anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

prowizje allegro są chore

DrukujTanio
#10 Popularyzator

Dostawa smart którą klient na za darmo, allegro wzieło 9,99 zł. Te prowizje allegro są chore a dodatkowo blokują wypłaty środków. To już zaczyna być po...... Nie dziwne że wszędzie o Allegro piszą **piiip**.

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DrukujTanio  a co Ty dopiero odkryłeś, że Allegro bierze prowizję od wysyłek🤔

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#10 Popularyzator

Już widzę że Ty od Allegro

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DrukujTanio  tak, ja od Allegro, bo poznałem tajemnicę Poliszynela😁, a Ty @Monika__L  nie przyznawaj się, że wiesz o tym od wielu lat😂

oznacz moderatorów

Ian4
#8 Zapaleniec

Tu nie chodzi, że tylko od wysyłek, co jest skandalem, ale jak bardzo jest ona wysoka, jak również to, że bierze podwójną prowizję za sprzedanie tego samego przedmiotu.

Wystarczy, że skorzystasz z ich "darmowego" promowania tzw. 10-dniowe Wyróżnienie za 0 zł zamiast 19,90 zł, jednak jak zapomnisz o wyłączeniu tej "promocji" w ostatnim dniu, to allegro ci nie przypomni, przypomną ci w dniu rozliczenia...A jak sprzedaż coś z tak "darmowej promocji" , to mało tego, że policzą ci prowizję od normalnej sprzedaż, to również doliczą następną prowizję za ten sam przedmiot, jeżeli ten był objęty ich tzw. "darmowym wyróżnieniem" a jak dobrze pamiętam, to prowizja z takiej aukcji objętej 10 dniowym wyróżnieniem, jest chyba dwukrotnie wyższa.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ian4  wszystko się zgadza, ale to nie są tajne informacje, to tak samo jak byś psioczył na bank, że wiązłeś 100tyś kredytu, a musisz oddać 180tyś😉

oznacz moderatorów

Ian4
#8 Zapaleniec

Nie znaczy to, że mam się z tymi monopolistycznymi praktykami zgadzać i przymykać na to oko.

Zastanawia mnie co innego, a mianowicie to, że trzymasz stronę uciemiężyciela zamiast sprzedawców pomimo, że zdrowy rozsądek jak i zwykłej przyzwoitości powinna podpowiadać ci co innego i nie tylko w tym wątku...

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ian4  ja nie trzymam niczyjej strony, mi też te prowizje nie pasują, zwyczajnie przedstawiam fakty, tylko niektórzy sprzedawcy narzekają tak jak mój sąsiad który mówi, że Polsce to źle, Niemcy mają dobrze, ale jak mu mówię: "wyprowadź się do Niemiec", to nie bo nie i dalej mieszka w Polsce na którą wiecznie  narzeka 😉

oznacz moderatorów

Ian4
#8 Zapaleniec

Tak, tak świetna rada dla sąsiada...ma zaczynać od zera.

To samo robił ze swoimi kontrahentami **piiip**, najpierw zmonopolizował rynek, a później dyktował warunki. Zniszczył mały biznes, albo go przejął, a duże firmy sobie podporządkował.

Dobrze o tym wiesz, więc nie pogrywaj ze mną w ch..a, bo jestem za inteligentny na te gierki.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Ian4  widzę jednak, że Ty to myślisz jak mój sąsiad😉, będzie pracował tutaj za 3800, a do Niemiec nie pojedzie, bo tam musi zaczynać od zera😁

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

oczywiście i to od wielu lat, tylko kiedyś od 1 zł,a  teraz coraz więcej

oznacz moderatorów

DrukujTanio
#10 Popularyzator

Aledrogo nie kropkujcie

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@DrukujTanio  Ja tylko małe sprostowanie:  klient nie ma dostaw smart darmo,  przecież płąci 59,90 za rok  czyli około 5 zł miesięcznie.  Może niewiele ale to nie jest darmo.

oznacz moderatorów