłki z przedrostkiem allegro i będą wyższe ceny
Ja już dostałem nową umowę od Poczty i czekam na wyjaśnienia bo tam jest tyle niejasnych punktów, że może być tak, że w ogóle zrezygnuję
tu jest link jak to będzie wyglądało
@-ModnyZakatek- a co Cię niepokoi w tej umowie ? Ja już dzisiaj odesłałam, bez umowy z pocztą to raczej czarno widzę nadawanie .
Np zapis, że deklaruję nadawanie co najmniej 10 pocztex48 przesyłek w podanych rozmiarach. Z tego zapisu wynika, że muszę nadawać przesyłki z innych serwisów niż allegro, a ceny wcale nie są konkurencyjne.
Dodatkowo profil e-nadawcy był dedykowany do paczek allegro a chcą żebym nadawał jakieś inne,
@-ModnyZakatek- ja zadeklarowałam 1 sztukę więc to jest do zrobienia 🙂 Muszę jeszcze zaatakować opiekuna o co im tak naprawdę chodzi i po co ta jedna sztuka.
Ale jest tez takie coś
"Od 1 lipca w Allegro Smart! pozostaną tylko te metody dostawy Poczty Polskiej, które mają w nazwie przedrostek Allegro"
czyli bez umowy przesyłki PP nie będą w ogóle miały SMART.
@Kaliope_Brzegmój opiekun jest dość powolny... nie wiem po co jest ta sztuka czy 10 sztuk, jeszcze gdyby to były jakieś sensowne ceny, a nie mała paczka ekonomiczna za 10,20 netto.
To taniej by wyszło kuriera DPD lub UPS, zwłaszcza że UPS na pewno będzie w smarcie
@-ModnyZakatek- to widocznie wspólna cecha opiekunów poczty 🙂 No dziwnie to wymyślili .
@Kaliope_Brzeg wiesz gdyby nie to, że nie wiadomo czy umowa allegro z inpost będzie kontynuowana, a jeśli tak to czy nadal będzie w smarcie, to już dawno bym zrezygnował z poczty za to jak działają przedstawiciele 🙂