Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chciałabym zapytać, czy jest możliwość zatrzymania konta firmowego, jeśli firma zostanie przekazana w formie darowizny osobie z rodziny? Oczywiście uaktualniając dane typu NIP i nazwa firmy? Zależy mi na komentarzach i oczywiście Smarcie, które są na tym koncie firmowym.
Dziękuję z góry za odpowiedzi!
@cedrynek przecież to Ty decydujesz co przekazujesz - sprzedajesz, zostaw se konto i tyle, osoba co dostała firmę niech se złoży swoje konto na swoje nowe dane 🙂
Firma będzie przekazana w całości córce i konto z komentarzami pozytywnymi, z opcją Smart oraz wszystkimi ofertami chcę żeby przeszło również na córkę. Profil firmy się nie zmieni to tylko zmiana właściciela.
Więc jak może zostać konto skoro nie będzie firmy? Inaczej, żeby konto zostało to musi być firma.
Stara JDG zostanie zamknięta, a otworzona nowa na córkę. Nie można przekazać JDG razem z NIPem i nazwą, która zawiera imię i nazwisko obecnego właściciela. Dlatego konto firmowe, które już istnieje musiałoby zostać uaktualnione o nowy NIP córki i nazwę. Inaczej źle będą wystawiane faktury przez Allegro.
Czyli cesja razem z kontem na Allegro?
Po wpisaniu w Googlach "cesja konta Allegro" wyskoczyły mi tematy, które dotyczą moich wątpliwości 🙂 Dzięki za naprowadzenie 🙂
@cedrynek już rozumiem, myślałem że chcesz sobie zostawić konto 🙂
Tak jest możliwość przekazania firmy z kontem, ale to często trwa i są ponoć problemy, kilka osób to opisywało na forum, napisz do allegro co potrzebują żeby zmienić dane firmy po przekazaniu 🙂
Konto nie jest mi właśnie do niczego potrzebne, a córce się przyda już "gotowiec" 🙂 Dzięki za naprowadzenie i danie iskierki nadziei, że jest to możliwe 🙂
A to konto firmowe będzie na jaką firmę?
Córka musi założyć nową działalność gospodarczą, więc będzie nowy NIP i część nazwy firmy się zmieni.
Dzień dobry,
Czy udało się Panu zmienić dane na koncie firmy, w tym NIP? Jeśli tak, to jak długo trwał ten proces?